Кои жени задържат мъжете?

• 22 445
  • 661
  •   1
Отговори
# 435
Различните хора харесват различни неща.
Няма полза да се правиш на слаб/силен, какъвто не си, защото само ще привлечеш погрешния човек, който търси друго, различно от истинското ти аз. После трябва да поддържаш илюзията. Трудна работа.
Затова истината и кот такоа.
Така е. Тук не става дума да играеш роля. Разбирам я много добре Бътър, и аз съм от тия, "повредените" (с добро чувство го казвам). Нейната история ми дава надежда, че и аз някой ден може най-после да срещна мъжът за мен.
Разбира се, че ще го срещнеш. Просто бъди себе си, точно както ти идва "отвътре", защото това ще си е твоят човек. Аз ти гарантирам, че който те обикне истински, ще те обикне точно такава, каквато си с всичките ти дефицити. За него няма да има значение.
Ние всички сме различни, обаче сме с равни шансове в любовта. И това е най-хубавото. Мъжът ми ми е казвал, че винаги е харесвал жените с уравновесени жестове, спокойните, усмихнатите, балансираните, тези които внасят спокойствие и уют. Винаги е бил с такива допреди мен. Обаче, любовта просто се случва. Признава, че не знае защо е обикнал мен. Нещо повече, твърди, че никога не е харесвал неуравновесените и истерични жени, каквато съм аз. И като го питам защо тогава се е влюбил в мен, той само клати глава и казва "не знам, нямам никаква представа, но ако теб те няма, животът няма да има смисъл"

# 436
Мхм, точно това горе-долу писах в другата тема за мъжете и брака. Аз съм много властна и командвам... После се чудя защо мъжът ми е противоположност и не може да вземе най-елементарно решение....
Ама как да стана слаба тепърва и да очаквам някакъв характер от него?! Никак...

Въпросът е защо очакваш? Вкъщи решенията взимам аз, понякога така, че да излязат от него, понякога - на принципа “ти решаваш”. Макар много добре му знам силните страни, мога да кажа, както и той - жените движат света. За себе си той е наясно - логистика, изпълнение, контрол. С други думи - айде да не си разменяме шапките. Нема нужда.
В момента аз доработвам от дома, той готви - ако аз не кажа какво - няма да реши сам.
Текущи задачи давам всеки ден, задължително. Планиране на почивки и уикенди - пак аз, той реализира.
Въпреки това, не се усешам като властна или командваща. Да кажем - влияние, удобно и комфортно и за двете страни.
Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 12:29 от Дренка

# 437
  • Далечният изток
Как ще очаквам?! Нали това казах - не очаквам... То ще е абсурдно да очаквам промяна след толкова години.

# 438
Мен не ме устройва решенията да ги взима сам. За вас не знам.

# 439
А защо трябва някой да "командва"? Не може ли всеки да се сеща сам какво що има да прави Rolling Eyes ние стигнахме до този извод, че така е най-добре, защото и двамата сме доминиращи и командващи, ама и двамата не се поддаваме на команди, даже напук правим ако някой се опита. Та, стигнахме до извода /с годините, де, не веднага Joy / че няма смисъл някой да се опитва да се налага, а е съвсем нормално всеки да се включва в неотложните неща без нужда другия да нарежда. Важните решения се вземат след обсъждане, спорене ако трябва,ама накрая имаме общо решение след консенсус. Абе научихме се да спорим качествено и продуктивно Joy Според мен връзките, в които единия взема контрола, не оцеляват.

# 440
  • Далечният изток
Да, това сте вие. При нас е различно. За 28 години няма случай да е взел решение. Питам, обсъждам, да не мислите, че се налагам. Отсреща дежурният отговор - не знам...

# 441
Оцеляват, оцеляват. Просто единият си командари, другият слуша. Само, нали, в някои двойки жената, в други мъжа.
Много погрешно смяташ, че всички семейства си приличат. Или че всички са щастливи. Или пък че там, където единият командва, задължително са нещастни.
Говоря за семейства с деца, които вече са на по 30-40 години, семейни приятели на моите родители главно.
Те младите семейства на по 5-10 годинки тепърва ще ги видим, макар че се усеща, че някои връзки имат бъдеще (като твоята например, Мая, всичко при вас изглежда да е ок Simple Smile).

# 442
Да, права си, наистина погрешно мисля, че всички, които са заедно са щастливи и изхождам от това като отправна точка. Просто ми е непонятно да си с някой, с когото не си щастлив /още повече да те товари, изнервя, създава напрежения и тн. Вече ако така са щастливи, коя съм аз да съдя. Който, ккато му е ОК да си живее, ама щото се оплакват повечето...

# 443
Ами те се оплакват , защото е по - лесно от това да се изправиш срещу проблема/ житейската ситуация  , да търсиш решение , да продължиш напред.

# 444
Да, това сте вие. При нас е различно. За 28 години няма случай да е взел решение. Питам, обсъждам, да не мислите, че се налагам. Отсреща дежурният отговор - не знам...

От друга страна - 28 години сте заедно. И той си все той. А то всичко е в твоите ръце.

# 445
При нас пък нещата стоят така, че почти винаги сме на едно мнение. Случва се понякога да не съм била вътрешно съгласна с някое негово решение, обаче аз не го казвам, мълча си, защото мога да направя компромис и най-вече че не искам да го притискам, особено когато става въпрос за неща, които не са свързани директно с мен. Обаче, той само като ме погледне и знае, че не казвам/премълчавам истината. Сигурно ми личи или пък гласът ми се променя. И винаги стигаме до това, че той знае, че вътрешно аз не съм съгласна. И ми казва "да, ама ти не си щастлива". И аз почвам да отричам "неее, няма проблем за мен, всичко е наред". Обаче, той не е ок и в крайна сметка не го прави или променя нещата, докато срещне моето пълно одобрение. Просто много добре се познаваме. И аз знам много добре кога той се съгласява само, заради мен и кога наистина ни съвпадат мненията. Някакси, обаче много добре сме се стиковали и винаги стигаме до консенсус, даже не се налага да го изговаряме, а само поглед.

# 446
Тези, които се справят добре в леглото.

# 447
Това е едно от условията. Обаче ако само то е налице, едва ли задържането ще бъде за дълго.

# 448
Това е едно от условията. Обаче ако само то е налице, едва ли задържането ще бъде за дълго.
Ама и други условия ли има?

# 449
  • По света и у нас
Аз мисля че това е истината, въпросът е че на жената не и стига тя да е добра в леглото. И от там тя сама му бие шута.

Общи условия

Активация на акаунт