Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Здравийте момичета , от много време не съм се включвала но нямам и врими вече. Малкия си е каприз и имам време за телефона много малко.
Общо взето пак сме болни , баткото всеки мисиц ни носи по някакъв нов вирус и сега Симон е с 38 и 3 вече 2 дни... има и сополи и отделно май го мъчат зъбите , пъцете настървено ги дъвче ...
Имахме проблеми с млякото и се наложи да го захраня рано... просто не искаше да яде , може би някои от вас помнят... какво ли не направих къде ли не го заведох  смених му витамин Дто  вместо с палмова и кокосова мазнина е със зехтин и слава богу детето няма болки в корема. Едно витамин Д какви чудеса направи не е истина.... то не беше свиване реване  , отказ от храна и накрая акито му миришеше на канал ...

И Вчера му дадох пюре от ябълка , аауу  голяма грешка ,  страшни болки му причини и пак намали млякото ... малко да го заболи ко0рема и спира да яде , какво е това чудо нне  знам

И мен ме е страх много от войната , аз пък постоянно чгенам овини и датските и бг , тук в дания са изкупили йод вс количества , презапасяват се .... абе ужас , не ами не знам какво , искам да приключва всичко скоро и без последици, за децата ме е най страх ..... и преди две години тоя филм Чирнобил дето го бях гледала, и сега с тая Атомна централа дето са я запалили , яко се  филмирах...

# 151
Viala за ябълката знам че причинава киселини или колики не помня точно, беше обсъждано в една от темите, когато бях питала за прясно изцеден сок от ябълка, Яренци беше писала, че не е много добре ябълката, по-добре пробвай с друг плод.

Аз искам да питам тези от вас който си приготвят пюретата, колко време варити например моркова и как го поднасяте топъл, студен!?
Аз четох в нета 20-25 мин да ври, ама нещо много не ми се получава като пюре Joy по едричко е, и малкия май много не му допада..

Сега трябва да го смеся с друг зелечук ли или друг самостоятел?

Благодаря ви

# 152
Аз от вчера чета как се захранва бебе с рефлукс.Оказа се, че най-вероятно моето непрекъснато си е изпитвало дискомфорт от рефлукс и затова са всичките му драми с реване, гърчене и какво ли не .Извива се докато се храни, блъска шишето, пищи, сърди се, задавя се, храня го по един час .Оригвам го по три пъти.Държа го на ръце през цялото време по време и след ядене, всичко ме боли вече.😀С всяко оригване връща мляко .Преобличам по сто пъти на ден.Има някакви дни със затишие в които не повръща.Разви непрекъсната хрема в следствие на рефлукса, инфекция със стафилококи.От вчера има някаква кашлица, нещо средно между кашляне и задавяне, когато е буден и се повтаря десетки пъти постоянно.Ще го водя на лекар следобяд.
От два дни пие гастротус за рефлукса.Направо съм бясна на себе си, че послушах успокоителните баламосвания на всички роднини и лекари при които го водих, че всички бебета връщали мляко и щяло да му мине.Защото горкото бебе се мъчи зверски при всяко хранене и аз покрай него .Сега чета за някакви случай при който рефлукса се влошаваш в следствие на твърдата храна и пюретата и ми идва да се застрелям😀
Вяла, вчера като четох сто часа за рефлукса пишеше, че ябълката е киселинна.Крушата я даваха навсякъде като безопасен, не киселинен плод подходящ за захранване на бебета с проблеми.

# 153
Варя картофа до омекване. И при мен не става съвсем гладка консистенция, но до сега не съм имала проблем. Днес дадох и малко тиква, като цяло услажда й се 😆
Viala за ябълката знам че причинава киселини или колики не помня точно, беше обсъждано в една от темите, когато бях питала за прясно изцеден сок от ябълка, Яренци беше писала, че не е много добре ябълката, по-добре пробвай с друг плод.

Аз искам да питам тези от вас който си приготвят пюретата, колко време варити например моркова и как го поднасяте топъл, студен!?
Аз четох в нета 20-25 мин да ври, ама нещо много не ми се получава като пюре Joy по едричко е, и малкия май много не му допада..

Сега трябва да го смеся с друг зелечук ли или друг самостоятел?

Благодаря ви

# 154
Аз съм май изостанала със захранването. От вчера давам по 1-2 лъжички банан и много им харесва и на двамата. След около 3 дни ще дам и тиква, пък да видим.... Момчето ми беше с много тежък рефлукс и като по чудо млякото Фризовом му се отрази отлично. Давах и сироп Гастротус, но ефекта беше нулев. Видимо подобрение имаше едва след като мина на Фризовом.

# 155
И при нас фризовома подейства веднагически. Преди него през 15 мин се повръщеше, беше някакъв ужас.

# 156
Аз дадох тиква един ден. Но Ирина се разкашля много и има и сополки пак и спрях за два дена захранването. Правя инхалации и давам сироп за кашлица и днес се подобри, та утре пак ще дам твърда храна - малко картоф с повече тиква. След три дена ще въведа и морков. Надявам се другата седмица да е здрава, че има час за ваксина, а вече доста изоставаме. Четох, че 3 дена преди и след ваксина не се дават нови храни, с цел ако има реакция от ваксината, да е сигурно че е от нея. Така че другата седмица ще кара на тиква, картоф и морков в различни комбинации. После ще дам пащърнак. Силно се надявам да успея да заместят обедното хранене скоро. И с баткото правех така. Много бавно замествах кърменето с твърда храна, като до 10-ти месец бяха останали само нощните кърмения. Но децата не са еднакви, та ще видя до къде ще стигна.
И голямото ми дете имаше силен рефлукс. Със захранването спря да е толкова явен и да връща мляко. Твърда храна не е връщал. Остана му тих рефлукс като се смееше и започваше да хълца. След две години и половина и това спря.

# 157
Остана му тих рефлукс като се смееше и започваше да хълца. След две години и половина и това спря.
Ах, много интересно ми стана. Малката като се смее и винаги се разхълцва. Не знаех, че има връзка с рефлукс това, предвид че други прояви на такъв няма 🤔

# 158
Предполагам е тих рефлукс. Може да го е имала и да не сте разбрали. При Ирина е така. Връща храна и започва да хълца. Често го прави. Рядко повръща много. А може и да е нямала като бебе и просто да връща малко храна от напъването на коремчето при смях.

# 159
  • до най-прекрасния мъж
Един от симптомите на тихия рефлукс е честото хълцане. Дъщеря ми е с тих рефлукс, препоръчаха ни ранно захранване на 4++, сега е почти на 3. Не знам ОК ли е ранно захранване, щеше ми се от 5.5-6 да започнем.

# 160
Ами тя реално никога в друга ситуация не е хълцала. Само и единствено като се засмее. Ще говоря с педиатърката по въпроса, идната седмица ще ходим така или иначе. Откровено се изненадах.

# 161
  • au bout du monde
Момичета, цикъла при вас нормален ли е вече?
На мен 3ти път ми идва, но този път вече 12 дни не иска да спре Sad направо се побърквам. Чак в понеделник съм на лекар, тогава имаше час.

# 162
При мен не. Тъкмо реша, че е, но ето ме на. Пак някакви зацапвания имам, а ми свърши уж преди седмица. Около овулация нещо се случва по няколко дни и ме изнервя.

# 163
Моя е много нередовен.
Януари закъсня, Февруари подрани. 🤷🏻♀
Надявам се до 2-3 месеца да се регулира, преди бремеността ми беше изключително точен.

Как сте с нощния сън?
Една вечер се спи добре, на другата се буди през час…не мога да го разбера вече регресия ли е, зъби ли са.

# 164
Аз още нямам цикъл 🙄 При мен нещата протекоха така-родих на 06.10, доста дълго имах лохии (началото на декември спряха), на 06.01 май ми дойде, тече около 5 дни и от тогава нищо. Бях на лекар началото на февруари и всичко е наред, цитонамазка, микробиология, кръв и тн. Та ще си чакам, така или иначе ми е добре 😂
Със съня и ние сме така, една вечер спим, друга не. Общо взето в повечето случаи заспива около 21,30, буди се за храна около 12, 3 и 6. Аз съм с ужасни торбички под очите по въпроса.
Да ви кажа, момичета, бях с каката по магазини на 03.03. и мерих дънки. Станаха ми, но не се харесах. После вечеряме с трите деца навън и аз бях без капка грим, с вързана коса и облечена с каквото видях. Чувствах се зле, бях за ядлива и без настроение. Затова снощи излизах с приятелки. Оправих косата, сложих си рокля и грим. Пих вино, хапнах седнала и се смях. Е, то живота било хубаво нещо. Започна пак да ми се преви всичко и да ми се ходи навсякъде. Та, мъжо каза по въпроса, че другата седмица ще ме води на бар 😂 Запазих си час за фризьор дори. Обръщайте си внимание, 5 мин. ако трябва, но си обръщайте. Днес ми се спи отново както всеки ден, но се събудих с добро настроение и желание за нещоправене 🙂

Общи условия

Активация на акаунт