Отговори
# 150
Не знам, наистина нямам такива проблеми с родители, но който и да ме държи на телефона и да ми вдига кръвното, давам 30 секунди до 1 минута макс. време. Това е отработено с много близки хора - роднини вкл. - и работи безотказно. С времето всички се научават да бъдат много любезни и никой не си и помисля да ти върти номера или да ти говори глупости. Просто споделям работеща тактика. Аз винаги затварям любезно, в смисъл че бързам, иначе много ми се говори, ама не мога. Не викам, не се разправям, но ако някой тръгне на тормоз или не не ми се слуша, не слушам.

Разбира се, не съм я изпробвала върху съвсем луди хора, преследвачи и т.н. но при мен и моите близки винаги действа.

# 151
  • София
А, не, не, да не тръгваме с приказката за чуждия гръб! Какво се прави ли? Мамо, вече е късно, децата трябва да спят, радвам се, че си поговорихме, много те обичам, ще се чуем урте 9.
 И установяваш график на разговорите. Като при децата. Така и ти самата ще контролираш комуникацията, а тя ще се чувства добре с времето. Да, ще има съпротива и от теб, и от нея, но ти си възрастният в момента.

# 152
Естествено, че всеки има ресурс да се справи, заложено е в природата ни, иначе човешкият вид нямаше да оцелее.

Не омаловажавам емоциите и преживяванията ви, в никакъв случай. Но не бива да продължавате да си натискате главите в калта. Имаше една приказка, мисля, че на Хорхе Букай, за слончето, което било вързано с въже за един забит в земята кол. Дърпало и се опитвало да се измъкне, но било слабо и не можело да се освободи. След години станало голям слон, колчето, за което било привързано, вече изглеждало смешно малко, но слонът си стоял кротко и не бягал. Защото дори не се опитвал.

# 153
  • Швейцария
Нейното кръвно е 200, не моето. Мога да й кажа затварям, викай си линейка. Но няма да го направя. Това е нечовешко.

# 154
Щом и на нея кръвното й е в небесата, значи не си действате добре една на друга. Как се стига дотам не знам, но ти от чужбина не може да си все на телефона, нали?

# 155
Ще падне това кръвно, спокойно. Има лекарства, ще ги приема, ще го контролира това заболяване. Кое точно не е човешко? Ти как точно ѝ помагаш, като висиш на телефона?

# 156
  • София
Тогава затваряш, обаждаш се на някой да се обади на 112, ако ти от чужбина не можеш. Или казваш преди това на майка си, че ще намериш кой да извика бп и после пак ще й се обадиш.  Не можеш ли ти да се свържеш с бп?

# 157
  • Швейцария
Свързах се със спешния телефон на кардиологичната болница, казаха да си пие лекарствата и да си ляга. Този проблем е от години. Обиколила е всички светила в Сф. Молих и тук лекари да помогнат. И те не знаят какво още да изпишат. Казаха да се тъпче допълнително с Ксанакс и да не я слушам като се оплаква от странични ефекти. Айде да не ви занимавам с моите проблеми, но искам да кажа, че не е толкова лесно да си оставиш родителя, особено ако е стар и болен. Може да е бил най-лошият родител, но как ще живееш после с мисълта, че си го оставил...Tо ако те занимава, че е пресолил манджата, е лесна работа.

# 158
  • София
Не е да го оставиш, а да установите график. Примерно, че ще й се обадиш след един час. И след час звъниш да видиш как ще е с кръвното. Вие си имате история за кръвното й и вероятно след този час ще е добре. После пак й казваш, че ще й се обадиш след един час. И тя пак ще е добре. В един момент на нея ще й стане досадно да й звъниш през час.

# 159
  • Швейцария
Аз това правя, звъня през час. Но това ни никак не ми се отразява добре. Да треперя нон стоп все едно тя ми е дете, а не аз на нея. Затова и пиша в тази тема. Но пък май е по-добре да са живи и да ни се обаждат. Защото това няма да е вечно така. Аз много съм мислила да я оставя и да й давам само пари. Но после няма да мога да живея с гузната съвест...За графика също мисля. Един познат така прави. Обажда се веднъж на ден в определен час. Ама и неговата майка е същата и човекът е развил страхово разстройство като мен. Та кел файда...

# 160
Няма ли как срещу заплащане да я посещава някоя жена да я наглежда?

# 161
  • Швейцария
Бианка, мерси, това е добра идея. Мисля да я взема няколко месеца тук и после да я убеждавам да я наглеждат.

# 162
  • София
Не си я оставила. До момента през час виждаш, че майка ти е ок. Няма причина след още час да не е добре. Започваш да разреждаш обажданията. Да, в момента тя е детето. Колкото и да ти се иска, няма как сега да си детето.Значи действаш като към капризно дете, когато си сигурна, че детето е ок - казваш му, че е добре и сега е време да си играе самичко, а после ще му обърнеш внимание.

За вземането не знам, да не стане по-зле положението за всички ви?

# 163
  • Швейцария
Анди, и ММ точно това казва. Разреждаш. И даже заплаши да ми спре интернета, защото вижда, че съм зле. Да не мога да се обаждам по вайбър.

# 164
  • София
Прав е. Ти също започваш да си самоподхранваш състоянието и затъваш.
Знаеш какво казват за детските истерии на публично място - махнете зрителите и истерията ще спре- извеждаш детето извън магазина.

Общи условия

Активация на акаунт