Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 149
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
2м сняг края на юни? Преживяване си е.
Не мога да разчитам на вкуса си. Два пъти отварям орехи и ми горчат, а мъжът ми казва, че са ок. Въобще има хранителни продукти които имат ужасен вкус. А козметиката мирише съвсем различно. Не съм предполагала, че съществуват такива вкусове и мириси. Доста сериозно ми се засегнаха сетивата.
Зиги ти се обърка нещо с бурканите? Не трябваше ли да е бърбън?

# 481
В Австрия (близо ни е) ходим редовно по езера и планини. Simple Smile Спим в Bauernhöfe и пием и ядем сурово мляко, сурово масло, сирена… ммм. Аз обирам ливадите на кравите и ги изяждам на салата/смути. Joy Детето качва по 1000м денивелация за нула време без гък да каже. Половинката лети. Всички са доволни. Повечето тук май не си падат по такива “почивки”. Laughing

Норвегия ме привлича, мдам. Обаче зимата там не се виждам и то не зарди студа, а заради липсата на светлина.

#Reina, явно са се надули от топлината. Накарай някой друг да ги пробва.

# 482
Здравейте момичета, с риск да ме оплюете, ще си позволя да задам един въпрос, който живо ме интересува.

Става въпрос за социалните в Германия, наистина ли при едно обаждане от някой непознат с цел дори и само клевета, могат да ти отнемат детето? Гледах едно предаване и в него бяха поканили един мъж (не му запомних името), които в продължение на 20г е помагал на емигрантски семейства (предимно българи) на които са им били изземвани децата, а причините за това са коя от коя по безумна...

Ето и линк към видеото на който му е интересно за какво става въпрос:

https://youtube.com/watch?v=42Kl-kwWQcs&feature=share

Бих се радвала ако просто обсъдим темата човешки, нямам за цел да сравнявам едни родители с други и кой колко добре си гледа детето, но миля че всички сме на мнение че на никого няма да му е приятно да живее в постоянен страх дали няма да му вземат детето защото на комшииката от долния етаж и е омръзнало да слуша плач от бебе или малко дете с никнещи зъби и проява на характер..

# 483
Да, след обаждане могат да ти вземат детето, но изцяло зависи от това какво се случва в къщата ти, а не от обаждането на съседката, учителя или случаен гражданин.

Ако това е правокация, слаба работа. Потърсете немските групи във Фейсбук за по-драматичен отзвук..

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 23:38 от Анонимен

# 484
В събота би трябвало да съм в Кьолн, ще се оглеждам.

# 485
На карнавал не стъпвам. Приятно изкарване на присъединилите се.

Някой спомена Брюл. Има един впечатляващ замък с много хубав парк. Друго няма. В събота ще две там, ако времето е подходящо.

# 486
И аз ходя, ама обещах. Изнудиха ме. С компромати. Еееееееееее. И у метро костюмчето срещу мен. Викам си ЯЗЕ СЪМ МНОГО СЛАДЪК, айде у количката. Joy

# 487
Оф, аман с тоя карнавал. Утре имаме в градината и се чудя как да се преформя. На бутилка бира или на червено вино.
Майтап, една джуфка на Мини Маус съм си приготвила, стига толкоз.
Зиги, намери некоя дет се  е напраила на пфанкухен, да се комбинирате. Че то само течен шоколад, тежичко иде. Laughing

# 488
На мен природните екскурзии в някой Хоф ми харесват. Simple Smile
Бяхме намерили един, който разполагаше и с манеж с часове за езда. Можеше да се наеме и треньор. Много хубава организация за всичко, с допълнителни предложения за деца;  хранихме козичките, със собствена продукция на плодове и зеленчуци, козе мляко и др. Имам приказни спомени.

За взети деца нямам мнение. Знам, че социалните служби следят за нарушения, което го намирам за похвално. Преди години се бях изпопритеснила за някакви случаи в Норвегия ( ако правилно помня )- имаше тема тук, във Форума, но после май се оказа, че нещата са раздути и до голяма степен не отговарят на истината.

Дояде ми се Нутела. Simple Smile
Днес получих подарък пакет с 8 оригинални Fasnachts-Chüechli  nach Schweizer Art. Другите неща от деня не бяха най- приятните....Та не стигнах до сладостите и ще ги пробвам в неделя.
Гледам, в съдържанието пише, че съдържали алкохол.

# 489
Зиги, намери некоя дет се  е напраила на пфанкухен, да се комбинирате. Че то само течен шоколад, тежичко иде. Laughing

А, не. Гушвам си от вкъщи една бутилка уискенце с една термо чаша и си живея в моя си свят.  Joy

# 490
Абе вие пък, хората искат да снимат и да гледат забележителности Simple Smile

Ратхаусът е забележителен. 🤨
В Германия няма много за гледане. Малко от забележителните сгради са оцелели. Тук там е има голям купон и това е.
Аз Шварцвалд много харесвам. Но най й харесвам на Германия, че е близо до Франция и Нидерландия.

Замислила съм се за кратко пътуване до Белгия, но не знам къде и дали си заслужава. Само сме минавали на път за Париж.

В Белгия мога да препоръчам Брюж, Гент, Антверпен. В Брюксел центъра, Атомиума и Миниюръп са интересни, но за сметка на това други части на града е добре да се избягват.

# 491
Зиги последно ще се костюмираш ли? Не може да не се врътнеш веднъж по  Zülpicher
На мен ми се доядоха сега Berliner дето ги обсъждахме, вчера гледах как ги правят.
Карнавала или го обичаш или го мразиш, средно няма. Аз съм вземала с пълни шепи от него години наред, вече не е моето. Но винаги се костюмирахме с приятелките. Честит Карнавал на празнуващите! Макар, че в тази тема май няма много такива.
Bleu когато се наканим ще те питам къде нощувате в Австрия. Това е по моята част.

# 492
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Во0о, защо те интересува живо този въпрос?
Страх те е, че ще ти вземат децата ли?

Без да се заяждам, това е вече втори въпрос, който показва, че ти вътрешно не си много сигурна дали е добро решение да идваш към Г-я. Помисли над този аспект.

По въпроса: не мога да се изкажа неутрално, тъй като не съм се занимавала да се ровя за информация.
Пред очите ми расте едно дете само, бащата дава пари, но детето е само в жилището, съседите се възмущават, но никой не подава сигнал. Една съседка даже работи в Югендамт и каза, че детето има дом, пари, не е застрашено, ходи на училище, нищо няма да предприемат.
От друга страна само като чуя по новините  за множеството деца, жертва на педофили, Югендамт е трябвало да се задейства, си мисля, че по-скоро рядко и мудно се задействат, отколкото често и без причина.

Пускам сутринта ТВ и разбирам, че в Европа пак има война.
Юговойната мина покрай мен, тогава не ме вълнуваше много, но сега е различно.
Въобще не съм хепи, особено с европ. политици 😑

Синьо, ние преди ходехме по Bauernhöfen, но ние със сина сме high sensitive и миризмата от животните ме килва, него го е и страх от животните 😆
Та ходихме по такива без животни, аз също събирам като гламава по баирите билки 😁

# 493
  • Germany
Мъжът ми сега се провиква от неговия „офис“ - Войната започна. Е може ли…и Путин, и САЩ, всички са един дол дренки…

# 494
Добро утро. 🌞

Момата нямаше ли родител в Герамния? Много несериозно ми звучи, да се пита в форум(непознати,"готови да оплюят"☝️), при наличието на информация от първа ръка.

Честит карнавал и от мен на празнуващите! (Моля, ако имате нерви и желание за повече инфо🙏😇)

Билките как ги научихте? От директен контакт с природата и после от книгите ли?Да го хвана мм да го науча ,хем да се катери, хем да се гъзи ....🤓

Почва да ми е малко притеснено.
 Добре, че ни е ден за пазаруване. Смятам да отделя повечко време на щанда с алкохола .С образователна цел де!👩‍🚀

Общи условия

Активация на акаунт