Качествена дограма - 3

• 49 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Аз мога да препоръчам фирма, където съм си правила 2 различни стаи и съм доволна, и щори ми носят даже, но те май са от техни колеги.

# 556
  • Благоевград
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата така, но не къде да попитам. При почистване на единия прозорец, се появи това петно. Прозореца е чистен с препарат за прозорци и кухненска хартия, а това място е минато съвсем леко с гъба, тъй като имаше петно.
Предполагам, не може да се поправи?

# 557
Има две вероятности - надраскали сте стъклото или налеп от гъбата по стъклото. Има силно абразивни гъби, които може да наранят стъкло. Но може да е и просто налеп. Тогава ще се изчисти с ацетон например. Ако е надраскано сигурно има начини за полиране, ама не ми се вярва да се навие някой за това петънце.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 15:36 от Черна станция

# 558
Здравейте, предстои слагане на два прозореца и се чудех дали след монтажа им, има ли  опция фирмата да дойде да свали големия прозорец за обръщане отвън и после пак да го монтират.
Ако няма такава опция- препоръчайте някой дограмаджия дето би свършил това.
Благодаря.

# 559
  • sofia
Изчетох цялата тема. Искам да благодаря на Нелина, Нелитан и Драго! Изясних си с какви стъкла да затворим пространството под една тераса, което ще служи за работилница, зимна градина и гледане разсад. Отпред има дървета и лятото е ок, зимата и пролетта югозападното слънце напича перфектно - него трябва да "уловя".
10 м витрини, разделили сме ги на някакви сектори, два отваряеми прозореца и две врати с по две крила (едното да се отваря при нужда), защото ширината е към 1.30.
Разчертали сме грубо мерките, малко да ги прецизираме и ще търся оферти.

# 560
Здравейте. Между Schüco LivIng - 82 и SALAMANDER bluEvolution 82 кой е по-добрият избор? Благодаря предварително.

# 561
Здравейте, предстои ми поръчка на дограма. Стъклопакетите ще са с нискоемисийно / бяло / нискоемисийно стъкло, обаче ми казват, че за подобна комбинация производителите не давали гаранция против разхерметизиране. Гаранция можело, само ако стъклата са закалени. Някой сблъсквал ли се е с това?

# 562
Здравейте, предстои ми поръчка на дограма. Стъклопакетите ще са с нискоемисийно / бяло / нискоемисийно стъкло, обаче ми казват, че за подобна комбинация производителите не давали гаранция против разхерметизиране. Гаранция можело, само ако стъклата са закалени. Някой сблъсквал ли се е с това?
Не, но моите са кантирани, което аз поисках по препоръка на Сейт Гобеин (производител на стъклата, към когто се обърнах). Заради деца или ако е на партер ми препоръчаха триплекс ако имам притеснения, но не сметнах, че ми е необходимо.

# 563
Здравейте. Между Schüco LivIng - 82 и SALAMANDER bluEvolution 82 кой е по-добрият избор? Благодаря предварително.
Този, който може да ти я монтира по-добре!

Аз се бях спряла на Schüco и от техния представител поисках да ми дадат препоръки, за фирма, която да я изработи и монтира. Този, който те препоръчаха си остави ръцете, а пък на представителя въобще не му пукаше, кой как е монтирал тяхната дограма.
Ако има следващ проект не бих се доверила на Schüco именно, защото на представителите им в България  не им пука за  това какво се случва с техните продукти!
С Velux имах коренно различно отношение.

# 564
Здравейте,

Ще ми монтират дограма след няколко дни и въпроса ми е има ли как да разбера стъклопакета дали е този, който съм поръчал (Ка-Б-Ка) и дали не са допуснали грешка при сглобяването му (посока на стъклата). Доколкото ми е известно стъклата никъде не са маркирани какви са точно.

# 565
Нашите стъклопакети пристигнаха с етикет, за кой обект са и какви са стъклата.
Мисля, че със заплака можеше да се провери колко на брой са стъклата.

# 566
  • София
Този, който може да ти я монтира по-добре!

Аз се бях спряла на Schüco и от техния представител поисках да ми дадат препоръки, за фирма, която да я изработи и монтира. Този, който те препоръчаха си остави ръцете, а пък на представителя въобще не му пукаше, кой как е монтирал тяхната дограма.
Ако има следващ проект не бих се доверила на Schüco именно, защото на представителите им в България  не им пука за  това какво се случва с техните продукти!
С Velux имах коренно различно отношение.

Ако сте от София Ви препоръчвам фирма за дограми Профилинг - Саламандър. При мен се справиха с монтажа брилянтно.

# 567
Какво се разбира под лош монтаж? Не се затварят прозорците ли  ?

# 568
  • София
Какво се разбира под лош монтаж? Не се затварят прозорците ли  ?

Ами например, отваряш прозореца, за да проветриш стаята, и трябва да го подпреш със стол, защото сам се затваря ( казвям го от личен опит).

# 569
Нашите стъклопакети пристигнаха с етикет, за кой обект са и какви са стъклата.
Мисля, че със заплака можеше да се провери колко на брой са стъклата.

Проблемът на хартиените лепенки на стъклата е, че всеки може да си ги напише и лепне някъде. На практика май няма лесен начин да прецениш едно стъкло какво е освен ако не сложиш 3 различни вида едно до друго и да ги сравняваш. Също съм се замислял, Ка ефекта е еднопосочен ама как знаем дали човека сглобявал стъклопакета, го е сглобил правилно?
Просто разсъждавам.

На автомобилите например, в ъгъла на стъклото, дори най-малкото, има куп информация.

Общи условия

Активация на акаунт