Ученически олимпиади / Тема №3

• 76 835
  • 532
  •   1
Отговори
# 75
  • София
https://web.mon.bg/bg/80
тук го има регламента на олимпиадата по история - не по-малко от 60 точки.

# 76
https://web.mon.bg/bg/80
тук го има регламента на олимпиадата по история - не по-малко от 60 точки.
Супер, много благодаря Simple Smile

# 77
Здравейте!
Може ли да ми кажете при областен кръг на олимпиадите за 9ти клас има ли някаква разлика в материала, който се включва, при деца от езикови и тези, които миналата година са учили стандартно всички предмети? Върти ми се в главата, че няма разделение и трябва сами да наваксат материала?

# 78
За химия със сигурност няма разлика. Май само за история имаше нещо, но не съм сигурна.

# 79
Аз помня, че ти беше писала това миналата година. Сега в друга тема ми казаха, че има разлика, но явно се бъркат.
Много жалко!  Защо няма някакви състезания да поощряват и децата от езиковите?!

# 80
  • В центъра на моретата
В регламентите за организиране и провеждане на олимпиадата по конкретен предмет е описан материалът, който ще бъде застъпен по съответните кръгове (общински, областен, национален...).
А иначе, в езиковите има състезания по съответния език. Дъщеря ми тази година на две такива се беше записала.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 11:04 от zaek

# 81
  • София
Защо няма някакви състезания да поощряват и децата от езиковите?!
А защо на олимпиадите по език не поощряват децата от другите училища?

# 82
Състезания по език има бол.
Не съм писала олимпиади, така че заяждането ти е безпочвено.

# 83
  • Варна
Децата, които се явяват на олимпиада по предмет, който не учат, са достатъчно мотивирани да се подготвят сами или с помощта на школите в училище, просто в 8 клас не трябва да спират с подготовката. И не се отнася само за езиковите гимназии, има и други училища в тази ситуация, успяват си децата, стига да имат желание.

# 84
  • София
Състезания по език има бол.
Не съм писала олимпиади, така че заяждането ти е безпочвено.
Не беше заяждане, Дъждец. Имаше някакво състезание за децата от езиковите гимназии, най-вероятно е било по математика. Няма езикови състезания за деца от неезикови гимназии.
Има и състезания по информатика, които са само за момичета. Не че момичетата са по-слаби по информатика, а са по-малко и затова имат отделно класиране и повече състезания. Дано да има ефект от това, макар че ми се струва, че явяващите се са си същите.
Зная, че тези решения не са взети гледайки в тавана. Сигурна съм, че имат основания. Но ако има ефект, ако успеят да привлекат повече деца да се развиват в проблемните области, ще е чудесно.

За питането за девети клас - всички знаем, че на втори кръг на олимпиадите трябва да се знае целия материал от съответния клас. Това не прави равнопоставени децата от училищата със съответния профил и останалите.

# 85
Състезанието в Ловеч по математика за училищата с чуждоезиков профил не се провежда от 2020г, а от тази година вече не съществува дори в календара на мон. 2 години го имаше само на хартия, не го провеждаха.

# 86
Вампирче, не ме разбра. Аз нямам претенции да има състезания само за деца от езикови гимназии Simple Smile А евентуално такива, в които материалът в девети клас ще включва само ученото в 9ти клас, а вече кой ще се явява, няма значение.
За състезания по англ. например се сещам Pearson, Hippo. На тях детето се явяваше до 7ми клас. Сега няма никакъв стимул да ходи на такива състезания, защото езикът е средство вече. Така, както един НПМГ-ец от 9ти клас няма да тръгне да се явява на нещо, което е много под нивото му.
Зададох прост въпрос, Мария веднага ме разбра, отговори ми. Оттам нататък не разбрах защо са нужни коментари, които нямат нищо общо.

# 87
Кога е областния кръг на Оли по мат. за София?

# 88
Кога е областния кръг на Оли по мат. за София?
12 февруари от 9:00 часа - за всички области, задачите се дават от МОН.

# 89
Много благодаря! А по география дали има  дата за областния кръг в София?

Общи условия

Активация на акаунт