Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 182
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
bubamara9 чакам с нетърпение ъпдейти за следващите дни.

Как даваш водата? Помня, че и твоето бебче като моето не искаше мляко от шише та се чудя дали ще иска водата....

Ние ще започнем 5++, но мисля да пробвам по рано с водата. Не знам дали не греша.... Ще се радвам на мнения, защото плюем всеки вид биберон.

# 181
По мои разсъждения водата е безвкусна и не мисля, че бебе което не иска да пие мляко от шише би се втурнало с ентусиазъм да пие вода 🤔😀Пък и не му е нужда, докато не приема твърда храна.Пак казвам така си мисля.

Аз мислех да захранвам от днес.Малкия става на 5 месеца .Обаче той от три дни е с кашлица .Правим инхалации, тъпча го със сиропи и ще се наложи да отложа захранването 🤷След родилното има слагани ваксини само веднъж и като гледам отново сигурно ще му ги отложат😒

# 182
Аз варя картофите обелени на малки парченца. Сега давам и тиква и я варя с картофите. После пасирам с пасатора. Днес беше много тиква и малко картофи е се прие много добре, след като я сложих да гледа през прозореца. Преди това мрънкаше. Утре ще е само тиква и след това ще прибавям морков, докато не стане само морков. Взела съм на Хип и бял морков. Имат чист и четох, че не запича. Ще започна с оранжев от бурканче. В тоя сняг няма да намеря пресни.
Аз вода не давам, защото си досуква. Но скоро ще започна с лъжичка. Не вярвам да иска повече от две - три. Вода ще пропие, няма къде да отиде. Аз сокове ще дам след година и нещо. На баткото дадох към две. Ама сега малката ще гледа и няма как да не и давам.

# 183
Аз започнах от време на време да давам вода на малкия, но да давам е силно казано тъй като това, което му влезе в устата го изплюва. Той от биберон също не пие мляко, но един както си пиех аз вода и го държах започна да ми дърпа чашата. От тогава доста често се случва да го прави, съответно му я давам, но както казах не пие, просто му е интересно. Въобще не мисля да му предлагам биберон в такъв случай, а направо чашка.

# 184
Благодаря за мненияна!

Имате ли препоръка за марка първа чашка?

# 185
Goldfish, знам че не се предлага нищо ново на бебе, когато е болно, така че добре си направила, че си отложила.
Katelyn, давам си е с шише. Аз имам само едно 😂 На Авент антиколик е, само сложих биберон с 4 дупки. Имаме филтрираща кана, ползвам водата от нея и я преварявам само докато кипне. Учудващо за мен тя пие вода. Моята идея беше само да изплакване устата, защото после си суче, а знам че тогава може да се завъдят разни гъби по зърната от други храни и тн. Обаче на нея чистата вода си и хареса и си изпи 20 мл. поне. Моята практика е, че каквото и да давам през другото време кърменето бебе никога не отказва да си суче 😊 Затова не се напрягам много 😂 Ще споделям как върви нататък.

# 186
Здравейте момичета.
Аз съм от ноемврийските мами, но чета и вас тъй като бебечето ми се роди доста преди термин (октомври месец).
Някоя имала ли е проблем с това бебето ѝ да излиза навън с количката. Моето до 3м го извеждах, разхождах го страшно дълго когато е топло, кърмих навън пак заспиваше или си бодуваше но кротко и всичко беше супер. Веднага след като родих започнах да я разхождам от 10ти ден.
Но от две седмици вече само да си подадем носовете навън и почва да плаче. Връщам я в във входа на блока, млъква. Изкарвам я пак. Пак почва да плаче. И така няколко пъти докато накрая на издържи 20-30мин разходка и не започне да плаче много. Прибираме се и тя почва да се смее и играе все едно нищо не е било …
Ако я изведа със ерго раницата няма подобни проблеми, но в жегите ми е адски топло. Да не говорим, че вече е и тежка. Почти 8кг и отделно все още като не може да сяда и т.н. Ми е трудно с раницата да я вадя за да смени позата след час например а и аз да си почина.
Още на 3++м сложих летния кош .. мислех си че той ще реши проблем. Има пълно легнало положение и чувалче за по студените дни. Питах и педиатърката след като и показах снимка дали е добре. Каза че може да го ползвам няма проблем.
Ами пак същата работа …
Много ми е мъчно. Какво да правя. Аз наистина държа да я извеждам ако няма мъгла или дъжд само това ме спира
Ние бяхме така много тежко беше излизането навън,само отмина около 1 месец до средата на 4тия беше по сериозно
Love, желая ти късмет всичко да е наред,имам приятелка забременя 4,5 месеца след секцио нямаше проблем,но явно е индивидуално,аз също бях много притеснена защото ми закъсня много,ноо слава богу си дойде, а и не знам за вас,момичета има ли някоя която си се пази с презерватив според мои приятелки е прекалено..аз сечувствам по-сигурна така
Ние вече заместихме обяда дала съм 11,12 зеленчука ,не пиша често,защото малкия го мъчат венци реве много тръшка се отделно не смогвам да изчистя макс 1,2 пъти седмично 🤦‍♀️малка лудница настана
Моят НЕ желае вода даже повръща от вода,което силно ме притеснява

