Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 302
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
И при нас колците са към собственика. В новата къща всички огради са наши. В старата отзад стопанисвахме и двете, но предните бяха на съседите.

При нас е често срещано да са под ред номерата в малките комплекси, а не четни-нечетни.

Плужъците ги обираме вечер с пинсета. По-ефективен метод сме нямали. Освен това много от отровите убиват и другите полезни гадинки, а някои дори растенията. Любимите им неща качваме на високо.

# 511
Бактерията не е българска, а е открита от българин.
Lactobacillus bulgaricus задоволително ли е?
Няма нужда от издребняване.
Не го написах с лошо.
Бактерията е една, като има млека, в които не се садържа. На опаковката пише, ако я има.

# 512
Бактерията не е българска, а е открита от българин.
Lactobacillus bulgaricus задоволително ли е?
Няма нужда от издребняване.
Не го написах с лошо.
Бактерията е една, като има млека, в които не се садържа. На опаковката пише, ако я има.
...сЪдържа...
Не го написах с лошо.

# 513
  • Великобритания
ние отрова не можем да ползваме заради кучето ( прасето ) което най обича да яде всичко , що види из градината .. та пак не ми е вариант
то и с бира провах ( хареса им на гадините мръсни ) , събирах ги накрая с едни щипки и в кофички от кисело мляко и на боклука .. ма те са безкрайни .. нямат край наистина

# 514
Много ме е яд, онзи ден накупих от Home bargains всякакви декорации за великденския бонет парад в училище, викам си, хайде, отрано да го почна, че кога ли ще имам време. То зайци, пилета, яйца. Днес сладурите от училището пускат темата за парада, Queens platinum jubilee inspired трябвало да бъде. Сега тотална смяна на плана и ще поръчвам юнион Джак декорации, зайците, дано влязат догодина в употреба.... 😤

# 515
  • Великобритания
оф добре , че нашите не правят такива истории , че аз съм толкова зле с майсториите, 2 леви направо имам ..детето като гледам , и тя не е много много по тия изпълнения
Уф.. букнах почивката , началото на август - пак отиваме на Isle of Wight , само че този път в другия край на острова .. дано уцелим хубаво време , че като видях тоя големия басейн , с една огромна дълга пързалка много се изкефих .. а детето чака да се качи на ферито милата Simple Smile

# 516
mimito, вземи ме с вас, моля. От 2019 го отлягам. Загубих и част от парите за ферито, но така се стекоха събитията. Дано догодина вече стигнем. Тъкмо ще дадеш съвет от опит къде какво.

Veggie, много неприятно. Добре, че при нас не правят такива неща. Нямам никакво време да се занимавам.

Аз се събудих сутринта с коремна болка горе в дясно под ребрата. Като натисна боли ужасно на едно конкретно място. ЛЛ опипа, слуша със слушалките, урината е чиста, няма да са бъбреците. Няма да е и херния, тя се напипва. В понеделник сутрин - кръвни, чакам и час за скан. Стискайте палци да е нещо безобидно!

# 517
Pampers, може да е жлъчка - тя там боли. Болката може да се усеща и в дясната горна половина на гърба. Спазми имаш ли? Стискам палци да открият скоро от какво е и да минава и заминава по-бързо! 🤞

# 518
  • Великобритания
и аз за жлъчка мисля , дано да е само някоя невралгия, че по лесно се оправя сякаш ..

# 519
  • някъде в орбита...
И аз първо помислих за жлъчка. Стискам палци да не съм права, а ако е тя - да не направиш криза Heart

# 520
Момичета нов казус, имам нужда пак от помощ.
 4 г не съм излизала от UK, незнам как стоят нещата след Брекзит. По точно никой мой познат не е идвал, да работи!
Ще го нарека брат ми за по кратко.

Преди Брекзит, работи тук няколко години, имаше сетъл статус, но го загуби, защото не успя да дойде когато трябваше. Сега иска да се върне да работи за повече от 6 месеца. Ще получи и договор веднага щом дойде обаче.
Поискахме помощ от човек, който се занимава с визи, иска ни 1800£ грубо, за да свърши всичко.
Въпроса ми е към запознатите знаете ли точно как стават нещата с визата, може ли контакти ако имате на някой? Пак ще се плати каквото трябва, но виждаме, че има и други цени. Или ваш познат ако идвал скоро и е вадил виза, как е станало. В gov.uk е обяснено малко объркващо, и с хиляда условия.
Благодаря! Blush

# 521
Нямам инфо, но се чудя защо му е да плаща тези луди пари, като в сайта са обяснени типовете виза, как точно се кандидатства и нужните документи. Щом знае английски, би трябвало да се справи и сам.

Иначе във фб в Бг групите със сигурност ще има някой, предлагащ помощ по тези въпроси, може би там ще те насочат към конкретен човек.

# 522
Нямам спазми. Болката е постоянна, не се влияе от нищо и ако не натискам не е толкова силна, че да ми пречи на някое движение. Обаче натисна ли... 🙈Все едно някой ме е ритнал, такъв тип е. Някой каза, че скъсано мускулно влакно боляло по този начин, което звучи по-добре от жлъчка. А лекарката каза само, че на мястото има too many blood vessels и без скан не може да се каже нищо.

И аз не бих рискувала със съмнителни типове. Ако има роднинска връзка с човек със статус, то може да вземе и той. Ако няма - кандидатства за работна виза като представя офертата за работа с вписана заплата в нея. Това е списъка с професии. Изискват и някакъв минимум английски език.

# 523
  • ENGLAND
Отдавна не съм писала, а вие тук толкова много страници сте изписали, едва ги попрочетох набързо.
Аз продължавам да се боря със здравната им система и зъболекарите. Пет седмици се опитвах да си запазя имържанси час за зъболекар, зъба ме боли когато ям, а сладко и течности болката е непоносима. Вчера успях да се вредя за час и направо останах с отворена уста след прегледа. Казвам му, боли ме зъба, той  - от стрес те боли, мускулите на ченето са напрегнати, ще ти сложа ботокс за 400 паунда и ще се оправиш. Пак казвам, боли ме зъба, не мога да ям на лявата страна. Накрая ми направи снимка, всичко на зъба е направено, ще го извадим и ще ти направим имплант за 2500. Пак питам какво ми е на зъба и какво показва снимката, той пак - ще го вадим. Изписа ми пак антибиотик и много силно обезболяващо.Направо откачих, сега ще се опитам да си запазя час за една българска зъболекарка, макар и на 40-45 мин. от нас, отзивите за нея са супер.
Вече ми писна от тъпотиите им тук. А де да беше само това, но да не ви занимавам повече.

# 524
  • UK
Doret, на частно ли ходиш или през NHS? Аз на зъболекар през NHS не се занимавам да ходя, всичко си правя на частно и много често има часове за същата седмица още, не съм чакала повече от 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт