На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Не знам за кои последни промени говорите, но майка ми пътува със сертификат за преболедувала преди 8 дни.
Относно праховете, не бих си причинила да мъкна чувал прах. В ТР праховете не са компактни и трябва да се слага по 200 и над 200гр прах. Затова са им такива огромни и пакетите. Ариел и Персил и тук са добри. Разбира се, това е мое мнение и не ангажирам никого с него. А, и още нещо. Нашите перални не побират вече и толкова количество прах, самите чекмеджета се правят вече по-малки. Поне моето е така, де.

# 451
  • Най-красивата страна
За млечните продукти-всички те са забранени за внос в България.
Виждала съм и бутилка айран да конфискуват.Месо също е забранено да се внася.
Не,че ние не сме купували млечни.Но си е риск.И късмет.

Правилото за две бройки на човек важи,ама за други продукти.

Прах-купувам само от магазините ,не от борсите и не от улицата.
Ариел,Омо,Персил.Но съм купувала и Ало и Турсил и Ринсо.Доволна съм.

Спрей за гърло-Тантум верде
Лекарства за грип,вируси,настинка-Колдекс-това е нашия Колдрекс
Стрепсилс,А Ферин синус,Тайлол хот.
Течен прах-много харесвам този на Yumos.

# 452
  • София
Здравейте, момичета! Да ви попитам  разстоянието от Марги до Мигрос много ли е за пеша?  И още един въпрос,  колко далеч е центъра от Марги дали може да се стигне пеша? Ще пътувам с автобус.

От Марги до 5ММигрос е средно дълго разстоянието - около  20 мин пеша. Между двете има още един 3ММигрос, който също е прилично зареден и е от страната на Марги.
От Марги до центъра е доста далече за пеша. Има маршрутки, които спират на Татлат паша, трябва да проверите кой номер отива към Марги - преди доста години съм ги ползвала и вече съм забравила. Може и такси да си вземете.

# 453
Здравейте! Интересува ме дали има биомагазин или такъв за етерични масла в Лозенград. И дали има зеленчуков пазар в неделя. Благодаря предварително!

# 454
Veronikaaa, от кой цвят Юмош препарат за пране сте доволна? Аз съм пробвала само тъмнорозовата туба и беше страшен боклук - елементарни замърсявания не можа да премахне. После мислех да пробвам и зеления, но в крайна сметка се отказах.

# 455
  • Най-красивата страна
Черния-за черни дрехи.

# 456
не съм купувала досега прах за пране. препоръчайте някой хубав, наскоро изпробван. Персил прахообразен бива ли го? от супермаркет ще купувам
Омо, Ариел, Персил, Ало... Купувам ОМО от Мигрос, 7,5кг.- 87 лири. От наш познат знам, че в Турция по- предпочитан прах за пране е Омо.

# 457
Давам координатите на заведението, което е в близост до Марги. При всяко пътуване го посещаваме поне един път. Казва се Bağbekleyen Kebap Ще се опитам да сложа линк към локация:
https://www.google.com/maps/place/Ba%C4%9Fbekleyen+Kebap/@41.661 … 1187!4d26.5829169
Сърдечно препоръчвам. Всичко е вкусно, прави се пред вас. Освен това цените са по-ниски. Последно преди 10 дни 2 супи мерджимек (ние си поръчваме малка) + 3 лакмаджуна + 2 айрана и 2 чая от тях разбира се платихме 45 лири. Предпоследно мъжа ми не си довърши кебапа, веднага дойдоха да питат дали има проблем, да не би да не му е харесало и ако трябва да му приготвят нещо друго.

# 458
  • Mostly in my mind
Благодаря ви.

# 459
Здравейте, може ли наскоро завърналите се от Турция да споделят как точно протича преминаването през РЗИ на ГКПП Капитан Андреево, тъй като утре ми предстои пътуване, а лабораторията, в която днес правихме бързи тестове сътвори една глупост. Казах им, че теста ми е необходим с възможно най-късен час, за да съм спокойна вдругиден на прибиране, накараха ме да ида преди обяд, пък те щели да го пуснат в системата по-късно, да ама не - в 10.30 часа дойде смс със сертификата, а вечерта си взех другия документ за пътуване в чужбина с данните от паспорта, на който пише 17.00 часа. Сега питам дали ще стане само с този, на който пише 17 часа, ама ако искат да сканират  QR кода, той е на сертификата от смс-а, т.е. с по-ранния час.
На влизане в България през Кап.Андреево при митничарите стоят хора на РЗИ облечени с оранжеви престилки.
Поглежда сертификата и датата на валидност и отбелязва нещо в един картон. Никой нищо не сканира.

# 460
Къде има в Одрин магазини за мъжко облекло.По центъра мярнах за рокли. Ще търсим  костюм  за абитуриент,дали има или е рано.

# 461
Здравейте, момичета! Да ви попитам  разстоянието от Марги до Мигрос много ли е за пеша?  И още един въпрос,  колко далеч е центъра от Марги дали може да се стигне пеша? Ще пътувам с автобус.

На мен ми изглежда неудобно за ходене пеш, защото се върви покрай натоварен път. Автобусите спират на няколко места. По-добре пазарувайте където спрат. Марги има в Ераста мол.

# 462
В Ераста има Мигрос. Може би се бъркате нещо.

# 463
Имах предвид Мигрос в Ераста, извинявайте.

# 464
На 3-4 минути пеша от Марги има Мигрос. Намира се точно до бензиностанция Шел.
Има удобен и широк тротоар.
От Марги до 5Мигрос е далеч за пешеходно разстояние, особено щом ще сте с организиран транспорт.
Между другото, преди години съм ходила с автобус и едно от местата, на които спираха, беше точно Кипа, където е 5Мигрос.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 23:04 от djovana2

Общи условия

Активация на акаунт