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 08:34 от Hariom1

# 187
Да, ние се пазим, защото няколко месеца след баткото забременях много лесно. Нещата тогава не се развиха, но все пак имам едно на ум. Особено сега както все още не ми е дошло и не мога съответно да си проследя овулацията 😀 Впрочем като ви чета имам чувството, че само на мен не ми е дошло още😀

# 188
  • София/Севлиево
Love ,прегръдки.За себе си си взела правилното решение.Ако на мен се случи ще направя и невъзможното да родя(все пак Росен го чаках повече от 9 години и минах през 11 инвитро процедури та няма начин да мисля и действам другояче),но няма как да ми се случи.Сестра ми забременя с втората племенничка 11 месеца след първото секцио и си я роди.Но за жалост вече не ѝ дават да има деца, защото след второто секцио нещата много се усложниха.

# 189
Love, прегръдки и от мен! Всяко нещо с времето си, дано бързо и безболезнено се случат нещата с хапчетата. 🤞
Адриана също реве в последно време в количката, подозирам че е от космонавта и с нетърпение чакам да го разкарам. Ще търся яке тия дни и ще видим.
Захранване мисля да започна седмица след ваксината за да не започвам за седмица и после да прекъсвам и да започвам наново.
Цикълът ми май дойде преди 2 седмици, но беше 1 ден, та чакам да видя какво ще е следващия път и кога.
Ние също се пазим, за пръв път от 12 години.... Странно ми е, но това е положението. Още една такава бременност не мога да си позволя, а шансът за рецидив е голям.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 10:33 от mamaAnna

# 190
Аз не знам вече как да се опазим. Не сме фенове на кондоми, хормонални варианти дума да не става. Въздържание освен Grinning А имаме два броя човечета вече Grinning

# 191
Monika, и на мен не ми е дошло.
Аз пък като ви слушам май само аз не съм правила нищо с мъжа ми. Сигурно вече стана година, той не ме докосва. Гледам да не го мисля, че все ми влизат разни мухи в главата. Държи се добре, не закъснява, така че няма да се тревожа още. Той и миналия път беше така, докато бях бременна и кърмех не ме пипаше. Явно си мисли, че аз съм само за бебето в този момент и не си представя да смесва е нещата 😂 Поне не се притеснявам за бременност 😂😂😂
Откъм захранване продължаваме да се справяме добре. Днес яде пак тиква, този път 6 лъжички. Утре си дояжда бурканчета и в сряда ще давам тиква с картофче. Тези два дни откакто давам пюре си ака всеки ден. Наяжда се на обяд и я слагам на спалнята, веднага заспива. Явно и е било време да яде вече 😂

# 192
И на мен не ми е дошло. Ние се пазим чрез въздържание, не от секс, а от проникване. И то, защото забравяме да купим презервативи... Преди да имаме деца се пазехме чрез прекъсване на половия акт с ясното съзнание, че ако стане бебе без да искаме умишлено, не е проблем, т.к. и без това в някакъв момент искаме деца. После  направихме съвсем умишлено две деца за две години. И т.к. не искаме повече деца да правим, вече не може да практикуваме предишния ни контрацептивен метод, защото не е надежден. И сега сме малко шах и двамата...

# 193
Здравейте и от мен! Да се включа и аз в темата, Love съжалявам за случилото се,но важното е, че си разбрала и са взети мерки,докато все още не е станало късно.
Относно отношенията с мъжа ми го правим с презерватив и на него все не му е достатъчно. Иска да правим секс всеки ден, а аз често съм изморена и се получават конфликти между нас.
Имам и въпрос, каква е връзката между захранването и ваксините? Кристиян е на 5++, мислех на 10ти да го захраня,но пък на 14 сме на ваксина.

# 194
  • Am Dorf (BB)
Ние се предпазваме чрез въздържание 🤪 След първото дете сама се бях поставила под натиск - да съм перфектна майка и партньор, отделно и мм ми правеше намеци, а аз психически и физически не бях готова. От хормоните и преумората не ми беше до това, бях се притеснила, че ще ме разобича чак 🤣. Дойде момент, в който и мм пое по-често грижите за детето и изведнъж и той видя какво е да си скапан и да нямаш сили. Изводът ми за мен беше, че ако има някой от двамата голям мерак, явно са му малко занимавките покрай децата.
Сега с две деца всеки е поел по едно дете и хич и не се засичаме насаме будни. И тая фаза ще мине и ще имаме време да си обръщаме внимание. Препоръката е да се ползва презерватив, не знам дали ще се получи при нас, за хормонални решения не съм навита. Има и вариат с вазектомия, най-щадящ вариант е, а и е обратим, но за балканските мъже надали вариант.

Общи условия

Активация на акаунт