Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 183
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен! Да се включа и аз в темата, Love съжалявам за случилото се,но важното е, че си разбрала и са взети мерки,докато все още не е станало късно.
Относно отношенията с мъжа ми го правим с презерватив и на него все не му е достатъчно. Иска да правим секс всеки ден, а аз често съм изморена и се получават конфликти между нас.
Имам и въпрос, каква е връзката между захранването и ваксините? Кристиян е на 5++, мислех на 10ти да го захраня,но пък на 14 сме на ваксина.
Седмица преди и след ваксина е желателно да не се въвежда нищо ново за да е ясно, ако има реакция, дали е от ваксината или от храната.
И ние не сме се смлели от контакти, не ме разбирайте погрешно, просто в случаите, в които се засечем в кондиция, използваме презерватив.
Bubamara, ам че докосни го ти 😉 може па да не се дърпа 😜 (шегувам се, извинявам се ако го сметнеш за неуместно).

# 196
И ние обмисляме вазектомия. Някакъв мит е, обаче, че е обратима. Процентът успеваемост на обратимостта не е висок, а операцията е вече сериозна и пипкава. Иначе самата вазектомия е сравнително неинвазивна.

# 197
Мацки , като гледам датчанките и датските октомвриичета им правят пюрета от киви , манго , слагат масло в пюретата там е страшна работа 😁😆

# 198
Love, сили и кураж, вярвам че всичко ще се случи, както е най-добре за теб.

Относно захранването и водата
 Моят бебок все плюе, не знам дали не му харесва, или просто защото не желае нищо друго освен гърда, откак се е родил.

Май при нас захранването ще и малко по трудно, но все някак ще успеем.

Лъжицата за нас сега се превърна в самолет, и отварянето на устата с ам-ам Joy последвано от много ръкопляскания.

От вчера яде тиква, май тя повече му хареса от моркова, за сега яде по 2 макс 3 лъжици.

Вода от шиши не дърпа, давам с лъжичка след като хапне.

От два дни мрънка докато засуче, венците го дразнят много, вечерно време само мрънка, бълнува лш сънува ли и аз не знам.

Скоро мисля като се понаучи да пие вода, да заменя с чашка.

Зеленчуците ги варя 20-25мин и пасирам, като за тиквата не беше нужно, тя е доста мека.
Дори четох че някой зеленчуци могат да се консервират като се изварят 10мин.

Може би като дръпне малко към 7-8месец ще консервирам в събота или неделя , за да имам през седмицата.

За интимните отношения..ми какво да ви кажа, ту ми се иска, а супер много ми се спи, не сме както преди енергични Joy В повечето случай и двамата сме много изморени.

Аз съм много раздразнително в последно време, направо откачам.

Все още цикъл нямам, но искам да си ми дойде, но кога ли ще е кой знае…

# 199
Не очаквайте бебетата да пропият вода скоро. По-вероятно е след като се заместят няколко яденето през кърмата не е водеща. С баткото какви ли не чаши и шишета ползвах. Пропи, когато той реши, че има нужда от една чаша 360° на Нук. Хареса ми заради тигрите на нея. С малката не очаквам нещо по-различно. Днес хапна доста тиква, но си търси и кърменето. Аз слагам кърма в пюретата, за да има нещо мазно, а и да по-редичко.
И аз съм кисела напоследък като пред цикъл, но не мисля че скоро ще ми дойде. А с мъжа ми като имаме малко време спим. Баткото тия дни проплаква през нощта, че не му се става да пишка и после лягам да него. Като ревне малката тичам да кърмя.

# 200
  • София
В единственият път, в който и двамата имахме желание се пазихме с презерватив. Обичайно аз нямам сили и енергия, а желание до преди месец нямах изобщо.

Захранване ще започна след около 2 седмици. Смятам да е по звб, малката вече доста ни гледа като се храним и посяга към чиниите ни, но искам да може да седи малко по-добре преди да ѝ дам да опита храна.

Ние сега се борим с някаква инфекция в окото ѝ. Не е зачервено, но сълзи постоянно и все е в гурелчета, което според лекарката е белег за бактериална инфекция. Сега по три пъти на ден ще я гоня по повивалника да ѝ промивам очите с физ. разтвор и после да капя лекарството.

Освен това сменихме квартирата и днес половин час търсих къде е ножичката за нокти на малката, че да ѝ ги изрежа докато спи. А уж знаех кое в кой кашон е...

# 201
Аз искам дя питам има ли бебета на който поради суха кожа им се появяват лишеи!?

Консултирах се с дерматоложка, нейното мнение че има вероятност и от слюнката да се образуват.

Едните изчезнаха, сега пак се появиха близо до предишното място основно по брадичката и под брадичката…мажа с ксеракалм крем

# 202
Да, на моето е същата работа. Около устата и нагоре по бузките. Мажа с Адерма, ама аз цялото тяло си мажа с Адерма, така че нищо по-специално. Просто понякога мажа и след забърсване с кърпа повръщано/лиги.

# 203
Здравейте и аз да се запиша за интимната тема. Нещо извън захранвания, млека и т.н
За моя огромна изненада за разлика от първия път, този още от началото( от 1 навършен месец) сме е страхотни отношения, желание огромно имаме и двамата, може би се дължи ка факта, че го няма по 25 дни в нас и си липсваме и психически и физически 🙄😬 Цикълът ми дойде на 3 месец, иии ще трябва да се пазим, че трета бременност и двамата не желаем, поне 3-4 години, защото да е трудно е ок, но да е мега трудно няма да понеса и смятам, че ще изостри отношенията ни.

# 204
Бубамара, ние сме интимни като гледам веднъж годишно😂 откакто видвх 2те черти не бяхме правили нищо до една вечер някъде около Коледа😂 за тази година още не сме направило сефтето🤣 но при нас има и значение, че ММ е тук едва 4 месеца в годината, та въздържанието не е трудно. Проблема е, че като си дойде аз успявам да св отпусна от постоянните задължения покрай децата, искам да си легна рано, да поспя до късно и въобще не ми е до нищо..
Момичета малкия другата седмица прави 6 месеца и от 2 дни май е в някаква криза пак на растежа... Нон стоп е мрънкане, четох, че продължавало 3-4седмици,та не знам как ще издържа,ако продължи толкова..

# 205
Мамчета как спят вашите бебчета по време на дългия нощен сън? Спят ли спокойно?

Моето момиченце по цяла нощ се върти динамично.  Глава, ръце, крака... все едно е гепард на лов. Като й дам да цоцне и се успокоява, но малко след като дръпна гърдата пак се започва.

Педиатърката не обърна никакво внимание. Някои деца така спяли. Но на мен ми е много мъчно нон стоп да рита с крачета, да мята главичка наляво-надясно и да вдига ръчички. Все едно някой й пуска ток Sad

Пробвах различна стайна температура, различни завивки, различни дрешки, различни стаи и легла. Увеличихме и витамин Д.

По коремче исках да опитам, но не търпи. Тя още не се обръща. Залъгалка също ни иска.

# 206
  • София/Севлиево
Добро утро и честит празник мили дами!Бъдете здрави,обичани и всеотдайни майки и съпруги/партньорки!
И Росен доста се върти като спи,но понеже е в чувалче не е чак толкова.Също не може да се обръща сам.Вчера бяхме на консултация и лекарката каза да му помагаме и ако до другия месец не успее да се завърти ще го прати на рехабилитация.Тежи 8,100 и е 67 см на 5+ месеца.Сложиха му последните две ваксини и всичко е наред.

# 207

Честит празник, дами!
Изабела утре ще навърши 6м захранена е хапва си, но не пропуска и кърмене, не пие вода, аз я предлагам като и дам шише и я оставя да си го хапе и играе с него се надявам поне някоя капка да глътне, но плюе демонстративно 😄
Относно интимния живот, вече имам 3бройки 🥰🥴🥴 няма на къде вече ..НО не сме спрели секса .. като цяло има стрес и в нашите взаимоотношения.. аз обмислям спирала.. в родилното ми казаха че на 6тия м матката си връща размерите, та ...май е време да предприема нещо, моя не ще и да чуе за вазектомия или презервативи, така че трябва да взема в свои ръце нещата, въздържанието  не ни е на дневен ред,още сме млади😉

# 208
Честит празник мили дами! Желая ви да сте много здрави и много обичани!
Относно интимния живот, немога да кажа че липсва, но не е както преди. Не се пазим тъй като ние толкова години опитвахме естествено забременяване не успяхме, та сега сигурно ще е уау ако забременея.

За съня не бебка мога да кажа само че тя от 2-3 седмици спи ужасно. Първата пауза е около 2-3 часа и след това се почва всеки час будене и неспокойство. Нашата педиатърка предполага неразположение на стомаха и каза да давам капки или нещо за колики при последното хранене. Пробвах, еми същото. И вчера взех пробиотик, който си ползвахме от началото БиоАмика и незнам дали от него или този период вече отминава, но снощи се събуди само 2 пъти- в 3 и в 6 за ядене и това е. Така че явно наистина коремчето я тормозеше.

А относно войната в Украйна. За сега съм спокойна и съм оптимист, че няма да се стигне до БГ. Няма да правя и паспорт сега ма бебка. Но мен друго ме е яд. Хората бягат от лошо и това ми е пределно ясно. Яд ме е на държавата ни, как така решават че за нашите деца пари няма. Моето дете няма да вземе великите 35 лева на месец детски, понеже прескачаме прага, но дава 40 лева на ден за бежанец. С това мое мнение неискам да кажа да не правим нищо и че съм против хората и тяхната съдба, а казвам че държавата трябва да мисли и за нашите деца. Защото тези детски не стига че са супер малка сума, а са само за част от децата.

# 209
Аз за войната няма как да съм оптимист докато не свърши. Вчера пуснахме заявление за паспорти. Относно 40-те лева, може да погледнете от друга гледна точка. Първо това са 200-300 деца умножено по 40 лв, не е като 35 по 60 000 деца(за набор, иначе не ми се смята колко са). Отделно тези деца нямат НИЩО и помощта на държавата ни като цяло е смешна и жалка към всички.

За съня… от 2-3 дни е много неспокойна. Тази нощ и кърменето не помогна, пуснах ѝ една лампа проектор и камо това я накара да спре да крещи. Буквално крещи, все едно сънува кошмари…

Общи условия

Активация на акаунт