Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №24

• 28 354
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Е свърши на най интересното. Дано има фраг, каква ли ще е реакцията на Зюлейха? Май сватба няма да има скоро. Или хич? Най добре ще е. Joy

# 211
Мехмед знае кой е  поръчител на взрива - Чолак: би го предната вечер, когато искаше да прави съдружие със Зюлейха, а освен това, в Анкара разбра, че човекът е бивш затворник и явно с Чолак се познават от затвора. Г-жата му каза, че полицията издирва този човек, но Мехмед го търси чрез Вахап, за да говори с него преди полицията. Какво е очаквал, може би да го накара да каже друг поръчител, някой, който търгува с оръжие? Или просто да го ликвидарат преди полицията да го открие. Но засега Вахап не му каза за убийството.
На търга Чолак е дал 1 470 млн лири, а Зюлейха 1 471 млн! Съвсем ясно е, че има изтичане на информация.
Бетюл си я представям в скоро време бременна, а след това ще загине при някакви обстоятелства.  
Зюлейха каза на Лютвие накъде тръгват и с какви намерения в последната минута, точно както на Севда, когато бягаше с децата. Зюлейха не позволи на Хюнкяр да се омъжи за Фекели по чисто егоистични причини: това щеше да попречи на нейните собствени планове. Обяснението: когато я омъжили за Демир, Хюнкяр знаела, че двамата с Йълмаз се обичат. Все едно Зюлейха не е знаела...Лютвие е на мястото на по-възрастната жена, майката в конака; тя е на мястото на Хюнкяр и Севда. И сега дава отговор на Зюлейха, разкривайки всеки път истината, от гледната точка на Хюнкяр. Това е справедливост. Лютвие не го прави нарочно, тя не измисля фактите, те са такива. Ако пречат на брака на Зюлейха, Зюлейха трябва да се сърди на фактите. И най-сетне да се събуди и да ги види. Никакъв анализ не си направи след Бейрут. Фикрет е благороден, замълча, но Мехмед не е такъв, той продължава...Затова другите ще говорят.
Демир, Фекели са спомени за Зюлейха  от миналия живот. Докато се събуди.

# 212
Е браво! Зюлейха го вкара в затвора.

# 213
За Зюлейха беше добре дошло това, което чу от Фикрет като новина от Бейрут. Изобщо не помисли, че ако спасеният е научил истината, няма да издаде спасителя си.

Фрагман 1 за еп. 128

https://video.twimg.com/amplify_video/1502009388936142857/vid/12 … 1Aqh1y.mp4?tag=14

Хакан арестуван.

# 214
Лучия, благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet
Ще изчакаме превода, за да го разберем.
Интересно какво е основанието за ареста, вероятно това, което Зюлейха знае за Хакан Г. и което е говорила винаги пред прокурора. Според мен, от Анкара обаче ще го освободят и тогава ще бъде разкрит като сътрудник на службите. Но Мехемед вече е Хакан. Службите - добре, но Зюлейха няма да се успокои от това, тя ще иска да разбере Хакан от времето с Демир, защото тя знае нещо за това време. Както и за нападението на конака, изчезването и смъртта на демир и т.н. Тепърва предстои разлом между Хакан и Абдулкадир. И ще продължи разследването, ще видим кой от разследващите какво знае по въпроса и докъде ще се стигне.
Хубав беше епизодът.
Лека нощ! Nature Stars

# 215
И аз благодаря за фрагмана! Flowers Bouquet
Интересна е сцената Фикрет-Хакан. Дали Хакан си мисли, че Фикрет го е издал?
Лека нощ и от мен! Nature Moon

# 216
Очакваше се, че ще го арестуват, щом разберат истинското му име - нали Хакан е контрабандист на оръжие и полицията без успех го издирва под дърво и камък, за да го арестува. А Зюлейха е принципна,  от една страна и не би замълчала, а от друга-бои се от Хакан, или по-скоро от слуховете и легендите за него. Ще си поплаче малко, но ще й мине - на мен не ми изглежда влюбена, само изпитва към него лека симпатия.
Не може без по-стара жена в конака, Лютвие е блюстител на морала тук, че то всеки си влиза когато си иска, като Вахап например.
Сега е на ред да се задейства госпожата от Анкара и да измъкне протежето си.
Всъщност на мен ми се струва, че този Хакан се занимава единствено с личните си любовни работи, служба на държавата никаква не се вижда, единствено сладки приказки с каката от Анкара. Малко плитка история. Да си бяха дали труд да измислят нещо, поне колкото за пред хората, ама къде ти!

