Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 140
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,
Аз не само, че имам цикъл, а разбрах и че съм бременна отново. Лошата новина е, че раждах преди 4 месеца секцио и се оказа, че маточната ми стена е много изтънена. Не само, че няма как да се износи плода, а и аборт с вакуум не може, защото ще ми пробият матката. Казаха ми, че е хубаво, че отивам навреме, защото иначе щяли да ми извадят матката. Варианта е медикаментозен аборт, като изпих първите хапчета снощи. Чувствам се ужасно. Закарахме бебчо на родителите ми, защото ме предупредиха, че болките и кървенето са си сериозни. Сега хем ми е мъчно за него, хем ми е ужасно кофти за аборта Sob

# 166
  • София
Скрит текст:
Момичета,
Аз не само, че имам цикъл, а разбрах и че съм бременна отново. Лошата новина е, че раждах преди 4 месеца секцио и се оказа, че маточната ми стена е много изтънена. Не само, че няма как да се износи плода, а и аборт с вакуум не може, защото ще ми пробият матката. Казаха ми, че е хубаво, че отивам навреме, защото иначе щяли да ми извадят матката. Варианта е медикаментозен аборт, като изпих първите хапчета снощи. Чувствам се ужасно. Закарахме бебчо на родителите ми, защото ме предупредиха, че болките и кървенето са си сериозни. Сега хем ми е мъчно за него, хем ми е ужасно кофти за аборта Sob

Съчувствам ти и много ти стискам палци всичко да мине леко доколкото е възможно.

# 167
Love, изпращам ти прегръдки и положителни мисли ❤❤❤❤

# 168
Лов, много тежко преживяване CryHeart

Дано поне физически да минава леко, а после лека полека ще мине и другата болка...

# 169
Love, дано мине леко.
На мен не ми е дошло, но и при първото раждане ми дойде след 6-7 месеца. Тогава бях махнала обедното и следобедното кърмене. Но ние се пазим. Не ни се беше случвало от години, защото уж нямаше шанс да забременея естествено. Даже ни е странно. Но аз трето секцио няма да преживея. С първото бях сигурна, че искам още едно дете. Даже имаме замразени ембриони.
А за цитонамазка и други изследвания ми казаха да отида след като ми дойде цикъла.

# 170
Love, напълно те разбирам. Минах през това след като родих каката. Въпреки, че беше минала година, пак се наложи да направя аборт. Също месикаментозен. При мен премина като по-обилен цикъл, но няма да те лъжа още ми е мъчно. Жените го мислим цял живот, на мъжете им е някак по - лесно. Дано всичко мине без проблем и бързо да си гушнеш пак бебчо. Те са най-голямата утеха за всичко 🤗

# 171
Love съчувствам ти. Много е тъжно. Гушкай бебчо за утеха и се фокусирай върху него.

Аз още нямам цикъл, нито зацапнания и се надявам още дълго да е така.

Момичета, имам бодежи между разреза за секциото и пъпа. Вътрешни боцкания в зоната, която е с безчувствена кожа още. Случва се вече почти всеки ден при носене на малката, при протягане, бързо вървене и...
Вие как сте? Нормално ли е това усещане?

# 172
Здравейте момичета.
Аз съм от ноемврийските мами, но чета и вас тъй като бебечето ми се роди доста преди термин (октомври месец).
Някоя имала ли е проблем с това бебето ѝ да излиза навън с количката. Моето до 3м го извеждах, разхождах го страшно дълго когато е топло, кърмих навън пак заспиваше или си бодуваше но кротко и всичко беше супер. Веднага след като родих започнах да я разхождам от 10ти ден.
Но от две седмици вече само да си подадем носовете навън и почва да плаче. Връщам я в във входа на блока, млъква. Изкарвам я пак. Пак почва да плаче. И така няколко пъти докато накрая на издържи 20-30мин разходка и не започне да плаче много. Прибираме се и тя почва да се смее и играе все едно нищо не е било …
Ако я изведа със ерго раницата няма подобни проблеми, но в жегите ми е адски топло. Да не говорим, че вече е и тежка. Почти 8кг и отделно все още като не може да сяда и т.н. Ми е трудно с раницата да я вадя за да смени позата след час например а и аз да си почина.
Още на 3++м сложих летния кош .. мислех си че той ще реши проблем. Има пълно легнало положение и чувалче за по студените дни. Питах и педиатърката след като и показах снимка дали е добре. Каза че може да го ползвам няма проблем.
Ами пак същата работа …
Много ми е мъчно. Какво да правя. Аз наистина държа да я извеждам ако няма мъгла или дъжд само това ме спира

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 11:38 от Marchelsi

# 173
Благодаря за подкрепата, момичета. Hug

# 174
love9702, много съжалявам за случилото се. Аз не знам как бих го преживяла. Ужасно... Наистина ли не можеше да се запази бебчето? Чувала съм за доста такива бременности, макар и след секцио. Ох, просто много се натъжих.

