На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 780
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас / UK

# 601
  • Димитровград
Това е добре, но не променя тази заповед:
РД-01-126/ 09.03.2022

# 602
  • Бургас / UK
Това е добре, но не променя тази заповед:
РД-01-126/ 09.03.2022
Качих го , за да се види, че не отменя нищо свързано с влизането в Бг 😃

# 603
  • Бургас
Има официално съобщение на сайта на МЗ, заедно с придружаващата заповед.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-21-mart-otpad … elen-sertifikat-/
Заповедта е за изменение на посочената по-горе от 9.03
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/03/17/zapov … 38-17032022_g.pdf

# 604
  • Mostly in my mind
Жалко наистина... Sad
Но вероятно е въпрос на време и това да падне.

# 605
Здравейте, както бях обещала след вчерашното ни пътуване ще напиша няколко реда.
Бяхме около 7.30ч на границата, имаше по 6 коли на две гишета. Ковид тестове и сертификати искат само на прибиране в България. Първо цените на горивата, бензин и дизел варираха около 18 лири и малко, газта 10 лири и малко. Купихме си рибка, паламуд 50 лири бройката, доста големи и хубави рибки, ципурата беше 130 лири килограма от сергията вдясно от главната улица. От там също толумбички 40ТЛ, баклава с шам фъстък 120ТЛ, млечна баклава също 120ТЛ. Цените на баклавата, която е в Марги, закочваха от 200ТЛ +++.
Кашу изпечено за 149ТЛ. До сега не бях ходила в Тугра, хареса ми много повече от Мигрос, може би следващите пъти които ходя, няма изобщо да се отбиваме в Мигрос. Купихме препарати, прах течен Персил 66 пранета за 88ТЛ, омекотител Юмуш за 30ТЛ, таблетки за съдомиялна на Феери за 150ТЛ, голямата опаковка, Нутела най-големия буркан за 46.99ТЛ, кори за баница, от тези най-тънките 42бр, които са за баклава за 19.99ТЛ. Сирене и кашкавал, масло имаше на Мигрос на промоция 1гк 58.99ТЛ, друго по-скъпо си взех, но цената варираше от 7-8 лева за килограм до 12-13лв за кг. В Ераста влизам в ебебек и лайкики, но вчера не ме впечатлиха особено. На главната пак в лайкики взех си хубав стегнат клин за 70ТЛ, и за детето комплектчета. От аптеката една чанта лекарства за 500ТЛ, но не съм доволна от тази в която влязохме, дадох списък на лекарствата уж изпълниха всичко без едно което ми обясниха на английски че го няма, а по-късно като видях какво са ми дали много от нещата липсваха или от някое което пишеше 3бр, ми бяха дали 1бр. От Мадо, взех за родителите ми кюнефе, уникалнооо 45ТЛ, капучиното там
 27.5 ТЛ-ужасноо.
Като цяло използвахме ходенето ни до там за разходка и да си починем малко от бебетата ни, аз и приятелката ми, но и да си накупим от любимите продукти, солени и сладки, но не е това, което беше преди години и въпреки това все още си заслужава за доста неща. Последно бепантен крем за бебешко дупе 😂 тук взимам на промоция когато е 19лв, има и за 22лв, там е 90ТЛ, голямата опаковка. Колата 2.5литра в момента е 12ТЛ, доста сокове натурални, кутия и бутилка излизаха за 1лев, както и студения чай, не съм купвала защото не ги пием, но просто погледнах цените. Домати за около 1лв килограма, лук за около 20ст...,прясно мляко кутия 1литър, за около 90 ст-1 лев.Имах сменени 200 лева, за останалото навсякъде плащах с карта нямах никакъв проблем.
Това е от мен надявам се не съм прекалила, ако ви интересува нещо конкретно питайте. Приятно пазаруване в Турция. 😉 Аз се надявам да я посетя пак след месец-два.

# 606
На Мадо капучиното е отвратително, потвърждавам. Беше разредено мляко с нотка кафе. Не ставаше изобщо за пиене.

# 607
  • Mostly in my mind
Радвам се, че има още един фен на Тугра. Simple Smile

Като казахте кори за баклава, от там взимаме ето тези. Имам и супер рецепта. Става много лесно и е вкусна. Ако някой се навие, да прави, да каже. Ще я напиша. Simple Smile

# 608
  • София
А в Тугра необходима ли е карта за отстъпки?

И дали някой може да препоръча заведение, в което се сервира и алкохол?

# 609
  • Mostly in my mind
нямат карта или поне не съм разбрала. Денислав беше казал, че дават подарък за над 1000 лири, но досега никой нищо не ни е дал. пък и не сме от нахалните да питаме.

# 610
Платих 1600 и малко ТЛ, също никой нищо не ми даде, но доста повече ми хареса магазина от Мигрос, а и доста от нещата са по-изгодни. Минус на магазина е малките колички за покупките, наложи ми се сама жена да си взема 2ра количка 😂😂😂.

# 611
А в Тугра необходима ли е карта за отстъпки?
не, аз питах последния път, правят отстъпките без карта

# 612
  • София
Здравейте, за пореден път да помоля ако пътува някой скоро за едно лекарство да закупи.
Благодаря.

# 613
Днес с ММ бяхме на пазар в Одрин.Ковид тестове и сертификати не ни искаха и в двете посоки.
Ципура купих за 100 тл, а паламута за 60 тл. за килограм.
От Улус пазар доволно си напазарувах, включително плодове и зеленчуци.
 Хранителни стоки от магазин Тугра. Имаше на промоция сирене, масло, захар...

# 614
  • Бургас
Аз пък установих, че имало и люта риба тон. Добре, че го установих преди да го сервирам на детето:)
Иначе вкусът е страхотен и по-добър от собствената марка на Мигрос.

Общи условия

Активация на акаунт