Малки трикове за по-ниски сметки

• 21 085
  • 343
  •   1
Отговори
# 90
Ако мъжът ми разбере ,че съществува четиричленно семейство с разход 5 куб.на месец,ще ни изсели.Всеки път се възмущава на нашите 18-20 куб.А аз мисля,че не злоупотребяваме. И за да е по темата,открихме ,че като не се къпем с голямата статична пита на душа, а с малкия подвижен душ,се спестява някой кубика.

Баща ми иска да харчим с майка ми по 5-10 кубика на месец. И той иска да ни изгони от вкъщи заради големите кубици вода, които правим с майка ми. Но ние не разливаме вода. Виждам, че повечето от вас плащат по 20-22 кубика вода. Изглежда, че всичко е нормално. Но баща ми има навика да не се къпе, да не пере. Да носи едни и същи дрехи по 1-2 месеца. Чаршафи да пере на половин година. И т.н. Точно заради това се караме вкъщи, че не спазва никаква лична хигиена.

# 91
Ако мъжът ми разбере ,че съществува четиричленно семейство с разход 5 куб.на месец,ще ни изсели.Всеки път се възмущава на нашите 18-20 куб.А аз мисля,че не злоупотребяваме. И за да е по темата,открихме ,че като не се къпем с голямата статична пита на душа, а с малкия подвижен душ,се спестява някой кубика.

Баща ми иска да харчим с майка ми по 5-10 кубика на месец. И той иска да ни изгони от вкъщи заради големите кубици вода, които правим с майка ми. Но ние не разливаме вода. Виждам, че повечето от вас плащат по 20-22 кубика вода. Изглежда, че всичко е нормално. Но баща ми има навика да не се къпе, да не пере. Да носи едни и същи дрехи по 1-2 месеца. Чаршафи да пере на половин година. И т.н. Точно заради това се караме вкъщи, че не спазва никаква лична хигиена.
Ако това е истина, аз най-искрено ти съчувствам.

# 92
  • Варна
Сметките за телефон и интернет и аз много бих искала да оптимизирам в пакетен план, но живея във вилна зона и само един доставчик, различен от мибилните оператори, има покритие на нашия адрес.
За храната е някъв ад - тъкмо се връщам от Била - 2 хляба, връзка копър, пакет леща и 200 г шунка - 15 лв. Sad Като цяло следим промоциите, но няма как да се запасяваме в кой знае какви количества, защото както вече споменах, нямаме никакво място вкъщи. Родителите на мъжът ми живеят на село и в малък областен град, в къщи с дворове и много ни помагат с домашна продукция и зимнина. Много съм им благодарна, спестяват ни доста пари.
Гледам да съхранявам продуктите правилно и да купувам не повече от нужното, за да не се налага да хвърлям развалена храна.  Имам скромна колекция от подправки в саксии на терасите - също излиза по-евтино. Хем са пресни, хем режеш и те пак си поникват.
Дрехи си купувам втора употреба или от разпродажби. Има и една верига Primark, още ги няма у нас, но когато ходим на почивки, винаги пълня един куфар и от там. Grinning Тениски по 3 евро, дънки по 5... хубави, памучки.

# 93
Didi 168, в интерес на истината, от Primark  в Испания съм купувала по-читави тениски от тези, купени от фирмен магазин на Найк в Италия ( оплаках се наскоро в една друга тема). Намират се сносни неща така и се пестят пари.

Много скъп тоя копър бе Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile

# 94

Хм..Jenn,  то няма общо с темата и е офф, но ми стана интересно каква зодия е баща ти? Да не би Дева?

# 95
Как Дева?! Те са толкова чисти и подредени.
Въпреки, че не зодията е решаваща.

# 96

Да де, ама 5 или 10? Разликата е много голяма. 10 кубика за двете е леко свито, но става. 5 е направо невъзможно.

# 97
Ние ползваме между 27-30 кубика на месец през зимата и повече през лятото когато поливаме тревата. Всички описани трикове са полезни и интересното е че се спазват около 90% от тях.

# 98

Да де, ама 5 или 10? Разликата е много голяма. 10 кубика за двете е леко свито, но става. 5 е направо невъзможно.
Е как да е невъзможно, има потребителка в темата, където 4 ри човека харчат 4-5 кубика на месец ! И се къпят всеки ден и перат и ........

# 99
Погледнах си кубиците за месеца - 15.03 ... за двама човека, не сме разточителни, нямаме миялна, пералнята е 8кг, два пъти седмично, бърз душ всеки ден, който не е "пита", имаме вана но от 2 г поне не сме я ползвали... Та и на мен ми стана интересно - 5 куб за 4-ма..?!

П.П.
Ии.. не акаме на двора ...

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 23:31 от vasilesa

# 100
  • Mediterraneo
Didi 168, в интерес на истината, от Primark  в Испания съм купувала по-читави тениски от тези, купени от фирмен магазин на Найк в Италия ( оплаках се наскоро в една друга тема). Намират се сносни неща така и се пестят пари.

Не знам кога си купувала от Примарк качествени тениски, че и да ги сравняваме с тези на Найк. От няколко години Примарк вдигнаха много цените, а качеството им е все по- ниско. Спрях изобщо да влизам в тези магазини.

Пакет интернет, тв и мобилни ползваме, 60 евро на месец е всичко( 4 мобилни, без лимит в разговорите и 50 гб мобилен интернет, вкъщи е фибра оптика високоскоростен), повече от доволна съм по тази линия.

# 101

Не знам кога си купувала от Примарк качествени тениски, че и да ги сравняваме с тези на Найк.
Какъв ти е проблемът на теб? Да те питам нещо? Ще сравнявам с каквото си искам.

# 102
Сега ще започнем да си мерим и кой от къде пазарува. Но с това скитосване насам-натам по държавите как прави сметките по-ниски, не знам.. Може би за вода вкъщи, щото акат в хотела Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 103
  • Варна
Сега ще започнем да си мерим и кой от къде пазарува. Но с това скитосване насам-натам по държавите как прави сметките по-ниски, не знам.. Може би за вода вкъщи, щото акат в хотела Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Първо някои скитосваме и по работа. Второ дори когато го правим за забавление, с полети по 10 евро и нощувки по 50, сметката лесно излиза по-ниска от много родни дестинации.

# 104
Първо някои скитосваме и по работа. Второ дори когато го правим за забавление, с полети по 10 евро и нощувки по 50, сметката лесно излиза по-ниска от много родни дестинации.
И аз ходя в чужбина по работа. Повече от необходимото дори.
Затова не ме влече семейно също да ходим по чужбините, а и моите хора не си падат особено.
Обичаме по-скотски занимания - палаткуваме в дивото. Това си е cost saving отвсякъде Simple Smile
Полетите по 10Е не са точно 10 имат си такси и таксички, багажи и пак за 4ма си стават цифра.

Общи условия

Активация на акаунт