На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 797
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас / UK

До колкото помня не приемат Бг рецепти,но пак зависи от аптекаря. Също така има и различия в наименованията на лекарствата и не се знае дали Вашето ще го имат със същото име.Освен да търсите по активните съставки турски аналог.

Няма никакъв проблем с българските рецепти. Редовно аз и приятели купуваме медикаменти с рецепта.
Възможно е 😊 Има един нурофен , който не го дават без рецепта и един път питахме аптекаря дали може с бг рецепта и той ни каза, че не може… но както писах всичко е късмет 🤞🏽
Diorela, погледни в турсачката , там излизат и цените , те са фиксирани и нямат разлика в аптеките.

# 586
Аз съм проверила в търсачката - 234.83 ТЛ. Но отдолу гугъл ми превежда, че цените са препоръчителни за аптеките.
Цитат
На нашия сайт не се продават лекарства.
Посочването на цените на лекарствата има за цел да допринесе за рационалната употреба на наркотици.
Цените на лекарствата са взети от седмичните списъци, публикувани от турското министерство на здравеопазването, Турската агенция за лекарства и медицински изделия (TİTCK).
Посочената цена на лекарството е препоръчителната продажна цена за аптеките и може да варира.
Цените може да не се актуализират.

Последна актуализация:   6 март 2022 г

# 587
Здравейте
Къде в Одрин може да хапне вкусен дюнер?
Моля да препоръчате места за вкусна храна.
Благодаря

# 588
  • София
Цитат
Исках Ксералто да взема ма ми отказаха,
Аз точно за ксарелто  20 мг се интересувах, че ми е доживотно пиенето. Не го дават без рецепта, или въобще не го дават?  А цената в аптеката каква беше, успя ли да разбереш?

ПС, Шегувам се за преждата. Simple Smile Търся начин с доставчици, с турски адрес, от който да бъде купена. Неудобно ми е да  ангажирам хора да търчат из Инстанбул за моите прежди.
Ксералто в Одрин без проблем купувам и без рецепта, тук не ми дадодха, но аз имам и ще издържа докато идем в Одрин след 2 седмици. Последния път беше 29 лева, купих 5 опаковки, тук е 45 по каса 🤐.
За преждата не ми е проблем, просто не сме със собствен транспорт, а сме на разходка.

# 589
Здравейте,  може ли някой да сподели цените на парфюмите Сансиро?

# 590
  • у нас
Здравейте,  може ли някой да сподели цените на парфюмите Сансиро?
75 тл мин. седмица

# 591
Здравейте! Нова съм в темата и никога не съм пътувала до Одрин на пазар. Интересува ме вашето мнение, с кола ли е по-добре да се иде за 1 ден или с автобус? Много се чудя.Как се оправяте с навигацията и като цяло какво може да се посети в Одрин? Благодаря предварително Simple Smile

# 592
Здравейте! Нова съм в темата и никога не съм пътувала до Одрин на пазар. Интересува ме вашето мнение, с кола ли е по-добре да се иде за 1 ден или с автобус? Много се чудя.Как се оправяте с навигацията и като цяло какво може да се посети в Одрин? Благодаря предварително Simple Smile
Достатъчно е човек да се прочете първи пост в темата и примерно 2-3 страници от нея и ще намери отговори на въпросите си. По въпроса за начина на пътуване и двата начина си имат плюсове и минуси. С навигацията се справям безпроблемно- свалила съм си офлайн картите за Гугъл мапс . За посещение - зависи какви са интересите: има пазари, молове, културни и исторически забележителности, музеи, паркове, заведения.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 09:22 от iren11

# 593

Здравейте! Ако ще правите голям пазар, то е ясно, с кола е по удобно! Зависи от много неща....ако целите пазара, то той е в петък! Зависи и от къде тръгвате, кой град от Бг?! Имайки предвид, увеличение цените горивата, сами трябва да си направите извод, как ще е най добре за вас! Не мога да преценя за човек, отиващ за пръв път, колко е трудно, защото съм ходила безброй пъти, не ползвам инавигация....за мен е супер лесно (вчера се връщаме даже оттам, коментирайки, че доста са повишени цени и дали има смисъл) , но за мен на първо място е като разходка!
Ние сме северна Бг, и за 1 ден с кола, за нас е изморително, обичаме да е спокойно, спираме си по пътя, кафенце, не гоним, стига да разполагате с време! За мен варианта с 1 нощувка е най добър, дори и с автобус, особено ако отиваш за пръв път, докато се ориентирате, то изисква време....Пожелавам да ви се случи, и да е приятно!

# 594
  • Mostly in my mind
С кола. Може да си активирате роуминг за 24 часа за около 5, 6 лв

# 595
Много благодаря за изчерпателните отговори! Ще пътуваме от Велико Търново. Имаме няколко дни на разположение, целта ни е главно пазар-дрехи, препарати, аксесоари и такива подобни. Разходка и обиколка на забележителностите също. Чета за някакъв код, задължителен ли е за Одрин?

# 596
  • Mostly in my mind
отпадна Simple Smile
чета, че от 21 март отпада навсякъде зеления сертификат в България. чудесно. отпадат и тестовете.

# 597
Сигурно ли е,че отпадат тестовете и сертификати на влизане в България? Малко ме съмнява...

# 598
  • Mostly in my mind
по логиката би трябвало да отпадат. ама ще стане ясно...

# 599
  • Димитровград
Новата заповед не отменя нищо от заповедта, касаеща влизането в РБ. Променя се само заповедта за извънредна епидемична обстановка.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/03/17/zapov … 38-17032022_g.pdf

Общи условия

Активация на акаунт