Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 171
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • au bout du monde
Супер лежерна съм аз. Захранването върви странно. Едва изяжда пюрето, целия се омазва, с много зор и пищене.
Яде вече овес, спелта, лимец, елда, ориз, пилешко, телешко, 1/2 жълтък, ябълка, круша, слива, банан, авокадо, повечето зеленчуци, които ядем и ние.
На 6м ++ е. Все още търся нещо, което да яде с удоволствие. Големият ядеше много чисто и с удоволствие.
Как предложи авокадото? Знам, че става сурово, но в съчетание с нещо или чисто?

В пюрето го сложих. Намачкано с вилица.

# 511
Ние, се оказа, че сме с ковид.
Таткото почна първи, уж просто грип, онзи ден аз, като вчера беше кошмар - температура 38.9 поддържах през целия ден и само парацетамол, който не ми помагаше, но при кърмене само това каза лекарката. Разни домашни трикове пробвахме и най-накрая с чесън на стъпалата, успяхме да я свалим.

Тервел днес вдигна до 38. Дадох му панадол и я свали. Бяхме при педиатърката каза, че само това вижда като признаци и ни изписа имуностимулиращ сироп, каза нурофен и панадол при температура ако вдига пак. Сега вдигна пак до 38, сложих му куул пач лепенки, защото не бяха минали часовете, за да дам нурофен. Надявам се да е днес или утре макс с температура и да го мине лекичко. Иначе е игрив, смее се, лази, само като вдигне температура и почва да мрънка и плаче. Явно навършването на 6 месеца ще си го караме сами вкъщи. (Не, че съм мислила и да го празнувам де)

Аз вече ми е трети ден и честно казано се чувствам окей след вчерашния ужас. Дано се подобряват все нещата. Таткото е по-кекав, нищо, че е ваксиниран. 😁

Да попитам момичетата, които кърмят. Не сте спирали да кърмите, нали? Аз пия Авирон Рапид, Ефизол за гърлото и разни витамини.

# 512
На мен ми казаха да нося маска, да проветрявам често, добра дезинфекция на ръцете, когато пипам бебето и нещата му и да си продължа с кърменето, за да предам антитела.

# 513
"Тъй като се замислиш, проблемите ти са незначителни!"
И това доживях да чуя от мъжа си, като майка на двете му деца. Иначе се разбираме, не се караме и се обичаме.
Вярно, че си стоя само вкъщи и дейностите ми не се отнасят към бизнес за пари и много други хора, но... Доста е мачкащо това.

Вие как се чувствате в средата на първата година майчинство?

# 514
Аз се чувствам зле,когато ми остане време🤣😂
Майтапа на страна..не съм ходила на работа от 5години.. Родих баткото, мм замина да работи извън БГ, когато стана на 2 го пуснахме уж на ясла-най-голямата ми грешка беше това. Той така и не се адаптира, тормозеше се там,аз се тормозех вкъщи ..във времето ,в което ходеше разбира се. В 80% от времето беше болен . После 1група,тъкмо започна ,свикна и айде локдаун. Остана си вкъщи. 2ра група започна да ходи, започнах уж да си търся работа, малко след това забременях и така и не започнах работа. ММ продължава да работи извън БГ, няма  през по-голяма част от годината, аз съм сама с децата ,на баби не разчитам, повечето ни приятели започнаха работа извън БГ.. Не знам скоро въобще ще мога ли да започна работа и какво ще остане от мен,когато децата порастнат. Да,когато ми остане време наистина се чувствам ужасно,самотна ,изморена и много често дори и недооценена.

# 515
Аз пък не исках да се връщам на работа през първото майчинство. Изкарах си и двете години. Приеха го на ясла и ми се наложи. Много трудно и беше да ходя на работа в офиса. Добре, че беше за по два- три дни седмично. Когато забременях с второто се зарадвах повече, че пак няма да работя, отколкото на бременостт се началото. А и както съм писала ми дойде като гръм от ясно небе. Според докторите никога нямаше да мога да забременея нормално. Чудя се сега дали да кандидатствам за първа яслена група или да го оставя за догодина. Хем малко ми писна да седя само у дома, хем пък не ми се ще да ме хване рутината при която ще се виждаме пълноценно с децата само събота и неделя. Но вероятно е защото при предишното дете се бях запознала с майки в парка, а сега си въртя кръгчета сама. Та, много важно е да има с кого да си говорите за манджи и наакани пелени и този някой да не е мъжа ви.

# 516
Първото дете го пуснах на 2 години на ясла.Много добре се чувствах като се върнах на работа.Нямаше кои да ми реве по цял ден,пътувах до работа и обратно,чувствах си се по значима като съм на работа. Ама нали все някак трябва да се появят и изгледат тези деца.
Ние не си мерим проблемите.Моя мъж е доста натоварен в работата, ама с децата не би се справил. То няма вечно да са ни малки децата, ще го избутаме този период.

# 517
По стечение на обстоятелствата ми се наложи да се върна на работа в офиса. Редуваме се с мъжа ми да го гледаме през деня, баби също помагат. Но като изключим леката вина, която изпитвам, че не съм 24/7 с детето си, се чувствам много по-добре. Преди да се върна в офиса бях изпаднала в някаква дупка, бебето ме изнервяше, недоспиването също, с мъжа ми имахме разни дразги. Сега съм много по-пълноценна във времето, в което съм със сина ми, заредена съм с енергия и желание. Да, много ми е изморено и трудно, но имам чувството, че рутината беше почнала много да ме мъчи, и че сега сякаш е по-добре. Пък и сега като не си стоя по цял ден вкъщи нямам време да мисля за какво да се скараме довечера с ММ 😂

# 518
  • София/Севлиево
Аз ,с малки прекъсвания,си седя у дома от 2007-ма(когато забременях с баткото).И ми харесва-не се налага да ходя никъде и да се срещам с хора,с които не искам.Единствено в училище ми допадаше като ходех (от 2016-та до есента на 2019-та),но там пък шумът от децата много ме изморяваше.Локдаунът ми дойде като благословия.Затова сега съм решила Росен да тръгне на градина чак като навърши задължителната възраст,въпреки че свекървата ми спомена нещо за ясла,но нито аз,нито ММ сме съгласни.ММ даже се чуди как да го отложи от 1-ви клас и да тръгне на 8,но аз съм против.Виж ако стане чудо и узаконят домашното обучение поне до 5-ти клас съм много "За" аз да си обучавам детето у дома...

# 519
foxxyy, бързо оздравяване! Не съм спирала да кърмя, според нашата док дори било добре да кърмиш, че предава антитела 🙄 Не знам коя теория е вярна, но като го карахме след нова година аз, баткото и кака, кърмих също и бебето не се разболя.

# 520
Както вас и всички други майки по майчинство, та и аз се чувстваме забили, правим едни и същи неща по милион пъти, та дори и на моменти затъпяли( надявам се тук никой няма да се засегне 😬) ...сивото и еднообразно ежедневие може да накара човек да се чувства гадно, НО както едно мамче писа по-горе период е, ще мине и само ще се сещаме за това. Аз както и с каката ще процедирам и сега така, пускам директно на градина на 3 години. Най-доброто ми решение, нямаше ревове, сънища, боледувания, а и най-важното за мен, детето на такава възраст, може да говори и да каже, ако нещо го притеснява.
Работих две години между двете бременности. Когато започнах работа се чувствах страхотно, готин екип, готини шефове, интересна работа с много движение, запознанства и различни казуси( брокер на недвижими имоти съм) , ходих с желание, имах и много успехи, общо взето намерих моята професия. Втората бременност, се появи точно когато имах нужда от почивка и тишина и спокойствие. Доволна съм от положението си, въпреки, че мъжа ми работи на кораб и се прибира през месец, трудно ми е, но аз от години обичам да ми е така( знам странно звучи). Опитвам се, всеки ден да разнообразявам програмата и сега със затоплянето на времето ми идва живеца и плановете за лятото. Може би е така, защото децата ми носят спокойствие, че където и да отидем ,ще са послушни и с две думи няма да ги мисля.
И другото, което ми помага е, че никога не поставям тях пред мен! За да са добре те, аз трябва да съм също добре. Времето с мъжа ми, ми е безкрайно ценно и всяка вечер когато е тук си пускаме филм, сипваме си по нещо релаксиращо, правим си мезета ядки и разговаряме с часове. Да не спим по много, но предпочитам 3 часа с него, отколкото да спя. 😂😂😂

# 521
Добро утро и честит празник на всички, които празнуват днес 🌹
Аз пък се чувствам супер в майчинство. Или както се бъзика с мен една приятелка "ти си родена да си майка". Много се наслаждавам на това време и ми е мноооого кратко. Не ми стига да им се нарадвам докато са бебета и изобщо не ми се връща на работа😂 Така или иначе все за нещо се ядосвам, по-добре да е за моите си деца, вместо за глупостите на работа. Аз и тримата многонсъм си ги искала, чакала и много осъзнато ги гледам. Знам, че докато мигна и ще са големи. Освен това ми харесва, че като съм вкъщи с бебето и мога да обръщам повече внимание и другите двама. Общо взето майчинството е моята работа 🤣 Знам, че на някои от вас ви се вижда омагьосан кръг. Моята най-добра приятелка се чувстваш така. Искам да ви кажа, че няма нищо по-хубаво от този омагьосан кръг. Сега ви се вижда безкрайно, но ще минете и ще е свършило. После пак се почва едно и също с коловоза работа, вкъщи, работа... Та наслаждавате се на това време. Радвайте му се и си напомняйте, че децата ни са най-великото дело на живота ни. Всички сте герои 🤗❤️

# 522
Страхотен коментар!!! Права си за всяко нещо! ❤️
Добро утро и честит празник на всички, които празнуват днес 🌹
Аз пък се чувствам супер в майчинство. Или както се бъзика с мен една приятелка "ти си родена да си майка". Много се наслаждавам на това време и ми е мноооого кратко. Не ми стига да им се нарадвам докато са бебета и изобщо не ми се връща на работа😂 Така или иначе все за нещо се ядосвам, по-добре да е за моите си деца, вместо за глупостите на работа. Аз и тримата многонсъм си ги искала, чакала и много осъзнато ги гледам. Знам, че докато мигна и ще са големи. Освен това ми харесва, че като съм вкъщи с бебето и мога да обръщам повече внимание и другите двама. Общо взето майчинството е моята работа 🤣 Знам, че на някои от вас ви се вижда омагьосан кръг. Моята най-добра приятелка се чувстваш така. Искам да ви кажа, че няма нищо по-хубаво от този омагьосан кръг. Сега ви се вижда безкрайно, но ще минете и ще е свършило. После пак се почва едно и също с коловоза работа, вкъщи, работа... Та наслаждавате се на това време. Радвайте му се и си напомняйте, че децата ни са най-великото дело на живота ни. Всички сте герои 🤗❤️

# 523
Честит празник на всички празнуващи!
Бъдете живи и здрави,заедно със семействата си Hug
Имам въпрос Laughing след обяд давам плодово пюре от два дни. Педиатърката каза, че трябвало с него да давам и мляко. Ама нали уж искам да го махам Laughing Та се замислих вие как процедирате.
Още не съм давала каша,за да се смесват. Божидар върви с килограми около осем и отгоре вече Bowtie и си мисля,че с тях ще качва много,та за това до момента не съм дала.

# 524
  • au bout du monde
Ако е гладен давам, ако не е гладен не давам.

Общи условия

Активация на акаунт