На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 752
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Можете ли да ми препоръчате магазин за детски дрехи (малко дете на 1г и 6м.) в Одрин. Търся по-скоро ежедневни дрехи с приемливо качество на достъпна цена.

Балгодаря!
Уайкики имат цял етаж за детски дрехи. Магазина им на центъра е на три етажа.

# 631
  • Бургас / UK
Айде сега нов магзин-звезда в темата Smile  Не бях го чувала тоя Денислав и тоя магазин Тугра...Thinking
Ама явно ще се ходи и там щом го хвалите Hands Thumbsup Добре ще е да ни упътите ,нас непросветените,къде да го търсим.Благодаря!
Аз ходя в която аптека ми падне ...нямам някаква предпочитана,но съм нямала и подобни проблеми като essito77.
Снимам лютеницата ,за да я търся и нея.

# 632
  • Mostly in my mind
Ние само в Тугра ходим. Той отдавна си го рекламира. В Мигрос един,два пъти само.

# 633
  • Пловдив
Тугра е бившият Карфур. Веднъж ходихме до него, не бяхме впечатлени и повече не сме ходили.

# 634
Ние определено предпочитаме Тугра пред Мигрос. Единственото само количките им са малки.

# 635
  • Бургас / UK
Тугра е бившият Карфур. Веднъж ходихме до него, не бяхме впечатлени и повече не сме ходили.
Благодаря!

# 636
Здравейте! Някой знае ли къде мога да намеря агроаптека в Чорлу?

# 637
  • Ропотамо
Най-вероятно количките им са проектирани за турския клиент, а не за българите 🤣🤣🤣

# 638
  • Mostly in my mind
Най-вероятно количките им са проектирани за турския клиент, а не за българите 🤣🤣🤣
Joy

# 639
  • Стара Загора
Вчера след 7 ч на КА станаха пак дълги опашки. Добре че бяхме наредени още в 6,30 ч. Минахме за около 30 мин. Навръщане в 15,10 имаше 3 колони по 15-тина коли и чакахме малко повече. След нас вече стана тегаво. Цените макар и увеличени, както писаха други преди мен, пак си струва. Сирена, кашкавали, зехтин, масло, бобови, козметика, зехтин и прахове. Заради разходката и отношението, няма как да не ми е кеф.
Ходихме в Мигрос до Марги този път, но набързо се отбихме и в този в Ераста. Отворили са щанд с локуми. Приличаха на тези в The Baklava House. Цените са 100 тл на повечето и накои видове 200 тл за кг.

Ходихме на пазара зад Марги. Чудни зеленчуци имаше. Взехме си страхотни чери домати за 20 тл /кг. Ароматни, сладки и ако знам че ще издържат, щях да си взема повече. Краставиците бяха на места по 15 тл за кило, но не особено добри. Аз купих за 20 тл, много свежи. Карфиола бяха 20 тл главите. Зелен лук купих на 4 тл, пресен и млад, но не като при нас едни мършави. Зелена салата за 6,50 тл. На места беше 4, но по-едра сякаш и дърта. 😅 Домати на клонка 15-16 тл. Банани имаше на 15 тл също вдясно на входа точно. Морковите май видях 6 тл, а ягодите 20 тл, но ни се сториха смачкани и кофти. Купих си страхотни жълти ябълки Златна за 10 тл кг. Сочни и сладки, съжалих че не взех поне 2 кг.

Скрит текст:

Лимони 8 тл за кг, портокалите също. Магданоза е 4 тл връзката, а репичките 5 тл. Аз на толкова купих поне. Гъбите са 30 тл, което е 4 лв. В Билата ни струват 6,50 редовна цена! Аз от зеленчуков до нас на 4,80 взех преди дни.

Цените на прословутите борси, за пореден път се убеждавам, че на някои неща са по-високи от магазини на центъра или веригите. Давам ви пример с ядките. Не обърнах внимание за всички, но обичам и редовно купувам лешник, та 110 тл там срещу 97 тл в чистия и просторен Halktan на Сарчалар. Шам фъстъка е 140 тл и на двете места. Аз си взех 3 пакета от Мигрос по 23 тл лешници, че имам и други ядки. Но за следващия път ще знам. Просто вече в пакет предпочитам, да имам някакъв ориентир за срок. Фъстъци с черупка в Halktan купих за 22,90 тл. В Мигрос бяха 30 тл, а в Tugra във видеото на Денислав видях че са 25,90 тл. В Халктан имаше от меджул фурмите, които аз боготворя и купувам от Струма Фрут за 21 лв кг. Там струваха 110 тл и бяха супер вкусни, пресни.
Опитахме на майтап от топчетата ядка с обвивка от бял и черен шоколад. Много вкусни и си напълнихме по едно малко пликче. Детска му работа. Simple Smile)

Скрит текст:

Отворили са още един Ekleristan, в уличката след Мадо точно. Другия е на Орду до светофара. Аз не ги одобрих тези еклери. Приятелка ме черпи, но кремовете не бяха моите.

В Айдън имаше опашка в 13 ч. Съответно влезнахме отсреща, но вонеше ужасно. Така че отидохме в Kirkpinar. Много любезни и хапнахме пак кюфтенца с джигер.

Аз си поръчах за вкъщи от пилешките шишчета. Вижте в каква кутия ги донесоха и с питка хляб. Снощи ми се прияде пица, но нямаше да изям цяла и се отказах да поръчам. Та спретнах с 2 филийки от него, малко кашкавал и зехтин отгоре с чери домати, маслини и босилек. Абе той хляба сам е достатъчен! Като онзи от детството, знаете.

