Момче на 2 години, 20 кг при ръст 92 см. Нормално ли е?🤔

• 6 270
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Много са килограмите. И ние сме със същия проблем, синът ми е на 4.6 години, тежи 32 кг и е висок 120 см. По площадките го мислят за първокласник. Роден е 4 кг и от бебе си беше едър. Нямаме хора с наднормено тегло в рода. С баща му сме били много слаби в по-младите ни години, сега сме с нормално тегло. Има сестра на 6 години, която също е 120 см и е 24 кг....
Ходихме на ендокринолог и направихме пълни изследвания, всичко е в норма. Иначе е много подвижен. При нас го отдават на кортекостероидите, откакто се е родил прави чести бронхити е непрекъснато е на вентолин и пулмикорт. Вече нещата са по добре, но до 3 годишна възраст, за ме нон стоп по болниците.

# 46
Аз бих се консултирала със специалист. Важното е, ме явно няма някакъв здравословен проблем. Дезата са различни и няма смисъл да се вманиачаваме в стандарти, но ако разликата е значителна е хубаво да се коментира с лекар, даже най-добре с двама.
На 2г иделното тегло е 12 кг. Сис сигурност гените си влияят, но все пак.

# 47
Виждам че има таблици на 2 г. 15 кг

Във момента я видях .

# 48
Да, максималното тегло е 15кг. Средното тегло е 12кг. 20кг е много над нормата.

# 49
Общо взето трябва да се види защо детето е толкова кг.
От какво качва толкова много.
Трябва според мен консултация със специалист

# 50
  • София
Вие си пишете, но авторката даже не отговаря.

# 51
Вие си пишете, но авторката даже не отговаря.
Тогава за мен е безсмислено да пуска тема без да отговаря.

# 52
Примерно дневно меню:
Закуска- овесени ядки с плод
Кус кус с масло и сирене
Обяд- месо с зеленчуци, ориз, омлет, Спанак
Вечеря - често отказва, но гледам да е нещо леко и безмесно
Между храненията ако огладнее се кърми или яде плодове.
Активността в този сезон е игра на вън в рамките на 2-3 часа дневно. Вкъщи заниманията не са свързани с много активност.
Детето на закуска яде овесени ядки с плод и после кускус с масло и сирене? Или едно от двете? А на обяд едновременно всичко това: Обяд- месо с зеленчуци, ориз, омлет, Спанак ?

# 53
Е, вие сериозно ли? Жената каза, че детето почти не яде.

# 54
  • Terra incognita
Разбира се, че не всичко заедно, що за въпрос? Жената е изредила някои от нещата, които детето хапва.

# 55
Добре, значи не съм я разбрала.

# 56
Моето на 4 е 20 кг, 110 висок не изглежда дебел, тича много не се спира и пак си е такъв.

# 57
Малкия е на 1г и 6 м
13 кг , 85 см е измерен на 25 ти Март

# 58
Имам приложение по СЗО и следя тези неща. И двете ми деца са слаби, всъщност по-скоро баткото,но за мен е по-добре от наднормено тегло. Малкият наскоро дръпна на кг и е 11.700 и 84 см,на 14-ти май става на 2. Средно тегло за възрастта е 12 кг,но 20 е много над максимално тегло.

Общи условия

Активация на акаунт