Раждане в АГ Варна

• 28 917
  • 372
  •   1
Отговори
# 75
  • Вестерос
Забранено е със заповед избор на лекар срещу заплащане за нормално раждане. Само за секцио може. Ако тръгнеш да раждаш нормално, те изражда екипът, който е дежурен.
Мисля, че в т. нар. обменна карта пише каква ти е била терапията, предисторията и т.н. Не съм взела още моята, затова само предполагам. Все пак си носим и всички документи и изследвания от проследяването. Иначе те разбирам и аз съм рискова.

# 76
... Много съм разочарована, то не остана избор

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 16:47 от BellAaAa

# 77
  • Вестерос
Моят съвет е да си избереш лекар и да си запазиш час, все нещо може да има измислено.

# 78
Идеята на това да няма избор на екип е че предимно едни и същи доктори се избират. Мисля че само в МД може с избор вече.

# 79
Не е вярно, аз съм с избор на екип за нормално раждане в Аг. Свързваш се директно с лекаря и каквото ти каже той. Моя ми каза,че няма проблем.
Забранено е със заповед избор на лекар срещу заплащане за нормално раждане. Само за секцио може. Ако тръгнеш да раждаш нормално, те изражда екипът, който е дежурен.
Мисля, че в т. нар. обменна карта пише каква ти е била терапията, предисторията и т.н. Не съм взела още моята, затова само предполагам. Все пак си носим и всички документи и изследвания от проследяването. Иначе те разбирам и аз съм рискова.

# 80
Много благодаря!
Аз конкретно все още не съм се спряла на точен лекар, знам, че за нормално раждане се спрягат няколко имена, ще се радвам да споделите. До момента не съм била пациент на болницата и лекарите там и ми е малко чуждо.
Ще се радвам да споделите мнения за лекар, който е добър и при секцио, ако ситуацията го изисква. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 23:18 от BellAaAa

# 81
  • Вестерос
Баш си е вярно, ама не ми се спори. От август е заповедта, доколкото разбрах са си измислили начин докторите, за да може поне тези, които са при тях на ЖК да си изродят въпреки нея. 
...
Аз имам въпрос- от списъка тези 2 комплекта пелени, които вече сте раждали и носили, за вашите бебета ли бяха или се дават в болницата и те ги използват за други бебета. Искам да знам дали да ги пера или така не разпечатани да им ги занеса.

# 82
Има ли значение? И другите бебета са нечии деца. Изпрани и изгладени без значение за моето дете или на друг.

# 83
  • Вестерос
Няма значение, по-скоро въпросът беше дали да ги разпечатвам или не. Благодаря, разбрах!

# 84
Няма значение, по-скоро въпросът беше дали да ги разпечатвам или не. Благодаря, разбрах!
Аз не съм носила, понеже за 7 етаж не се изискваше. Може и да са сменили правилата.

Дори и да ги изпереш и изгладиш, те пак са длъжни да ги дезинфекцират преди употреба върху бебе. Аз бих занесла опаковани.

За твоето детенце си носи дрешки, изпрани и изгладени. Като ти го дадат, разповиваш и си го обличаш. Вземи си пелени, изпрани за да постелеш на бебето. Няколко бройки, ако върне, да имаш да смениш. Една пелена сгъната, под главичката.

# 85
Ами нито съм при жк при доктора, нито го познавам, нито ще му плащам нещо “допълнително”. И не само от доктора разбрах, че може, но и от акушерки. Познавам и други жени, които ще раждат с екип там скоро, и те наскоро се записаха при доктори, aз говорих с него за първи път миналия месец. Ясно ми е, че на различни хора различно казват. Обясниха ми процедурата, не се заплаща нищо допълнително. Явно е до лекар и желание. Така че, изберете си лекар и питайте, BellAaAa  
Баш си е вярно, ама не ми се спори. От август е заповедта, доколкото разбрах са си измислили начин докторите, за да може поне тези, които са при тях на ЖК да си изродят въпреки нея.  
...
Аз имам въпрос- от списъка тези 2 комплекта пелени, които вече сте раждали и носили, за вашите бебета ли бяха или се дават в болницата и те ги използват за други бебета. Искам да знам дали да ги пера или така не разпечатани да им ги занеса.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 07:38 от elleonore1

# 86
Здравейте, следя се на друго място, кабинет. Следящата ме АГ се притеснява да мо издаде болничен и иска да ме прати на комисия. Въпроса ми е ако отида на комисия вАГ дали ще ми откажат болничен, защото не се следя при тях? И как минава тази комисия- задават ми въпроси или?

# 87
  • Вестерос
Мерси, Лъки 🤗

Относно другото, говорила съм с лекари вече да и потвърждават думите ми, като уточнявам става въпрос за естествено раждане, а не за екип за секцио.

Интересно как е казал, че нищо няма да заплащате, като до сега винаги за избор на екип се е плащало и допълнително, даже стоят цените още на сайта 🤔

# 88
Както вие сте говорила с лекари, така и аз. Така и те потвърждават моите думи. За екио се плащаа, имам предвид за заплащане допълнително на допълнителното, ако ме разбирате. Пачки няма да давам на никого под масата. Не знам с кого сте говорили, аз говорих и с главна акушерка и лекари. Аз също говоря за нормално раждане. Обясниха ми дори процедурата, по която става избора на екип. Точно главната акушерка говори с мен. Както казах, казват различно, но има лекари които не отказват избора за екип в АГ. Просто трябва жените да се насочат към тях, не към останалите, които са си измили ръцете със “заповедта”. Вие може би сте опитала с такива лекари. Няма да споря, просто изказвам моя опит по въпроса - в 8 месец звъннах, записах си час при лекаря и той ми каза - да, това е.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:15 от elleonore1

# 89
  • Вестерос
Ясно, както предположих са си измислили нещо вече. За пари под масата не съм и говорила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт