Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 575
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Paldora, аз считам за себе си, че съм ги въвела с маслото и сиренето. Не знам дали съм права, но нали са от мляко 🙄 Сега като въведа жълтък и ще дам от кремчетата с извара, както писах, та съвсем да съм ги въвела, иначе тя друго мляко освен кърма не пие. Кашите също са и безмлечни. Аз дадох пилешко, пуешко, заешко и телешко. Тя най-много обича пуйка. Понеже е много лакома и мисля да я запиша на млечна кухня, затова бързам да въведа всичко до десетия месец.
Момичета, понеже моят пост е последен и няма как да пиша нов, пиша тук, дано го видите. Бях обещала да споделя мнение за д-р Николай Гечев. Много съм доволна. Беше бърз, но о стоен и си тръгнах удовлетворена от прегледа на бебка.
Весели празници 🤗

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 08:18 от bubamara9

# 541
Здравейте!
Първо - Христос Възкресе! Желая здраве и щастие в семействата ни.

Второ - Почнах захранване онзи ден. Пробвам и двата метода: С пюрета и ЗВБ. Да ви кажа с пюрета вече трети ден едва едва изяжда 5 6 лъжички. Давам му пюре от тиква, аз му го правя вкъщи. Хич не е въодушевен. Утре обмислям да вкарам морков. Кога една храна се води за въведена?

А по ЗВБ му слагам парчета само от една храна - в случая тиква, когато вечеряме Малко ме е страх от задавяне и съм доста плаха, но като че ли има много повече интерес при този метод. Вчера си хапна повече така вечерта.

Ще пробвам двата метода и ще продължа с този, при който видя повече интерес и напредък.

# 542
  • София
Фокси, аз започнах по ЗВБ преди около 20 дни. В началото само се цапаше, почти не опитваше, ако опита пък плюе. Малко ми беше неприятно така, защото очаквах че захранването ще бъде посрещнато с повече ентусиазъм. Пюрета обаче така и не дадох. Та две седмици гледах как храната се хвърля основно по пода или се размазва навсякъде и чак на третата седмица видях как малката се опитва д а дъвче и да преглъща и вече има огромна промяна в количеството изхвърлена на земята храна (намаляло е).
При ЗВБ нямаш въвеждане на храните. В смисъл в началото бебето изяжда толкова малко, и дълго може да изяжда по малко. Така че за алергии, ако случайно направи реакция се проверява какво е яло последните дни и се предлага отново докато не се види от кое е дало реакция. И понеже бебетата се считат за неалергични, ако нямат фамилна обремененост, то от самото начало може да се даде всичко.

Аз лично обаче карам по-спокойно и засега давам само плод и зеленчук като някои дни не давам ново, а давам пак нещо, което ѝ е харесало.
Това не пречи вече да съм дала целина, която се води алерген (дадох я в кюфтенца). Яйца и месо, както и млечни не съм дала още, но коричка хляб - да, даже много го хареса (така че считам и глутена за въведен).

# 543
Здравейте,мами някоя от вас давала ли е авирон на бебето

# 544
Авирон аз не съм давала, но вече за втори път давам Биозин. И двете са противовирусни. Авирона е черен на цвят и е доста неприятно, давала съм го на баткото. Биозина е по-лесен за приемане. Питайте ЛЛ дали може да давате от него. Не е необходимо и да го разтваряте. Ирина сега пие по 5 мл, но тя е на 7 мес вече.
Не знам какви са тия вируси и грипове, но от 3 сед се борим с тях цялото семейство и не спират. От днес и двете деца са на антибиотик, та дано помогне и да се свърши с това боледуване. Аз за сега ще отложа даването на глутена, мислят днес да го въвеждам, но ще чакам да оздравее. На Ирина кашата от елда много и хареса. Яде я без плод дори. Явно само оризовата не хареса. Взех една на Тьопфер с банан, ами като я опитах никакъв вкус няма. Ще я пробутвам с други каши. Иначе доста зеленчуци яде. По Великден и тя хапна агнешко, мисля че го хареса. Утре ще дам пак. Аз такова нещо не ям.
Надявам се сте изкари добре тези светли празници. Пожелавам ви да сте здрави и най- вече децата.

# 545
Здравейте, по повод кашите имам въпрос. Имам брашно от елда и оризово брашно, как да направя каша от тях? Пробвах веднъж да варя брашното от елда, но стана нещо много гадно и го изхвърлих, не бях сигурна, че е ядливо. Идеята ми е да правя каша и да добавям плодове към нея. Овесената ясно, но другите как да ги приготвя в домашни условия, че в купешките има много неща, които не искам да давам на този етап.

# 546
Здравейте, момичета.

Педиатърката ни даде направление за ехография на отделителната система. Дали може майките от Пловдив да ми препоръчате някой лекар, защото съм гола вода в тази сфера..

# 547
  • au bout du monde
Здравейте, момичета.

Педиатърката ни даде направление за ехография на отделителната система. Дали може майките от Пловдив да ми препоръчате някой лекар, защото съм гола вода в тази сфера..

Ямакова https://superdoc.bg/lekar/d-r-atanaska-yamakova-2708

И двете деца при нея водих. Доволна съм.

# 548
Здравейте и от мен! Нашата ехография правихме при д-р Николай Гечев, много съм доволна. Foxxyy, той работи в Пловдив.
За кашите има напътствия из нета. Оризова например се прави от ориз и по-голямо количество вода, идеята е да се развари ориза и да се разпадне.
Нашето захранване върви с пълна сила. Тя иска много да яде 😂 Суче сутрин по 2 пъти, към 3 следобед и вечер 3 пъти. През другото време яде кус кус, попара, пюре с месо или жълтък, каша. Въведох глутен и яйцето, сега ми остана чуденка само за млякото, защото тя суче и не искам да давам АМ. Насочила съм се след навършени 7 месеца да дам десерт с извара или кисело мляко. Нещо като плодово пюре с извара или мляко. Така ще разнообразие закуската. Иначе яде и готови и правени от мен неща. Днес готвих картофена супа за големите и каквото режех за нея, пуска и в уреда на авент, после сложих масло Гхи и заготовка телешко и готово. Яде доста и имам и за утре.
Харесах си и лятна количка, тези дни ще се обзаведа. И край с хилядите кошове и тежести.
Аз искам нещо да ви питам, по-точно момичетата, които са секцио. Мястото където е шевът точно над срамната кост хлътна навътре. Като легна и става дупка направо. Мисля да се консултирам с коремен хирург, но все пак исках да разбера дали има и някой друг с моя проблем.

# 549
Здравейте, по повод кашите имам въпрос. Имам брашно от елда и оризово брашно, как да направя каша от тях? Пробвах веднъж да варя брашното от елда, но стана нещо много гадно и го изхвърлих, не бях сигурна, че е ядливо. Идеята ми е да правя каша и да добавям плодове към нея. Овесената ясно, но другите как да ги приготвя в домашни условия, че в купешките има много неща, които не искам да давам на този етап.
Аз също мислих така да правя от нашето брашно, но доста хора ме разубедиха, понеже аз започнах захранване с каша и може би това ми беше най-големия довод да не давам от нашето брашно. Затова по съвет от Бубамара, чета доста старателно съдържанието на бебешката каша да пише 100% брашно от елда примерно. Така я прав като добавям само преварена вода и си я сгъстяват колкото преценя. А иначе от приятелка знам, че тя дава от обикновенни брашна(оризово, царевично), като предварително ги накисва няколко часа с вода и след това леко ги сгъстява на котлона.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
bubamara, само бъбреци ли гледа Гечев или всички вътрешни органи? Това е с направлението за нефролог, което дават на 6 месечна възраст, нали?
La Libellule, към теб е същият въпрос за Ямакова. Знам, че дават направление за нефролог, но искам да видят дали всичко с дъщеря ми е наред. Ако трябва ще отида на платено извън полагащото се по каса, като допълнителен преглед.

# 551
Bubamara ,каква лятна количка хареса ,и аз се оглеждам ,даже въпроса ми е и към другите мами, ако имат да кажат каква марка модел , харесах lorelli myla . Искам нещо като се прибере в багажника да остане място за багаж, сенник по голям ,и евентуални амортисьори, което май е лукс...

# 552
Здравейте, момичета мили
и честити празнични дни (с извинение за закъснението). Здрави бъдете всички и здрави да са всички в дома ви 🌷

Ние закарахме малката при д-р Петя Маркова. Изцяло по нейна инициатива огледа всички органи, а не само бъбречетата. Много беше внимателна, а  беборана беше супер спокойна с нея, та в бъдеще със сигурност ще я имам предвид пак нея.

Аз със захранването май най-бавно карам нещата 🤷🏼‍♀️ Иначе към момента всичко го приготвям сама, де. Поне за сега не отнема никакво време и усилия, та ще гледам занапред да държа така темпото. Май от всичко най-трудно е откриването на чисти продукти.

# 553
blue, при прегледа при д-р Гечев огледа всички органи, като обясняваше какво се вижда и как трябва да изглежда, чу сърчицето със слушалка, прегледа за рахит, както и искаше да погледне дали няма сраствания в интимните органи. Доста обстойно я прегледа. Дори поиска да види резултатите от кръв и урина на 6 месеца. Направлението е за нефролог, да.
Chrissie, как е адашката ❤️ На нас също ни препоръчаха д-р Маркова, но водещото за избора на д-р Гечев беше, че е до нас. До колкото знам и двамата са ок.
Gigova, харесах количка Kikkaboo Miley, като я видях в профила на една имфлуенсърка, че е взела награда на бебешко изложение 2022. Сгъва се с една ръка, тежи 7 кг., заема много малко място в багажника. Това са ми доводите. Ще ходя да я видя на живо и пак ще споделя впечатления. Освен това е супер бюджетна.

# 554
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Ще запиша при Гечев, имам добри отзиви и от други мами. Юни месец ще й се съберат доста прегледи и изследвания. Ще я водя и на ортопед, поиска да я види между 5 и 6 месец, та и там ще я водя.

Общи условия

Активация на акаунт