Ученически олимпиади / Тема №3

• 76 986
  • 532
  •   1
Отговори
# 360
Моите заминават на бяло училище и няма и да се занимаваме.В общи линии нищо не ме учудва вече в тази страна.Има родители, които ще пишат някви жалби, ама то от умрял писмо

# 361
  • София
Malinkap, много полезна информация и покъртителен изказ. Чудесно е, че има кой да омаловажава всички опити нещата да се вкарат в някакви релси! Добре че има такива родители като теб, че иначе кой щеше да ни калява нервите?

# 362
  • в страната на чудесата
Какво ще спечелите със заядливия си тон?

# 363
Малинка, точно вие трябва да пуснете жалба.
А точно за този случай на Малинка няма нужда да й скачате. Не знам колко от децата, които се бяха сдобили с високите точки на някой друг са си признали, че това може да е грешка. Нейното завинаги спечели моето уважение. Няма победа, която е толкова ценна.   

# 364
  • Sofia
Географията излезе за 5 и 6 клас в сайта на 12 СУ.

# 365
Какво стана с биологията? Ни вест, ни кост от резултати Simple Smile

# 366
  • София
А всъщност децата как са успели сами да пресметнат точките си по химия? Не виждам никъде да са публикувани задачите и критериите за точкуване, или поне не зная къде да търся, някой да ми подскаже. Проверих МОН, където нещата са замряли на 2014 г, РУО и Природни науки. Когато не си решил цялостно задачата как ще прецениш дали да си присъдиш 12 или 15 или 17 точки?
Иначе историята помни доста интересни случаи - например две деца, които си носиха тетрадките от училище, за да сравни комисията и да докажат, че това са техните работи, защото бяха объркали при разсекретяването. А едното дете вече беше донесло доста медали за страната и беше познато на всички. Така че нищо ново, само са разширили обхвата, но какво ни е наред, че да имаме други очаквания.

# 367
Говорили са си между тях си за решения и т.н. и единия младеж казал на госпожата "Няма вариант аз да съм с над 90т. Може ли поне вие да видите работите, че май има грешка.". Не могат да си самооценят дали са с 91.5 и 95.5 (разменени две деца в един клас), но под 80 и над 92 сами си знаят... Моята девойка още като видя първия резултат каза "много са ми дали на първата част Thinking там очаквах поне 5т надолу" (8 надолу са оттам). Поне при нея беше ясно, че е под "топ 20".
Всъщност гледайки разместването в класа, то нещата са си дошли на мястото, но е супер неприятно на тези с около 92т + и - , отиваш и не отиваш на национален кръг.

# 368
  • София
Говорили са си между тях си за решения и т.н. и единия младеж казал на госпожата "Няма вариант аз да съм с над 90т. Може ли поне вие да видите работите, че май има грешка.".

T.e. учителите са могли да видят работите на децата след първите протоколи, така ли? Това е по регламент?
А задачите и точкуването има ли ги някъде?

# 369
Не са видели работите, но той коментирайки с децата веднага след олимпиадата си е "изчислил", че не може да е с над 92т... И затова е питал госпожата, виждайки несъотвтетствието с неговите си точки...
Учителите май на 06.03. следобяд са получили информация, че има проблем с разсекретяването, едновременно с препубликуване на официалния списък (доколкото детето ми разказа).

Задачите и точкуването не знам да ги има публикувани или да са ги показали на децата.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 15:21 от peneva_a

# 370
  • Sofia
Протоколи за допуснатите до национален кръг по физика и по философия на страницата на МОН.

# 371
Какво става с биологията? Минаха всички допустими срокове, а публикация на класираните за национален кръг липсват...

# 372
  • в страната на чудесата
Аз пък разглеждам философията, само 4 деца 9 кл?
Може би защото са в една възрастова група…

# 373
Какво става с биологията? Минаха всички допустими срокове, а публикация на класираните за национален кръг липсват...
Така като гледам на никой не му дреме за никакви срокове...Къде се очаква да излязат първо резултатите? Аз мисля, че МОН, но знам ли...Мислех да звъня на училището-координатор днес да ги питам за кога да имаме очаквания, но реших да не съм твърде припряна Simple Smile

# 374
Така като гледам на никой не му дреме за никакви срокове...Къде се очаква да излязат първо резултатите? Аз мисля, че МОН, но знам ли...Мислех да звъня на училището-координатор днес да ги питам за кога да имаме очаквания, но реших да не съм твърде припряна Simple Smile
По-скоро на тези телефони от сайта на Природни науки. Утре до обяд ако няма резултат ще звъня:
РУО София-град
ст. експерти по природни науки
Петя Иванова
02 935 60 75
Камен Радев
02 935 60 84
prirodninauki_ivanova@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт