Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 303
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • До хладилника, който обичам
Blue Dress, трябва да е топло за комфорт на боядисващия. Иначе над 5°С е достатъчно за боядисването, по-важното е да е сухо - ако е боя на водна основа, и вали по време на, или скоро след боядисване, няма да се получи добре.

# 496
  • UK
Блу, много полезни съвети за боядисването даде , благодаря!

За оградите знам, че когато  си в двора и застанеш с лице към къщата, тази от лявата ти страна е твоята.

# 497
Аз само онлайн си поръчвам от Бг магазин и нямам проблеми, не е имало нищо с изтекъл срок. Единствено може да се случи по някоя спукана кофичка кис мляко, но това е по вина на Дпд, те се опитват да ги опаковат.

# 498
  • UK
Липсват ми някои неща и на мен да, липсват ми българските марули, от родния край на мъжа ми умирам за пресен хинап, черници бели и черни, едри зелени сладки смокини, домашно киви от градината, от на баба двора в моя край вишни и дренки, това са все неща, които не мога да намеря тук и ми липсват и никога не са в сезон, когато се прибираме в Бг. До Бг магазин не припарвам въобще, имаме баничарница и веднъж е годината ще си купим по една бабичка, солети има по турските и полските магазини. Семки обичам, останах без зъби от тях.

# 499
  • Leeds, UK
Момичета, как стои въпросът с роуминга и мобилния интернет сега? Много съм привързана към телефона си😁. Нали мислим да пътуваме с колата края на юли към БГ и много ще ми трябва по пътя😁  С О2 съм. Не че не мога да проверя, но за мен е най-важен личния опит.
Гледам, че голямо обсъждане сте направили за млякото. Аз се храня по Зоната и повече консумирам скир, котидж, извара и сирене на Маджаров. Прясно и кисело почти не ям, изключение правя за таратор. В БГ магазина ни има всичко, което ни трябва. Цяло лято ядем розови домати, вчера си купихме и връзки пресен чесън. Нагуцахме се снощи яко😁

# 500
  • оттам, откъдето започва България
Блу, много полезни съвети за боядисването даде , благодаря!

За оградите знам, че когато  си в двора и застанеш с лице към къщата, тази от лявата ти страна е твоята.

Добре, отляво гранича (примерно) със съседи - моя е оградата. А от дясната страна, ако е място с гаражи и за паркиране на автомобили от съседни къщи, чия ще е оградата? Thinking

# 501
Момичета, вижте си нотариалните актове, там ще пише (на чертежите е означена) коя част от оградата е ваша. При нас когато застана в градината зад къщата и къщата е зад гърба ми, лявата ограда е наша. Отпред огради нямаме, то и няма какво да се огражда там.

# 502
Честит Свети Патрик! Cheers!

# 503
  • някъде в орбита...
На нотариалните актове винаги се отбелязва коя ограда на кого е, и има ли споделена такава. Ние имаме една, но имаме съсед, на който му се падат и трите.
D&A, напълно е възможно да имате две огради. Всичко опира до планирането като са строени къщите.

# 504
В О2 имаш някакви мегабайти интернет, докато си в ЕС. Аз два пъти пътувах до страни на ЕС тази година и не съм плащала екстра.
Онзи ден звънях до институции в Бг и видях, че са ме чарджили 1£. Най-добре си провери тарифата.

# 505
  • nowhere
Според мъжа ми собствената част от оградата е тази, която е обърната с ребрата към вашия двор:

Скрит текст:

Ronka, този бг онлайн магазин само в определен район ли работи?

# 506
Блу дрес, обикновено е точно обратното. Съседите си смениха тяхната ограда и си сложиха хубавата, както и казваме страна, към тях. Към нас е тази, като на снимката. Всички съдеди край нас процедират по същия начин. Който плаща си слага това, което харесва към своя двор.

https://bulgarianfood.co.uk/ Виж дали покрива вашия район.

# 507
Блу дрес, точно така е, ребрата са на комшията. Ние имаме две, третата е на комшията. И знам, защото я правиха веднъж ММ и свекъра, беше боядисана, а сега половината липсва и ще се прави. Комшията си закърпи неговата.
Магазине е същия, който Александра казва. Обикновено карат за 1-2, зависи кога поръчаш. Покрай уикенда е повече дни.

# 508
  • nowhere
Благодаря ви, страхотни сте! Регистрирах се в онлайн магазина, доставят до нас, вече ще си поръчвам от там.

В нашияя естейт оградите със сигурност са така. Нали ви казах, че едната вятърът я откърти, точно на мястото на сглобката на двете неоребрени и се оказа, че те са на съседите от двете страни, а оребрената част е собствената на всяка къща. Не знам дали обясних правилно. Това е нов естейт и може да са променили правилото, не знам. При нас и номерирането на къщите е странно. Ние сме в cul-de-sac и всички къщи една до друга са с поредни номера, не само четни и нечетни от всяка страна. Куриерите в началото много се тюхкаха защо така е направено, но свикнаха.

# 509
  • Bristol
Нали мислим да пътуваме с колата края на юли към БГ и много ще ми трябва по пътя😁  С О2 съм. Не че не мога да проверя, но за мен е най-важен личния опит.
Филми не мога да гледам, но за навигация и социалната медия интернетът ми стигна за 2 седмици. Във всяка страна получавах това съобщение. Но аз съм на Smarty, те ползват мрежата на Three.
Welcome to... Use your call, text & data allowance in the UK & EU at no extra cost. If you're on a plan with more than 12GB you will be subject to a 12GB data cap each month. If you wish to continue using data you can purchase a Data add-on for £1 per GB. In an emergency freephone 112.

Общи условия

Активация на акаунт