На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 801
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Относно цените на нощувките, и те са вдигнати. Аз съм от хората които по принцип обичам да запазвам и контактувам директно от хотела. Тъй като планирам ходене попитах за цената в Palmueyi. Цената за двойна стая е 600лир, за тройна 800 лир.

# 136
  • Mostly in my mind
Не знам преди какви са били цените, не сме нощували в Турция, но 600 лири, ако е включена и закуска си е супер. Особено като сравня с БГ. Angry

# 137
  • Пловдив
На мен пък Palmueyi ми отговориха цена 20евро на човек(което е същото реално). Реших все пак,че ще отседнем в Унисите. Наистина от няколкото хотела,които сме обиколили в Едирнето, Унисите е най-доброто, на което сме попдадали. И като хигиена, обслужване, условия, а закуската е наистина топ.. При все, че ние като ходихме очакаваха проверка и трябваще да надничаме през едни ленти и сервитьорите да ни слагат... Надявам се този път да нямаме този късмет Joy
mimi0585, вие кога сте там? В Палмието ли? Ще чакам отзиви Wink

# 138
О, да, Лолита ! Сравнено с Бг е така или по-точно няма място за сравнение. За това когато искам да почивам избирам Тр. Тук за гези пари получавам само ядове ! Но ги сравняваме за Тр само. И да, аз започнах с нощувки от около 50 лв. За голяма стая, без значение дали сме само с мм или с децата.

# 139
Миналата година последно ходихме там, 30 евро беше двойна стая. Имат закуска и паркинг там. Най вече има къде да паркираш макар и да не е на техния паркинг който е с камери. Ако ходим ще е началото на март. Не правя конкретни планове вече че знае ли човек. Но задължително през седмицата. Унисите...... останах разочарована от тяхното объркване с резервацията. Но това беше преди време.

# 140
  • Пловдив
Здравейте,
Планираме да съчетаем посещение в Одрин и Чорлу с отиване и до Текирдаг. Моля да споделите, какво интересно можем да видим в Текирдаг, има ли хубави заведения за хранене и предлагат ли морска храна. Ще бъда благодарен да споделите впечатленията си от Текирдаг, за пазар и за развлечения, както и ако имате съвети, какво да имаме предвид.

За Тekirdağ(Текирда,в турски език буквата ğ не се чете) мога да разказвам много,но темата е за други градове,ако искате да се преместим на ЛС.

# 141
Хотел Марги как е като нощувка и закуската добре ли е? Цената е доста висока и се чудя дали си заслужава.

# 142
Вчера ходихме до Одрин през Кап.Андреево. На границата на двете гишета имаше по 5-6 коли и минахме за 20мин. На турско също. Заредихме дизел(моторин) на 14,79 ТЛ на 5-6км.след границата( има светеща в зелено табела с цената), а бензиностанцията е с червено лого с глава на куче.
Апропо: Лири купихме от Харманли - на Лидл чейнджбюрото продава на 0,14 лв. за 1 ТЛ. А на главната улица в центъра на 0,135 лв.
Направи ми впечатление,че инфлацията си казва думата и цените са се повишили спрямо преди, но е по-евтино от България. Купихме пилешко филе на 38 лири кг от магазинче по-нагоре от Борсата. От БИМ олио, зехтин, сладки неща, от Мигрос - Омо- 87тл., Прил 5л.- 40тл., кисело мляко- 18,35тл.(правоъгълна кутия), айран на Сюташ- 7лири - литър. Кашкавал на Торку-67лири опаковка.
При дядото на Борсата взех ядки, варират от 40лири за видовете леблебия, 120 лири лешника, 150лири шам-фъстък.бадеми,кашу.
Тоалетна хартия "София"- 85 лири, Фамилия 40бр.- 105 лири.
Нямахме време за разходка по центъра.
На връщане видях къде е дежурната аптека на главния булевард до Халк банк, но не взех това което исках. Фармацевтът не даде повече от един брой от лекарство. Исках да взема няколко кутии Омепрол.
И тръгнахме, обаче трябва и да се хапне нещо.
И малко по-надолу по главната улица почти преди изхода за Кап.Андреево спряхме пред едно малко заведение. Отвън малко невзрачно изглежда. Има витрина със наредени шишове с за печене. Адана кебап и пилешки шишове.
Момчето от вътре веднага извади меню с това, което предлагат.

Всичко се приготвя в момента на жар. Пиде , лахмаджун, пици, кебап и. Поръчах пиде и пилешки шиш. Каква беше изненадата ми- пилешкото месо беше сложено в голяма алуминиева кутия. В кутията имаше овкусен булгур. В четирите края различни салати.Върху булгур късчетата месо и печена зелена пиперка. Отделно към порцията прясно изпечен лаваш. Всичко беше много вкусно.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 13:37 от zlatunka80

# 143
  • София / Виена
Момичета, има ли някоя, която е купувала мебели от Одрин и би ли споделила откъде. Най-спешно ми е обзавеждането на хола, трапезария и маса и столове за кухнята. Притеснява ме факта, че на повечето места времето е между месец-два за изработка+доставка и не искам от месец да станат три и т.н. Играла съм го този филм с български фирми и ти отива още толкова време, докато поръчаш от някъде другаде и ти го доставят.

# 144
  • Пловдив
Днес в Пловдив на Гладстон лирата беше 12.7 курс продава.

# 145
  • София
Някой купувал ли е подправки за дюнер от там?

# 146
  • Ропотамо
Оф, бесен съм. Писах 1000реда и от тъпите реклами които излизат се затвори отговора ми.
На бързо и по - кратко хаах
В 8и30 на МТ 1ва кола на турско 4 коли, а на обратно в 8 на турско и бг 1 ва кола. Напазарихме. ВБизим а 101, бим и онур този път sok пропуснхаме. Много сме доволни от всичко. Срещу бизим - новия има магазин за цветя, лимон, маслина и др. Взехме пораснала маслина 1. 20 м. в хубава саксия за 60 лири. В Бургас е 50 ЛЕВА.   След всяко ходене, започнахме да се прибираме с торта, 90 лири са повечето големи. В дежурна аптека купихме пулмикор 80 лири 0.2 млг. Не зная дали е с увелипението цената. Поисках loceryl но аптекара ми даде oceral, явно не съм се произнесал правилно. Пак е за гъбички, спрей.

Кюнефе в бим и а101.- 11 лири.
В burda люлебургас беше пълно с турци, ттук там българи, всички магазини имаха - 50%. Малко снимки от катуна ни...

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 22:45 от ОтМоретоСме

# 147
  • Mostly in my mind
Увеличен е Пулмикорта.  Преди две седмици 25 мл го взех за 59 лири.

# 148
  • Тополовград
Тортата изглежда много апетитно. От къде е купена и колко струва.

# 149
  • Ропотамо
Тортата изглежда много апетитно. От къде е купена и колко струва.
47 Fevzi Çakmak Blv.
https://maps.app.goo.gl/FevX1PGXWrz2bjCR9
До балабана, сладкарница. Тук на картата е няма защото е стара инф. 90 лири струва. Знам и на друго място, до гратиса в центъра, всякакви сладкиши има. Това е за Лозенград. Взимали сме и от люлебургас торта, мисля си че там има по-голям избор на торти. Пак са 90 лири големите.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 14:46 от ОтМоретоСме

Общи условия

Активация на акаунт