Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 289
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • UK
Илейн, хубаво време ви се падна за партито. Цяла седмица при нас беше чудно време, днес е мрачно и студено.

За пилетата и яйцата , още миналата седмица обявиха че прибират животните на закрито.

Честит ден на майката, на празнуващите!
Ние ще уважим празника с едно питие довечера и това ще е, малката ми беше направила картичка от училище.

# 571
  • ENGLAND
Честит ден на майката, за тези, които го празнуват. За мен е един неделен ден, пране, чистене, вчера поработих в градинат, днес продължавам в къщи. Започнахме следващия ремонт, след хола. Долната тоалетна я правим сторич рум и ще местим там сушилнята. Почти сме свършили, остана да сложим ламината там и да подреждам. След това ще местим хладилника на мястото на сушилнята, дано няма къртене и да се хване точно. ще сменяме ламината в трапезарията и кухнята, огромна работа. И накрая ще сменяме цялата кухня. Вече поръчахме кухнята, ше я доставят на 1 май. Сега избирам индукционните котлони, фурната и абсорбатора. Някой питаше какво съм намерила. Пускам линкове тук. Фурната е бош, https://ao.com/product/hbs534bs0b-bosch-serie-4-electric-single- … eel-55492-45.aspx
индукционните като пуснах в гугъл за най-добър бюджетен ми излезе този.https://ao.com/product/i6433c-hisense-induction-hob-black-64113- … 78d899762ff19b910
Абсорбатора ще е билд ин в шкафа, не държа да е нещо супер, още проучвам. Намерих този https://www.appliancecity.co.uk/extraction/canopy-hoods/bosch-dl … nopy-hood-silver/ .Ако намеря серия 4 на по-приемлива цена ще е добре.
Ако някой има опит с тези, които постнах, да сподели. Или вообще опит с фурни, котлони и аспиратори.
Вече я сънувам тази кухня.

# 572
Tук е лято. Мъжът работи по покрива, че идва дъжд. Съответно поредна седмица коридорът чака ред и трапезарията е приютила обувките и якетата. Кога ще продължим вътре е голяма мистерия.
Аз играя с децата навън. Научих ги на дама. Скачахме на въже. Едната къща ще се продава и се надяваме още деца да дойдат.

Дорет, ние пък искаме долу да правим тоалетна. Бързо да свършва ремонта и всичко да пасне!

Птичият при нас върлува отдавна. Домашните са изпоприбрани уж. В птичия център няма достъп до някои видове като ходихме наскоро. По парковите имаше много измрели птици. Аз за това не смея да вземем домашни яйца,няма гаранции за болести.

# 573
  • UK
Дорет, виж темата за индукционни котлони, може момичетата да имат опит с марката. Важно е, аз незнаех, колко kW е котлона и каква ти е ел. инсталацията в къщи.При нас се оказа, че не могат да монтират котлона, нямаше достатъчно мощност, та викахме ел.техник да прекара нов кабел до котлона и тогава се върнаха от магазина да монтират котлона.

# 574
Честит ден на майката, момичета! 💐

Doret, моят индукционен котлон, абсорбатор, фурна и комби фурна-микровълнова са на Zanussi и засега съм много доволна от тях. Първоначално се бяхме спрели на Neff заради самопочистващата се фурна, но като попроучих избрах тези. Вече няколко пъти ползваме функцията за самопочистване (фурната има индикация за подсещане) и почиства добре. Не знам какви са им вградените абсорбатори обаче, нашият не е вграден в шкаф и го избрах защото си ‘комуникира’ с индукционния котлон и се самовключва при необходимост. Преди бяхме на газ за котлона и сега електротехник трябваше да прекъсне газта и да прокара електричество до него.  Хладилникът, фризерът и миялната ми са Bosch и от тях съм много доволна засега. Ползваме ги от 8 месеца, дано и занапред да е без проблем.

# 575
  • UK
Честит ден на майката на всички празнуващи, и аз получих няколко скалъпени в последния ден картички. Със закъснение пожелавам на всички малки рожденички в темата да са здрави и да продължават много да радват майките си.
Аз хванах ковид. 🙄 Някой има ли представа какви са препоръките в момента с децата, ще ходят ли на училище и мога ли аз да ги водя, което ми е по-чудно?

# 576
Могат да ходят на училище, а за теб няма карантина, поне не задължителна.

# 577
  • На острова
Dejie, и аз хванах ковид 😩 Как минава при теб? Тамън мислех, че сме се разминали след две години, ама на.
Първо ММ го хвана миналата седмица и аз на другия ден отидох в офиса, но по обяд се прибрах, защото сме били имали политика да сме WFH, ако някой в семейството е позитивен. Ми аз не знаех, то всеки ден се сменят правилата, а скоро и съвсем ще изчезнат. На другия ден вече бях позитив и аз.
При нас няма и латерал флоу тестове вече. В смисъл изчерпани са, пробвах две аптеки, няма.

