Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 309
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • До хладилника, който обичам
Fence stain е по-лека боя на водна основа, за плътно покритие (върху стара боя, да речем, ако не пада добре) може да ти трябват 2-3 ръце. От нея има ограничени разцветки, обичайно зелено, червено, сиво, кафяво. Другата боя - например cuprinol garden shades - пак е на водна основа, но има много повече разцветки. Става за различни градински проекти, вкл. боядисване на огради, но идва доста по-скъпа за мащабни неща, като платна на огради. То зависи колко ограда имаш да боядисаш, де.
От бака fence stain можеш да минеш примерно 20 платна с една ръка.
Не забравяй да питаш съседите, ако част от оградата е тяхна. На теория могат да откажат. Не помня по нотариален акт коя ограда е наша отговорност, но като питах съседите от двете страни, единодушно казаха, че и двете са мои Satisfied което е малковероятно, но от друга страна знам, че предишната собственичка е сменила и двете за своя сметка, та може от там да идва недоразумението. Но не съм ровила повече. Иначе съседите не ме питаха да боядисат своята страна, пък уж била моя и се изисквало. Първо боядисваха с пистолет и ми направиха голяма беля на новите градински мебели, защото ситни пръски летят навсякъде - добре, че видяха и спряха, а боята, докато е прясна, излиза.
Към април мисля да боядисвам аз, да понаваксам с работата и да мога да си взимам час на обед за боядисване. Иначе с малкия помощник вкъщи е много трудно да прави човек такива проекти.

# 481
Кори за баница купувам от Теско или Азда. Нищо особено, кори, случвала съм и много хубави, и много сухи и трошливи. Сигурно има далеч по-хубави турски, но за баницата, както я правя аз и тези стават. Явно за пипер за печене съм много капризна обаче - тумбестия тук не ми харесва за печене. Искам месест пипер, 5мм дебел, да има доволно какво да остане след като го опека и обеля.

# 482

Харесвам този.

# 483
Миналата година, от онлайн Бг магазина имаше и чушки от нашенските, още имам във фризера.

# 484
  • Великобритания
леле , как сте се разписали , и то все за хубави неща
за прясното мляко - взимам си кутии от полския магазин , вече имат и без лактоза - най ми харесва на вкус
кисело мляко- от турския взимаме българско , или турско , имат едно гъсто - много ни харесва
детето яде от тия които са мляко с някакви бонбонки или хрупкави парченца
кашкавал и сирене са нещата , които направо хвърчат у нас , и ги купуваме от всякъде честно казано , най ми харесват от Лидъла
и да се похваля - пресен чесън на глави си намерих вчера в турския магазин , и награбих половин кило .. Ммм ямии
добре че са тези интернационални магазини и можем да се снабдяваме с неща , които са ни близко до вкуса
В единия турски магазин сложили гореща витрина с банички , взех оня ден да пробваме , ем те толкова мазни , че направо гадни - няма да повторя повече , ще си правим вкъщи
За градината - нищичко няма да казвам , че ми е болна темата
толкова мерак имах в началото , ама то първо имаме едно куче , дето рови като диво прасе навсякъде и изравя всичко де що намери
И второ - сигурно още помните за войната ми с гнусните плужеци ..всичко ми изгризват .. последно с едно медно фолио уж ги пазеше, ама и през него преминаха и пак изядоха всичко
Та - предадох се , нищо няма да садя , а много ми се иска да си взема малък стъклен парник - ма няма , щото там ептен ще се ошишкат гадовете
Прекрасно време при нас днес ..

# 485
  • UK
Момичета току що прочетох новината за Р§О ферри, от днес за утре 800 човека освобождават, егати ужаса!

Помня аз миналата година дискусията за плужеците, тогава още не бяхме купили къщата май? При нас има супер много, излизат изпод шеда и цепнатините на стълбите. Толкова са големи и тлъсти, че се виждат на камерите. Та аз си бях купила една диатомична пръст да пия, и аз не знам за какво, та прочетох че хората си обезпаразитяват кокошките с нея Satisfied и реших да поръся в градината . Да ви кажа има временне ефект, бяха изчезнали, пак се почвиха и аз пак наръсих, после дойде есента, зимата, сега като окосим пак ще наръся.

# 486
  • До хладилника, който обичам

и да се похваля - пресен чесън на глави си намерих вчера в турския магазин , и награбих половин кило ..
Къде, къде живееш! Joy
Пресен на глави - изобщо без листа, така ли?

# 487
  • Великобритания
не са спрели при нас цяла зима , отвсякъде изскачат
и аз точно четох за P&O , много лошо

# 488
  • UK
Хех, Бу, преди няколко години развих пневмония и се лекувах в Сандански, гледаха ehic картата ми като, че я виждат за първи път. Казаха ми да отида да си платя осигуровките за 3г назад, ако имам претенции. Платих си като поп за лечение, и снимки, и всичко. В София или Пловдив може и да значи нещо тази карта.
Болничното лечение на пневмония не е спешно състояние. Спешни състояния са онези, които възникват внезапно и застрашават пряко живота, ако не бъде извършена медицинска намеса.
Какво покрива английската здравна карта не ми е известно.
В сайтовете и на двете държави можеш да погледнеш двете карти какво лечение включват, нямат право да ми отказват лечение на пневмония с такава карта.

# 489
Бу, не е невъзможно и двете станични огради да са ваши, затова наистина си провери в нотариалния акт. За наше учудване се оказа, че с изключение на тази в дъното на градината, останалите са наша грижа. Веднъж вече сменяхме панели от едната страна, скоро май и от другата ще се налага да сменяме. В предишната къща и ние използвахме веднъж пръскачка за да боядисаме оградата. Няма да повторим! През процепите финните пръски бяха попаднали в предната градина където паркираме колите. Добре, че преди това мъжът ми ги премести, за всеки случай. Та зависи от местоположението на оградата. Ако и от другата страна е двор и нямат съседите някакви постройки в близост до нея, може и да си струва, но ние оттогава само на ръка боядисваме.

За EHIC картите - само за спешни случаи са, мисля. На мен ми се наложи да я ползвам в България преди 12 години, когато заради проблем със жлъчката ме приеха в болница, но се мъчих преди това няколко дена с яки кризи и нямаше накъде - опрях до болница, защото лекарствата нямаха ефект. Седем дни ми беше престоя и не платих нищо, изискаха си таксите от тукашната здравна каса. Та си струва човек да има.

# 490
  • След завоя в дясно
Pakeeza- май има от нашата българска бактерия, и на мен ми киселее, но от време на време го купуваме. За таратор и айран е перфектно.
Най ми допада Rachel's и от него купувам най-често. https://www.rachelsorganic.co.uk/
Кори от баница (ако не мога да се снабдя от турците) взимам от Теско https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/250829305 от другите магазини не ми допадат.
Сирене feta за момента най ми допада на Аsda. Обезсолявам го с малко вода и прясно мляко.
Има гръцка седмица в Лидл, на който му се е дояла баница да изчезва до магазина. Simple Smile
Мери- от фермата прясното мляко варира като  вкус, но не е нещо фрапиращо. Нямам спомен да е посочена маслеността.
Туршия всяка година правим у дома, ползвам на Doctor Oetker готовия микс, като слагам и каквото не е узряло от градината. В един буркан сложихме и брюква (Rutabaga), но не се получи.

# 491
Бактерията не е българска, а е открита от българин.

# 492
  • След завоя в дясно
Бактерията не е българска, а е открита от българин.
Lactobacillus bulgaricus задоволително ли е?
Няма нужда от издребняване.

# 493
  • Великобритания
a усетихте ли как лекинко са се покачили цените на всички хранителни продукти .. аз много не бях забелязала , защото обикновено мъжът ми прави големия седмичен шопинг , а аз само минавам през турския и полския и не ми правеше чак толкова впечатление .. Обаче вчера се загледах в касовата бележка и майко мила .. ми то всичко с по 10-20 п нагоре ..

# 494
  • nowhere
Pampers, аз явно съм изтеглила късата клечка, защото съм точно на западното крайбрежие. И, да, времето е ужасно през повечето време. Най-неприятен е постоянният пронизващ вятър, дори и лятото. И в слънчев и топъл ден като днес вятърът смразява. Не мога да си представя да прекарам живота си в такъв климат, а дори не съм особен любител на лятото и жегите.

Всеки ден научавам по нещо ново от вас. Например това за оградите. А ние нашата мислехме да я боядисваме в края на месеца, въобще не знаехме, че трябва да е топло за това. Тя е два различни цвята и досега не ме дразнеше, но откакто се амбицирах да променя двора, много ми се иска да я боядисаме. Относно саденето, направо се плаша като ви чета. И ние имаме много плужеци и те, в комбинация с децата и котките, май няма да простят на никое растение, което засадим.

Аз от българския магазин купувам само сирене, кисело мляко, лютеница и солети. Доста е мизерен и много от нещата са с изтекъл срок на годност.
Може би защото не съм тук толкова отдавна, но на мен си ми липсват и доматите ни, и чушките, и черешите, и дините, та дори и картофите. Намерих само един вид картофи, които са ни вкусни - Marabel, само в асда съм ги виждала.

Общи условия

Активация на акаунт