# 217
Да, от службите ще го освободят, те не знаят за нападението на конака, за отвличането на Лейла, за убийството на Демир и пр., но Хакан реално не е участвал, нито е знаел. Всичко беше дело на Кадир и на брата на Хакан. Това пък Зюлейха не го знае. И Фикрет, и Лютвие. И ние не знаем какво знае Хакан, дали повярва във всичко казано от Кадир или има свои канали, проверил е и знае кой организира нападението, кой уби Демир.

Джулс, това ни показаха - личните му премеждия, сега вече трябва да ни кажат каква е тайната мисия на Хакан, свързана с контрабандата или е нещо друго.

# 218
Привет, групичко и от мен! Animal Beetle
Снощи много късно успях набързо да прегледам серията, а днес ще я гледам внимателно.

Понеже снощи късно ви четох  за да съм в час какво се е случило в епизода и най-вече за на видя какво вие направило впечатление. Само да вметна понеже ми направи впечатление: Хакан закара ранения Фикрет и Четин до Дамаск (названието на турски език е Шам, а на арабски ези е Димашк). Настани го в държавно болница. Там го оперираха, а след това като говориха Хакан и Четин до колкото си спомням, Хакан каза че им е осигурил транспорт за да стигнат безпрепятствено до Чукурова, но лично той каза че ще се видят по- късно в Чукурова и не си тръгна с тях. по отношение на неочакваната любов мужду Акадир и Бетюл го очаквах по- рано да се случи. Наистина Акадир май си я хареса още отначало, но не смееше но като видя колко падна с Хашмет реши да се пробва, а тя взе че му отговори. Двамата някак си са еднакъв натюрел и темперамент и еднакво опасни. Що се отнася до Зюлейха тя сподели с Лютвие опасенията си, че има чувството че Мехмет К. е Хакан Г., макар че Лютвие й припомни, че Фикрет е казал че не е открил никаква информация. Да я пита човек защо тогава предприе организирането на 15-дневния круиз из Европа, че и с децата че и да женят?
Що се отнася до каката в Анкара, щом Хакан й съобщи намеренията си да се женят със Зюлейха на кораба, тя се опита да го разубеди, като го предупреди да не е толкова сигурен в чувствата на Зюлейха. Попита го как според него Зюлейха ще приме истината? Но Хакан беше много сигурен, че може би в началото да има проблеми, но после като разбере, че работи за държавата ще приеме ситуацията и няма да има проблем. Хакан беше много сигурен в Зюлейха и в нейната любов. Каката от Анкара му разви  такъв сценарий в случай, че Зюлейха не иска да го слуша и не му вярва, което на практика ще го видим в действие в следващия епизод. Първо реагира: "Полудя ли?" Тя го предупреди, че няма как да стане подписването на кораба без да се разкрие самоличността му, а оттам Зюлейха ще го предаде на капитана, който  ще го арестува и затвори в каютата като издирван в света търговец на оръжие, а после трябва ще  предаде на властите на първото пристанище. Ще му сложат белезници, а може би докато службите се опитат да го спасят от чуждия затвор могат да минат години, и то ако могат да ги убедят. Но Хакан беше твърдо решен да тръгне на пътешествието и да се ожени за своята любима. Хакан докрай настояваше какъвто и да е изходът от ситуацията да не лъже повече Зюлейха, да й каже истината, защото не искаше да създава семейство върху лъжа (той и без това дотук се е оплел от лъжи Grinning).Попита го  кога тръгват? Той отговори най-вероятно до два дни. Какато попита къде ще са 3 дни след отплаването. Той й отговори в Рим, Италия. Тогава каката каза да почака докато приключи операцията  (вероятно за онази, за която говориха в 125-ти еп.) остава малко, и ако мисли нещо да прави да изчака три дни от отплаването, защото операцията щяла да приключи до 5 дни.

Не знам дали има превод на фрага.

Фраг 1 на еп. 128:

Махни се от живота ми!
Момчето - продавач на вестници: Пише, пише! Оказа се, че собственикът на "Карпо" Мехмет Кара е Хакан Гюмюшоглу!
Зюлейха на Хакан: Хакан Гюмюшоглу! Махни се от живота ми! Махни се!
Зюлейха към репортерите:  Уважаеми граждани на Чукурова, скъпи репортери (членове на печата)! Научих, че бизнесменът Мехмет Кара всъщност не е лицето, за което казва, докато се готвех за брак, а известният търговец на оръжие Хакан Гюмюшоглу, който е  издирван в целия свят.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 15:44 от yakut

# 219
Привет!
Якут, благодаря за преводите! Flowers Bouquet
Без да иска Лютвие спаси Хакан от италиански затвор.
Грешката за Шам е моя - гугъл ми показа, че е Дамаск, но аз не повярвах Grin - не видяхме да преминават граница и се доверих на търсачката в картата им. И за квартала в Бейрут имах съмнения, защото с колата пътуваха извън града.
Tези двете пак се прегърнаха.

https://www.instagram.com/p/Ca7uH-dKiTs/

Еркан днес е рожденик, честит да е ! Flowers Four Leaf Clover

Ергюн не излиза от ролята на Вахап Joy - "Продължете със злото като добавите вода към коктейлите."

https://www.instagram.com/p/Ca4gvYiAW9C/

# 220
Лучия Flowers Tulip, и аз се замислих защото Сирия има ключова роля в Гражданската война в Ливан, та може и да има квартал в Бейрут наречен Шам, знаеш ли? Но във филма си изписаха Шам, което трябва да си означава че са се изтеглили през Дамаск. Понеже минах доста бързо с мишката снощи, само днес пак гледах разговора между Хакан и каката, което аз считам една най-интересните  сцени от серията.
Като цяло ми хареса. Тоталът малко се е повишил. Е АВ- то е спаднало, но то се очаква.
Като гледам внимателно ще пиша повече.

Честито и на рожденика! Birthday Да е здрав и още много хубави роли да изиграе. Харесва ми как играе и ми е интресен образ.

До скоро! Blush

# 221
"По информации Бирсен Алтунташ сериал Однажды в Чукурова / Bir Zamanlar Çukurova сделает финал на 140-й серии, если не произойдет изменений в последнюю минуту. То есть осталось еще 13 серий".
Taзи седмица са заснели еп. 130, остават им още 10. Големият финал ще е на 9 юни.
Ще надминат ВВ с една серия Smile

https://www.instagram.com/p/Ca-RHMGIx0rRcWNQw_cwLJCnnEDtnC_y4Uosw40/

# 222
Здравейте, според информацията, която циркулира в нета, БЗЧ ще направи финал със 140-ти епизод и няма да има пети сезон. Оставащите епизоди ще бъдат заснети както е предвидено по сценарий, без да се налага промяна в последния момент.

А това е социалният рейтинг от снощи

Май сме писали едновременно с Лучия! Е, значи инфото е от няколко източника 😀

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 20:51 от Juls1

# 223
Лучия Flowers Rose и Джулс Flowers Rose, благодаря ви, че ни поднесохте едновременно вестта.
Значи Б. А. в общи линии преповтаря казаното от Сарачолу в онази статия, която онзи ден ви я бях споделила. Но и Бирсен пише, че се говори ако няма някаква промяна в последния момент ще снимат 10-те епизода на сериала и финалът ще е на 140-тия, като сега заснемат 130-тия. Излиза, че  с канала са се договорили за това и  ATV не иска да рискува с 5-ти сезон. Но и както беше написано и в предната статия, рейтингът ако се покачи може и да се решат на такъв смел ход, макар че пак по думите на Сарачолу се казваше, че в общи линии  историята  е завършена. И тогава въпросът е ако има 5-ти сезон кои актьори ще участват и дали няма да видим Аднан, Лейля, Керем Али и Юзюм пораснали?  Времето ще покаже. 
На мен ми е интересно сега как каката ще измъкне Хакан. Да видим колко е важен за разузнаването, че госпожата от Анкара направи толкова компромиси за него, а и ми направи впечатление, че обръщението към него е: "Хаканджъм", т.е. така може да се обръща като  към човек, който не е единствено и само  агент, а и е неин близък приятел, когото вижда като по-малък брат, както пък той се обръща към нея с "како" (нещо много ми фамилярничат в тия служби Thinking).

# 224
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за всичко споделено! Flowers Bouquet
Якут – всеки път за преводите! Flowers Bouquet
Вълнувам се, че предстоят последните 13 епизода. Финалът вече се усеща: на всички нива Чукурова е в подем. Новото с лице Зюлейха, е пуснало корени в местното, държи се здраво за мястото и стои на собствените си крака. Детската стая е нещо, което напълно отстъстваше в началото на сериала; сега там расте бъдещето на безплодната в началото Чукурова, деца с черти от всичко замесено в  това необикновено тесто. Завършва бурният етап на промяната и животът продължава. Показаха ни в образи най-интересното: как новото беше доведено, задържано и адаптирано в Чукурова. Хубав кадър е избрала Бирсен за съобщението за финала.

