Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 373
  • 417
  •   1
Отговори
# 285
В Гърция има огромна разлика от място до място с клиентелата.

Примерно Палома де Майорка е на нивото на Златните, адски жалка история. Малдивите не са.

# 286
В Гърция англичаните буйстват чистак голи по улиците! И Гърция ли привлича "такава" клиентела?
Причината е друга. Животът на западняка е изнервен и тежък,(не е майтап),и когато отидат на почивка някъде веднъж в годината,те се разтоварват като отхвърлят всякакво възпитание и прочие културни ограничения,които са тегнели над тях в родината им.
От какво е тежък и изнервен животът на западняка, в сравнение с българина? Чуди се как ще си плати сметките, как ще си купи лекарства, няма пари за почивка, работи 6 дена седмично по 10 часа, събира капачки за кувьози, праща смс-и за лечение на болни дечица?

# 287
Аз пък харесвам западняците. Повечето от тях, които са идвали тук поне се държат културно и възпитано, за разлика от руснаците, които се напиват до несвяст и са проблемни. Нямам лоши впечатления от англичани, нидерландци и други западни народи.

Не си ходил явно на Златните в сезона да видиш въпросните западняци как се държат и колко са културни и трезвени. Няма абсолютно никаква разлика с руснаци или когото там нарочиш, и простата причина е, че тези цени привличат такава клиентела. Има и изключения, но те са точно това - изключения.
Не съм ходил на море от 2016, тогава бях на 17. Може би защото имам роднини във Варна и почти всяко лято отсядах у тях, затова не съм засичал много англичани. Помня че имаше доста руснаци, от тях имам малко лошо впечатление.

# 288
Нина,кое според теб е много по-трудно? Да разработваш компютърни програми или когато огладнееш само да се протегнеш за един банан от дървото до теб,както правят в Африка негровците? Laughing
Знаете ли че самоубийствата сред юпитата на Уол стрийт е са в челната тройка,понеже не издържат на напрежението?

# 289
  • Great Britain
В Гърция има огромна разлика от място до място с клиентелата.

Примерно Палома де Майорка е на нивото на Златните, адски жалка история. Малдивите не са.
Не съм съгласна за Палма де Майорка. Обилолила съм два пъти целия остров през различни сезони нищо жалко не видях.

# 290
Пропуснала си Балерман. Не говоря за целия остров, но Палма (града) и Аренал точно с това са известни. За мен там атмосферата е като на Златните, особено в Аренал. Намирам го ужасно. Други части на острова са по-спокойни, то е и голям остров.

# 291
  • Great Britain
Пропуснала си Балерман. Не говоря за целия остров, но Палма (града) и Аренал точно с това са известни. За мен там атмосферата е като на Златните, особено в Аренал. Намирам го ужасно. Други части на острова са по-спокойни, то е и голям остров.
И в Палма-столицата всичко е много прилично.

# 292
На мен не ми се стори така като съм ходила. Бях башмв сезона и беше голяма цигания. Ама как да е, различен опит. Другата страна на острова много хора я харесват. Аз на Майорка няма да стъпя повече.

# 293
Нина,кое според теб е много по-трудно? Да разработваш компютърни програми или когато огладнееш само да се протегнеш за един банан от дървото до теб,както правят в Африка негровците? Laughing
Знаете ли че самоубийствата сред юпитата на Уол стрийт е са в челната тройка,понеже не издържат на напрежението?
Аз питам за живота на средностатистическия западняк, сравнен с българския. Не на папуасите и този на сърдечен хирург.

# 294
  • Great Britain
На мен не ми се стори така като съм ходила. Бях башмв сезона и беше голяма цигания. Ама как да е, различен опит. Другата страна на острова много хора я харесват. Аз на Майорка няма да стъпя повече.
И на съседния остров Ибиса съм била,но Майорка си остава любима.

# 295
  • Paris, France
В Гърция англичаните буйстват чистак голи по улиците! И Гърция ли привлича "такава" клиентела?
Причината е друга. Животът на западняка е изнервен и тежък,(не е майтап),и когато отидат на почивка някъде веднъж в годината,те се разтоварват като отхвърлят всякакво възпитание и прочие културни ограничения,които са тегнели над тях в родината им.

Не съм съгласна. Точно пък англичаните са доста индивидуалистична нация, с много малко ограничения в социалния живот, с възможности до небето - от безметежен живот на помощи, при това с нормален стандарт, често по-високи от този на работещ в България, през собствен бизнес с почти никаква бюрокрация и безплатни юридически съвети, до високо образование с висока начална заплата и работа по цял свят.

Тези, които пият, бият и повръщат по улиците на курортите си живеят така и в английските предградия.

За ходенето голи - ужас! В петък и събота вечер, в Северна Англия, зимата
на минусови температури съм виждала жени, които са по летни, къси рокли, без жилетка, и със сандали на бос крак. Аз носех клин и дебели чорапи под вълнен панталон, поло от фина вълна, вълнения жилетка, вълнено палто и боти или ботуши.

В Лондон съм виждала масово жени без чорапогащници на 10°С навън, негърките всеки ден така, а учениците по къс панталон или пола на същите температури. Даже и майка ми се шокира, а ходи с тънък чорапогащник и къси поли зимата.

Ако аз изляза 2 пъти, облечена по този начин  ще замръзна на място или ще се разболея със сигурност. На тях нищо им няма.

Децата им са без чорапи и обувки в количките 50% от времето, с обувки на бос крак, с памперси на 5 години и задряма залъгалка в устата, пак на 5г. Такова чудо не съм виждала.

Още през 70те бебетата им лазеха по фоайетата на Слънчев бряг насрани, наглеждани от портиери и рецепционисти, докато майката си поркаше в бара нефелно. Пред мене рецепционистът ми задника на едно насрано бебе, защото от памперса му течаха лайна, а майката я нямаше. С маркуча за поливане на китки го изми. Майката се довлече към 3 сутринта мъртвопияна.

След скандинавци, в Слънчев Бряг сменяха матраците всяка година. Знам го от управителката.

България е евтино направление за пияндури. Оттам и изпълненията, които си ги има и в Англия. Същото го правят в Гърция, Испания, Португалия, Тунис.

В петзвездните хотели по Карибите няма такива англичани. Имам предвид Saint Lucia, примерно. Няма ги и в Норвегия, че поркането е скъпо там.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 00:35 от Nevena Virolan

# 296
На мен България си ми харесва. Преди години, като се върнах от Неапол, София ми се видя най-чистото място на света. Преди две седмици се върнах от Истанбул и София ми се вижда едно спокойно, с нормално движение, а е рай. Ходя само на туристически места, не се интересувам как живеят местните. Преди години живеех в арабска страна и им завиждах, как но не ги интересува и си живеят живота ден за ден. Ако българинът почне ей така да си живее спокойно, без нон стоп да се самобичува и да бичува другите и животът ще е супер.

# 297
  • Пловдив
И на мен си ми харесва България. Както и светът. Ние нищо особено не сме, което не е чак лошо, не може всички да са особено голямата работа, все някой е редови незабележимец; ама ако спрем наистина да се самобичуваме, ще е добре не само за достойнството и самочувствието ни, но и косвено - за напредъка на страната, защото няколко идеи повече хора ще са мотивирани да работят и да спазват правилата, вместо да демонстрират как не им пука за всичко в "кочината", "Абсурдистан", "Кенефистан" и подобни така напълно заслужени, нали, определения, употребявани от едни духовно извисени хора.

# 298
Аз дори смятам, че е супер, че не сме от първенците. Това до някъде ни спасява от терористични атаки и от орди емигранти. Дойдат тук, не им хареса и тръгват към Германия. Колкото си по-незабележим, толкова по-добре живееш. Имаш ли залежи на петрол, газ, все разни окупатори имат териториални претенции към теб. А това води само до страх за живота и собствеността. Сега на който не му харесва, емигрира. Въпреки, че и в развития свят има проблеми, такива които не се решават с пари.

# 299
Емигрантите не са задължително нещо лошо, не емигрират само хора, които искат да висят на социални помощи на гърба на местните данъкоплатци Simple Smile А и в България има хора, които са напуснали страната не от нехаресване, а от липса на възможности да издържат себе си и семействата си адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт