На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 829
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Лолита, без нужда ставате апологет на ходенето до Одрин Simple Smile За всички, които пишем тук, има безброй "за" да го правим и вярвам, че така ще бъде и занапред, защото пазаруването и цените на стоките, далеч не изчерпват плюсовете на престоя там. Това обаче не пречи да споделяме за промените в качеството и/или увеличението на цените с чисто информативен характер.

# 526
  • Mostly in my mind
Леле, какво беше това?...
Venel82,  да не страдате от раздвоение на личността случайно? В предния си пост казвате, че освен за разходка, не си заслужава кой знае колко ходенето до Одрин. Сега друго. Объркана съм...

# 527
Хубаво е да се чете с разбиране Simple Smile Не Ви обиждам, така че не ми "скачайте". Ходя от десетки години и ще продължавам да ходя там, но че има разлика между преди и сега, мисля е видно за всички. За мен разговорът с Вас спира тук. Приятен ден!

# 528
  • Mostly in my mind
Не съм Ви скочила, Вие споменавате мен.  Simple Smile

# 529
Здравейте, пътувала съм 3 пъти миналата година до Одрин с колата, но тогава имах сертификат за преболедувала, но срокът му изтече, приятелка иска да пътуваме в четвъртък, като твърди че на влизане в Турция не се изисква нищо за Ковид вече, а само на влизане в България. Знам че сигурно е коментирано, но не съм чела темата от месеци, извинявам се, нямам време, да се върна назад. Който е пътувал скоро, може ли с една дума само да сподели. Благодаря предварително.

# 530
В посока Турция и конкретно в Одрин никой не търси никакъв документ за Ковид. Има заповед за отпадане на изискването.
На връщане при влизане в БГ представяте задължително документ!

# 531
  • Най-красивата страна
И в Турция вдигнаха цените.
Вече няма смисъл да се зарежда гориво от там.
Ще тръгваме от тук с пълен резервоар.
В Мигрос няма такъв избор,какъвто имаше преди.
Видях в други каталози големите опаковки 10кг.Ариел и Персил-179 лири.Ако лирата е 0,13 излиза около 25лв.
Да,има същите опаковките по 10лв.продават ги направо на улицата,но аз лично никога няма да купя от там.

Отивам главно заради препарати,омекотители,веро,лекарства,брашно,захар,олио,зехтин,
сирене,масло,
Натурални сокове,баклава ,халва,кадаиф,шоколади....сладка и мармалади..
Обаче сирене и масло вземам малки количества,защото са забранени .
Месо не купувам-тук е по-евтино.А и също е забранен вноса.

Засега дрехи,чанти,обувки от естествена кожа от магазините излизат по-евтино .

Заведенията-доволни сме много.И от храната и от обслужването.

Пазарът-чудесни плодове и зеленчуци на ниски цени.
Чорапи.

Съчетаваме полезното с приятното,но ако пазаруването не е изгодно ще си намерим друго място за разходка.

# 532
Аз пилешко филе без кожа купувам на 5 лева кг, в България харесвам и купувам пилешко филе Roso - близо 20 лева за кг. Обичам да пътувам и за мен ходенето в Одрин е основно разходка, чак тогава пазаруване. Купувам и риба доста по-евтина. Телешко рядко ядем вкъщи или друго месо и не знам какви са цените.

# 533
Здравейте, за първи път ще пътуваме до Одрин следващата седмица и ще търсим дрехи за цялото семейство и най-вече за абитурентката. Искам да попитам на главната търговска улица Салачлар или в Ераста можем да намерим по-голям избор от официални дрехи, обувки, чанти и дали магазините са отворени в неделя? Къде паркирате, ако обикаляте Салачлар? Благодаря!

# 534
На гърба на Керван сарай в центъра има паркинг. Ние ползваме него. Момичетата тук са казвали и за други места за паркиране, но на нас този ни е удобен, макар и платен. Относно магазините, според мен, в мол Ераста има по-хубави магазини отколкото в центъра, въпреки че някои от тях се дублират.

# 535
Здравейте, за първи път ще пътуваме до Одрин следващата седмица и ще търсим дрехи за цялото семейство и най-вече за абитурентката. Искам да попитам на главната търговска улица Салачлар или в Ераста можем да намерим по-голям избор от официални дрехи, обувки, чанти и дали магазините са отворени в неделя? Къде паркирате, ако обикаляте Салачлар? Благодаря!
Всички магазини работят в неделя.На главната улица има няколко за официални поводи,в мол Ераста също.

# 536
  • Бургас / UK
На гърба на Керван сарай в центъра има паркинг. Ние ползваме него. Момичетата тук са казвали и за други места за паркиране, но на нас този ни е удобен, макар и платен. Относно магазините, според мен, в мол Ераста има по-хубави магазини отколкото в центъра, въпреки че някои от тях се дублират.
И аз ползвам този паркинг,много ни е удобен и изобщо не е скъпо ,някъде около 10 лири беше за няколко часа.Наскоро (мисля ,че в предната тема) писах точно как се казва,за да се вкара в навигацията за по-бързо намиране.

# 537
Най - ефтин дизел има на излизане от Одрин. Бензиностанция Енерджи 21,49. Ние го видяхме в последния момент, движението е еднопосочно и няма как да се върнеш. Или поне ние не видяхме как. Точно след като се мине моста. На границата на връщане нашите доста проверяват. Колата, сертификати- особено срока им. На съседното гише един направо го разкостиха, всичко изкара от колата. Предполагаме, че беше за контрабанда на цигари и тютюн. Не видяхме изисквания никъде за внос на млечни продукти, даже в сайта на митниците или на Министерството, РЗИ. Единственото за което може да се заядът поне според нас за акцизите стоки или ако си купил много от дадени продукти.
Има една бензиностанция на влизане в Турция от Кап.Андреево, която има електронна табела със зелен надпис с цена за дизела. Цената е малко по-ниска от официално обявените по другите бензиностанции.
Същата я има и след моста на излизане от Одрин.

# 538
Аз пък съм на мнение, че в Ераста няма кой знае колко много магазини с официални дрехи и е добре да заложите на центъра Simple Smile

# 539
  • Пловдив
Аз пък съм на мнение, че в Ераста няма кой знае колко много магазини с официални дрехи и е добре да заложите на центъра Simple Smile

И моето мнение е такова. А ако имате възможност да отидете до Истанбул, там има много голямо разнообразие.

За цените на бензина и аз съм забелязала по-евтините бензиностанции, но се чудя дали там горивото е качествено и дали цената не е за негова сметка. И все ще зареждам от там и все отлагам за следващия път и зареждам винаги на Шел.

Ние също ходихме - в петък тръгнахме на обяд, минахме в 14:30 за 10 минути, в събота тръгнахме обратно към 14 и отново за 10 минути минахме и двете граници. Вярно има повишение, но пак ни излезе изгодно - лекарства, шампоани, перилни, маслини, дрехи ... Абе обичайното. И си хапнахме естествено - за по 5 лева едва успяхме да го изядем. Ама се справихме де, няма да се излагаме Grinning

Общи условия

Активация на акаунт