Някои размисли преди превода и на етапа, на който сме.

Вестникът от Бейрут постига едно основно нещо - фейсконтрол: лицето, познато в Чукурова като Мехмед К, е Хакан Г. До това достигна и Фекели. Хакан Г. от вестника е пристигнал заедно с Абдулкадир току-що в Бейрут, те са известни турски бизнесмени, които ще работят по съвместен с ливанците проект. Започват 15-те години, в които двамата ще натрупат огромното си богатство. Това е Хакан, който вестникът разкрива, а от Кахтялъ става ясно, че докрая на престоя в Ливан Хакан е бил Хакан.
С името Мехмед К. Хакан купува акциите и под това име се връща в Чукурова, за да отмъщава на Демир. Това ново име съвпада с името Мехмед, което Хакан е получил като име за прикритие в работата си към службите. За „приятелите“ обаче - Абдулкадир и Вахап, както и за хората в Чукурова, Мехмед е Мехмед Кара от Испарта. Доколкото се разбира, работата на Хакан към службите е приключила в Ливан или е вървяла към приключване. Вече в Чукурова не го виждаме да прави нещо във връзка с тази си работа, освен да чака довършване на някаква операция и промяна на името. Мехмед очевидно е съчетал  връщането в Чукурова с края на своята служебна дейност и е очаквал в скоро време службата да разкрие Мехмед като Хакан. Еднаквото име в Чукурова служи едновременно за прикритие на Мехмед отмъстителя зад Мехмед като работещ за службите. Затова е важно откъде ще започне разкриването на Чехмед като Хакан: от службите или от началото, когато Хакан и Демир са били приятели и са започнали съвместна работа. Сега разкриването започва от прокурора, където обаче отмъщението и работата към службите се пресичат. Това е неизгодно за Мехмед.
Прокурорът е повдигнал обвинение срещу Мехмед К. като контрабандист на оръжие в международно разследване. Това е идентичност на Хакан, която е свързана с неговата работа в службите и която няма – засега, нищо общо с идентичността на Хакан от вестника, дал повод за повдигане на въпроса с името. Но при прокурора се събират вече две обвинения към Хакан Г.: първото беше във връзка с многото обвинения към него от Зюлейха за вреди към Яман, вкл. убийството на Демир, съпроводено със заповед за издирване на Хакан Г., довеждането му в Чукурова за разпит и заповед за обискиране на имуществото му. Точно това е, което Хакан искаше да избегне като настояваше да бъде разкрит от службите – от тях щеше да бъде разкрита само служебната му дейност, за която обвиненията в международен трафик на оръжие е част от неговата работа. Докато обвинението от прокурора вече засяга и отваря темата за другия Хакан, който е дошъл в Чукурова да отъмащава на Демир. С появата си през нощта в хотела в Измир Хакан се опита „да изтрие“ този друг Хакан, отмъщаващ на Демир, защото Демир вече не бил жив: Мехмед представи пред Зюлейха физически Хакан като друг човек. Но сега няма вече как да излезе от обясненията и по „другия“ Хакан, който е „главата“ на отмъстителите. Сега и да го освободи от обвиненията за трафикант, г-жата в Анкара няма как да го освободи от обвиненията по другата тема. Дали прокурорът и службите взаимодействат и в момента, това не знаем, но ако няма взаимодействие досега, то ще има оттук нататък. Отварянето на темата за действията на Хакан в Чукурова в плана на отмъщението, отваря и третата назад във времето тема за Хакан в годините 1962 – около 1965 с Демир и причините за напускането на Чукурова. Г-жата знае само за края на този първи период и „първи“ Хакан, когато Демир бил причина за фалита на Хакан.  Да видим кой ще разкрива този ранен период, Фекели насочи прокурора към вестниците и обявите за фалити от онова време, снимката на Демир и Хакан е някъде, разследвал ли е някой нещо, това предстои да разберем. Мехмед искаше връщането на името Хакан да стане само в третата част – Хакан като работещ за службите, но задействането на прокурора засяга и отваря последователно - защото са свързани една с друга, и темата за причината за връщането на Мехмед в Чукурова – отмъщението, и другата за причините за отмъщението – най-ранните отношения между Хакан и Демир.
Дори Мехмед да бъде освободен заради службата му в Анкара, неговите шефове ще бъдат заинтересовани как е съвместявал работата при тях с другите теми, а разследването по тях ще продължи до изясняване на всички „Хакан“, в каквито се е превъплъщавал Мехмед. Хакан ще трябва да се обяснява със службата, с Абдулкадир и с Демир за миналото.

Сигурно Мехмед ще мисли, че го е издал Фикрет. Но Фикрет сам е отишъл при него в ареста, вероятно, за да му обясни как е станало. Предполагам, че за Мехмед тук ще започнат изненадите от това, че неговите хора са се готвили за време, когато той ще иска да ги изостави; събирали са информация за него и ето Вахап го е предал. Отношенията между Мехмед и Абдулкадир сега са добри, но сега ще започнат подозрения и разбор по общите им дела и по такива, с които Мехмед си е мислил, че няма общо, но ще трябва да се обяснява. Струва ми се, че този вестник ще накара Мехмед да разбере, че гърбът му не е осигурен, а напротив. Но той не е ли правил същото и не заплашваше ли Абдулкадир с разобличаващи го документи от първата година на съвместната им работа? В техния кръг приятелството е подчинено на интереси и това се вижда, че е било винаги така.

Зюлейха се омъжи за Демир с фалшива самоличност, която тя сама разкрива дълго време и в своя полза. Но в крайна сметка остана при Демир. Сега нея лъжат с фалшива самоличност, а Мехмед прави това за свой интерес. Това също е справедливост: Зюлейха няма на какво да се сърди. И пак ще се върне при Демир.
Мехмед казва, че обича за първи път. Демир сигурно също е обичал силно и за първи път, щом е искал да се ожени за Хюлия. Но не се е оженил. И Мехмед няма да се ожени за Зюлейха. И това също е справедливост. И двамата се правят, че Демир не е съществувал. Но Демир е между тях: Зюлейха е в Чукурова и е такава, каквато е в момента, заради Демир, а Мехмед е дошъл в Чукурова  - също заради Демир. 
Каквото човек направи на друг човек, същото се връща и на него. На Зюлейха сега и предстои да разбере не една, а много истина за Мехмед. За служебната си работа е бил длъжен да пази тайна, но за познанството си с Демир и това, че е дошъл в Чукурова, за да му отмъщава, е бил задължен да и каже. Вероятно разкриването на всяка от многото истина Зюлейха и Мехмед ще правят заедно,  крачка напред - крачка назад...Любовта ще продължи да ги държи заедно, ще се обясняват, за да разберем и ние събитията от миналото, но едва ли ще насрочат нова дата за брак, вероятно решението ще бъде друго.
Историята на Зюлейха и Мехмед е симетрична на тази на Демир и Юмит, знаем какво решение взеха Зюлейха и Демир за "детето" от Юмит и все си мисля, че нещо подобно ще има и в историята с Мехмед. Идването им в Чукурова донесе беди и смъртта на Демир, но Демир трябваше да умре, за да остане Зюлейха сама - ако новото не е добре свързано със земята и не може да оцелее само, значи процесът не е преминал добре. Това трябваше да се провери. Мехмед играе важна роля в следващия етап, когато Зюлейха израства сама в управлението на холдинга и чифлика, но все още има нужда от защита. Мехмед прави това в този етап,  защитава  я, разбира се, на първо място от своите, но и от Чолак. Фикрет също я защитава. Но още в началото той правеше това като се намесваше в нейната работа - напр. парите, които и даде за взривената стока, докато с Мехмед Зюлейха е съдружник, но тя сама управлява холдинга, сама взима решения, подкрепата от Мехмед е за нейните решения. Смъртта на Демир и идването на Мехмед създават своеобразна връзка в прехода за Зюлейха от закриляна и поддържана от Демир в самостоятелно стоене в Чукурова. Затова и заради любовта, Мехмед заслужава да получи бъдеще. Преди това, разбира се, трябва да бъде изяснена цялата история с Демир от миналото. Самият Мехмед не вярвам да оцелее, но дете би му дало бъдеще. Вечерта след погребението на Фекели Зюлейха показа на Мехмед, че може да има любов и без обвързване, очаквам, че нещо в такъв план е търсено като решение. Каквото и да е, решението е намерено отдавна, в този сериал няма случайни решения.

Общи условия

Активация на акаунт