Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 096
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Смисълът на данъчната декларация е ( много опростено казано) както при годишното изравняване за ток, вода, газ. Гледа се колко данъци са платени, вкарват се извънредни приходи (увеличаващи данъчната основа) и извънредни разходи (намаляващи данъчната основа) и се тегли чертата. Ако са платени повече данъци, горницата се връща. Ако са платени по-малко, се изисква доплащане.
Та колко данъци е платил студент на миниджоб, че да очаква да му се върнат?

# 661
Копирам директно обяснението му на писмото от АОК:
 "Пише колко пари съм платил през 2021 и пишат че ако искам да ми върнат някакви да представя този документ с декларацията ми. "
Затова ви попитах за данъчната декларация . Никакви данъци няма за връщане, на миниджоб е.

# 662
  • Germany
G.D.,  според мен нещо не е разбрал младежа. Да не би да го уведомяват, че има възможност да си върне някакви пари от тях, ако има бонус книжка? Да снима какво точно са му написали и ще го разгадаем.

# 663
"Мирише" ми пак на изреченията от рода на :"развалена хармония в темата"😂и "придобит немски манталитет"😂😂

# 664
Копирам директно обяснението му на писмото от АОК:
 "Пише колко пари съм платил през 2021 и пишат че ако искам да ми върнат някакви да представя този документ с декларацията ми. "
Затова ви попитах за данъчната декларация . Никакви данъци няма за връщане, на миниджоб е.
Всъщност, не става ясно дали сина ти е подавал някаква данъчна декларация. Документ трябва да потърси от работодателя си, ако той му плаща застраховката към АОК, а не сина ти да си я плаща сам. 
Поне според това, което се ориентирах от въпроса. Нека се обади или отиде в местния филиал на АОК и пита.

# 665
Няма никаква връзка между здравните вноски и връщането на данъци. За мини джоб пък въобще с ни6що няма връзка. Нещо не е разбрал младежът, да наблегне на превода вместо майка му да търси помощ по форуми.  

Дисклеймър: Немам немски манталитет, даже съвсем напротив. 😁

# 666
АОК пращат писма  колко пари им дължиш ,кога да ги платиш или дали продължаваш към тях да се осигуряваш ,ако си останал безработен.

Ето пак отговора на въпроса ви!
Та колко данъци е платил студент на миниджоб, че да очаква да му се върнат?

Дисклеймър 1:😊
Софт,закълни се! 😂

# 667
Благодаря на всички ви за изчерпателните отговори. Много сте мили Simple Smile

# 668
Кои ходиха да пазаруват тия дни?Доволни ли сте от "прекрасните "цени?😂В събота бяхме в дм и на касата се шегувам с мм,че сметката ще е 100€.Виждате ли разлика в цените?

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 22:25 от Анонимен

# 669
Виждаме. Седмичния пазар ни кове едни 20-30% нагоре без промяна в потреблението.
И евтините пакетирани храни позачезнали, евтините мазнини и те. Кат изчезне пак маята, ще ги призная хамстерите.

# 670
Толкова, към 30% нагоре е средно всичко.

# 671
Не съм пазарувала нищо различно освен три бабешки крема за стави. 100€ ми се видя безумно много. Обидена съм! 😂

# 672
  • Берлин
Аз днес влезнах в Реве. Потрес. Щандът за насипните риби, меса и тн.беше декориран с червена хартия и зареден с различни видове чипс. Изобщо...та, да. Едно 30% някъде ни е разликата. За една торба противоковидни плодове 114€. То...ама това да ни е зорът. Да сме живи и здрави, това е само началото.
Аз днес открих неподозирани мускули по тялото си, всичко ме боли. Взех магнезий, уж облекчава мускулна треска 😂

# 673
Само масаж Папурче и никакви кремове от Дм за стави! 😆
Добре, че сподели за торбата с плодове! Ако играехе на покер щях да си изям картите.😂

# 674
Хранителните продукти много са поскъпнали. Рафтовете в Lidl полупразни, олио продължава да няма. Не разбирам, хората купуват като обезумели или просто не зареждат по някакви си причини?

Общи условия

Активация на акаунт