И малко от покупките
Скрит текст:

Какаото на Нестле е страхотно и се заредих. Нито на Лидл, нито на Йоткер ми харесва толкова. Ароматно, наситено и се радвам че го открих. Бакпулвер си ползвам на Йоткер обаче. Бяха ми намаляли запасите и взех 2 стекчета по 15 бр. 10,90 тл е в Мигрос, у нас са 30 ст. пакетчето. Риба тон 23,50 тл беше на тяхната марка. Аз я харесах и си взех 3 пакета. От Бим заредих 3 шоколада на Buono от черните, че го изядох миналия път и мнооого ми хареса, състава му е супер. Струват 8,90 тл мисля и са пак на веригата. До касата пък видях любимата ми очна линия на Golden Rose Dipliner и понеже зарибих с нея и приятелка, грабнах 3 директно с някаква спирала. Бяхс по 19,90 тл. Не знам тук в момента колко струва, но поне 4 лв ще е.

В някои магазини има пролетно вече (Уайкики, АДЛ, Де Факто), но странни и оувърсайз модели, които аз не нося и на 1,55 см ще стоят смешно. В US Polo нищо не харесаха другарчетата, които иначе са фенове. Казаха че е и скъпо.
Скрит текст:

В Ипекьол в Марги влезнахме и Уайкики. Изумих се от цените във втория. Той си е скъп магазин по принцип, но вижте зеленото сако на последната снимка в Уайкики. Мернах още един цвят, материята е като рипсена. Беше 370 тл, ако не греша. Същите в Ipekyol са по 1200 или 1300 тл. 🙄🙄

Не пропуснах да уважа и Мадо. За вкъщи си взех парче Сан Себастиан с 2 мини бурканчета от соса. А в този на центъра пийнах чай с вкусните им шоколадови кукита и любимия балбьорек. 😍

Скрит текст:

Разбира се, купихме си и кори за баница от Mehmet Gece. Много любезни и усмихнати бяха двете жени. Поговорихме си, казах че става супер вкусна баницата със сирене и се усмихнаха. Почерпиха ни по парченце баклава от голямото каре. Като видях студената и колко сочна, прясна е другата нямаше как да подмина. Прегреших, ама какво да правя. Напълнихме по една малка кутийка. От магазин за млечни забърсахме и по един руло каймак. 25 тл струваше.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 12:40 от iv4enceto_91

# 640
И аз съм фен на хлябът им!
Последно като ходихме, отидохме на борсата. Аз лично от там купувам само пяна за ръце , защото не съм я виждала по веригите в които обичайно пазаруваме; та чакайки останалите, се мотая и в един момент една жена ми вика и ръкомаха, подканяйки ме да се кача на първия етаж и да влезна....в хлебопекарна Simple Smile
10тл за 4 бр страхотен, току-що изпечен хляб! (единият почти свърши, докато се върнем в колата Simple Smile) ) Намира се, малко преди новият BIM:

# 641
Тази фурна си е от край време там. Имат страхотни ръжени питки, винаги взимам. И белият хляб е хубав, но докато е топъл. А относно киселите краставички, на Тат съм взимала от БГ и ми харесват много. Последно взех турски от БИМ, но още не сме ги пробвали. Но в буркан. Иначе в бидоните туршиите с краставици не ми харесват. Смърдят ми на бидон баш и са отрова солени.

# 642
  • София
Eee, аз хляб още преди 10 години си носех от Турция. Някои тогава ми се смееха. Но такъв вкусен хляб....
Как да не си донесеш и от него?Laughing

# 643
  • Стара Загора
Фурната на борсите я има откакто се помня и ходим в Одрин. Повече от 5 годишна е, а може и 10. Но откъдето и да купите хляб според мен, пекарни из малките улички или от центъра, все е разкошен и си струва да си вземете. Simple Smile

Добавих снимки и на зеленчуците от пазара в горния пост. Пет пъти го редактирах, но пък ме е страх да не се затрие..

Нещо което не споменах в горния пост и не помня дали съм хвалила в тази тема, са парфюмите на Muscent. Магазина се пада някъде срещу Halktan, Waikiki. Вече имам 20 бройки от малките флакони. Вчера взех 2 на приятелка, Poppy Intense е разкошен и го ❤️, а за себе си идеалния летен аромат на кокос, цитруси, франджипани и екзотични дървесни нотки. На плаж, морски бриз и ваканция ухае Beach walk. 🏖️😍💙 Показа го момчето в магазина и не устоях. Напомня ми на някои други аромати, които съм имала и все нещо не ми е достигало.

Имитациите са им добри повечето и имат на скъпи марки, които други фирми не предлагат. Още по-хубавото е, че не са наливни, а капсуловани и опаковките са по 15 и 50 мл. Имат инстаграм страница със списъците и цени.

Да не съм капо, взех си 2 пакета свежарски чорапки от Уайкики и 5 кутии от любимия магнезий. Беше 32 тл, вече е 42,85 тл.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 12:48 от iv4enceto_91

# 644
Днес с ММ бяхме на пазар в Одрин.Ковид тестове и сертификати не ни искаха и в двете посоки.
Ципура купих за 100 тл, а паламута за 60 тл. за килограм.
От Улус пазар доволно си напазарувах, включително плодове и зеленчуци.
 Хранителни стоки от магазин Тугра. Имаше на промоция сирене, масло, захар...
[/quot

Не зная през кое КПП сте минавали, но ние бяхме на 18.03, и на влизане Бг, искат сертификт, или съответно тест! За влизане Турция, ясно, отп дна още на 9.03.....

Общи условия

Активация на акаунт