# 175
love9702, много съжалявам за случилото се. Аз не знам как бих го преживяла. Ужасно... Наистина ли не можеше да се запази бебчето? Чувала съм за доста такива бременности, макар и след секцио. Ох, просто много се натъжих.

За съжаление няма как наистина. Аз имах и други проблеми през бременността /инфекция, която все още не е напълно изчистена/. Отделно маточната ми стена е доста изтъняла. Има голям риск матката да се разпори когато започне да се опъва наново и намерихме за ненужно да се поемат такива рискове, тъй като все пак имам друго малко бебенце.
Мнооого ми е тежко, но ще се оправя. Също и ще взема сериозни мерки за предпазване след това, защото ме предупредиха, че в близките 2 години не трябва да позволявам да забременявам отново.
Единствената мисъл, която ме успокоява /много силно казано/, но все пак е, че съм 4 седмици и не знам колко дни, т.е. още е само плоден сак, без сърдечна дейност.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 20:41 от love9702

# 176
love9702,успех! Дано няма усложнения. Тъжно е че се налага подобно нещо , но както казват хората : " Съдбата си знае работата " .

Аз ще захранвам скоро,та имам въпрос Grinning
Как варите картофите за пюрето хаха, четох две мнения - обелени и нарязани и после пасираш или цели и необелени
Ще взимам мултикукър , та сигурно ще ползвам него,за да са на пара,но ми е интересно вие как процедирате Simple Smile

# 177
love, решението ти е правилно. Тежко е, но минава 🤗 На мен ми обясниха същото, което е безсмислен риск. Казаха ми буквално, че мога да умра и аз и бебето. А аз вече имах 2 деца. Ето, че и 7 години по-късно вече 3. Имаш време да имаш и други деца. Дай си време за психическа и физическа почивка сега. Отидете някъде, разсейвай се, намирай си работа. Всичко ще е наред 🍀

# 178
Здравейте момичета.
Аз съм от ноемврийските мами, но чета и вас тъй като бебечето ми се роди доста преди термин (октомври месец).
Някоя имала ли е проблем с това бебето ѝ да излиза навън с количката. Моето до 3м го извеждах, разхождах го страшно дълго когато е топло, кърмих навън пак заспиваше или си бодуваше но кротко и всичко беше супер. Веднага след като родих започнах да я разхождам от 10ти ден.
Но от две седмици вече само да си подадем носовете навън и почва да плаче. Връщам я в във входа на блока, млъква. Изкарвам я пак. Пак почва да плаче. И така няколко пъти докато накрая на издържи 20-30мин разходка и не започне да плаче много. Прибираме се и тя почва да се смее и играе все едно нищо не е било …
Ако я изведа със ерго раницата няма подобни проблеми, но в жегите ми е адски топло. Да не говорим, че вече е и тежка. Почти 8кг и отделно все още като не може да сяда и т.н. Ми е трудно с раницата да я вадя за да смени позата след час например а и аз да си почина.
Още на 3++м сложих летния кош .. мислех си че той ще реши проблем. Има пълно легнало положение и чувалче за по студените дни. Питах и педиатърката след като и показах снимка дали е добре. Каза че може да го ползвам няма проблем.
Ами пак същата работа …
Много ми е мъчно. Какво да правя. Аз наистина държа да я извеждам ако няма мъгла или дъжд само това ме спира

Моята бебка също негодува в количката. Вече няколко пъти намирам решение с шумни нейни играчки. В момента, в който усетя, че започва да недоволства - аз започвам да дрънкам Simple Smile малко като лудите  Simple Smile  Тя спира за миг в началото, после за повечко и накрая се успокоявя и заспива Simple Smile

Първият път ми отне 5мин, за да се успокои така, но от следващите започна да става все по-бързо - с няколко подрънквания и започва да затваря очички и заспива за 1.5ч

Пробвах какво ли не, но само това ми помага, за да я успокоя без взимане на ръце, раница или гърда Simple Smile

# 179
Момичета, да се отчета с първото пюре 😊 Тъй като нашия така наречен "мним запек" продължи, по съвет на педиатърката започнах да захранвам от днес (София днес става на 5 месеца). Реших, че ще се движа по схемата на Hipp, стори ми се удачна и умерена. Дадох първо пюре тиква (защото е разхлабващо и защото така е посочено в схемата). Сипах си три лъжички и затоплих малко на водна баня. Тя го прие мнооого добре. Изяде си всичко и беше в супер настроение. После пийна две глътки водичка (дадох, за да изплакна устата), след това си я накърмих. От тогава си стои супер спокойна, играе си и е в чудесно настроение. Утре продължаваме с 5/6 лъжички пак тиква 😊
Въпросната схема на захранване си изтеглих от сайта на Hipp.
Marchelsi, и ние имахме период, в който се сърдеше в количката. Увери се, че не и е твърде топло или твърде студено. При нас и беше хладно. Другото, което помогна е музикална играчка за закачане. Заглежда се в нея и се успокоява. Ние още сме си с коша 0+. Смятам да сложа големия чак към април, защото е по-открит, а сега още времето не е много хубаво и вътре е по-завет.

Общи условия

Активация на акаунт