Добре, че не оставихме партито за тази седмица, а реших да го изтегля предната, че щеше да има парти през крив макарон. А още по-добре е, че нашите са тук, готвят, оправят, занимават се с децата, че ние и двамата болни.. аз бях парцал 3 дни. Децата ще ходят на училище утре.

# 578
  • UK
Dejie, и аз хванах ковид 😩 Как минава при теб?
О, Миа, оздравявайте бързо! Аз съм с три ваксини 😁 Два дни парцал на работа и си мислех, че ми пада пак кръвното, трябваше и цикъл да ми идва, и петък вечерта вече се разсополивих и разкашлях, реших да направя бърз тест и се шокирах направо като видях. Толкова не очаквах. Сега две вечери подред ме втриса и пия парацетамол, през другото време повече силната умора само ме мори. Днес обаче май се чувствам доста добре, защото както си стоях вкъщи да си почивам, така и превъртях цялата домакинска работа и малко пролетно разчистване направих. Тъпото е, че като бях болна реално бях на работа, а сега вече като се чувствам добре, ще си стоя в нас. Децата по Коледа караха и двамата един след друг и аз не се заразих, та чак сега.

Бързи тестове поръчах от сайта, често дава, че няма, но някой ми каза, че трябва да се проверява постоянно, обновявами били информацията на всеки 30минути. Поръчайте си да имате по-бързо, защото след 1 април казаха, че стават платени.

# 579
  • ENGLAND
Милада, и аз сега съм с газова печка,писна ми вече. И при нас трябва някой да дойде да откачи газта и от един контак трябва да пусне за 5 уреда, не знам как ще стане и дано инсталацията да е ок.
Ние като се нанесохме в нашата си къща  купихме Бош - миялна, пералня и хладилник. Хладилника сдаде багажа есентта, но миялната и пералнята си работят перфектно, вече 15 години.
Чудех се на Икейските уреди, с 5 годишна гаранция са, но така и не ми отговориха, коя марка кой произвежда. Другите са с 2 годишна гаранция.

# 580
  • Bristol
Ikea преди години работеше с Whirlpool, но зависи и от модела. Не всичко на Whirpool е добро.

И аз тестове търсих в четвъртък. Приятелката на сина и тя позитивна и тя е с три ваксини. Той правил тест, негативен бил. Колегите му били ок да продължава да ходи в офиса. Но само два латерал флоу имали, а в аптеките около тях, навсякъде свършили. Та се надявах, ако намеря тук, да му пратя кутия, но не намерих Sad
Във вторник ще ходим на GPто с щерката, успях да взема час миналия вторник 😁 Искат, преди да отидем, да сме направели тестове... Ако нямах няколко останали в къщи, как щяхме да ги направим?! 🤔

Дорет, като те чета, свят ми се завива. Не се наемам толкова стаи наведнъж да обновява. Есента, като ни правиха хола и се зарекох, че няколко години почивка ще си дам. За електротехник, тъй като не бяха happy с инсталацията ни, за два дни работа, две момчета, се оръсихме допълнително 1500 паунда!
Сега обаче гледам за един малък кабинет/студио към гаража да спретнем, дали да не повикаме същата бригада 🤔

# 581
  • Великобритания
тестове имам 3 кутии , последно в единия мол до нас ги раздаваха по 3 на човек , явно бързаха да свършат , че да си ходят
ние не празнуваме тоя ден на майката, не ми идва на мен .. за мен си е 8ми март , иначе имам картичка от детето , правена в училище.
При нас голям студ днес , аз пък реших да чистя с парочистачката всички мокети , матраци и възглавници .. Пуу , толкова работа си отворих , сама си го направих и кръстът ми замина

# 582
Аз току-що поръчах тестове от сайта на NHS. Вече имаме един позитивен резултат вкъщи, та ще видим.

# 583
  • На острова
Аз току-що поръчах тестове от сайта на NHS.
Благодаря много, Алекс! Много набързо поръчах и аз. То как да се върна в офиса след два поредни дена на негативен тест като нямам тестове, примерно?

# 584
  • Истински се вижда само със сърцето.
При нас си идват на работа позитивни, само са с маска, освен ако те се чустват зле.
Дежи ти ме замисли сега като спомена кръвно, аз бях няколко дни па зор и кръвно от нищо вдигах, но за тест не се сетих да на ровя, а имам в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт