Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 282
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • На острова
Merry, аз първите два-три дена с леки симптоми бях все негативна. И вече едната сутрин се събудих доста по-различно, с много болящо гърло, без глас, парещи очи, болки в тялото и си викам: това ще да е.

Леко, леко, и аз така си мислех, че е новия вариант, ама при мен не е съвсем така. Уж съм фит, със силна имунна система, температура не бях имала от 10 години сигурно, а сега 5 дена дроб. Не мога да се позная. Представям си, ако нямах ваксини..

Здраве за всички ни!

# 616
  • на малък остров в океана
Миа, съжалявам. Явно или колегите са били скромни и не са споделили подробности, или са били късметлии.
Бързо се оправяй.
Иначе и аз днес съм вкъщи с лека температура, но с отрицателен тест. Дано с това да се размина само.

# 617
  • На острова
Аа, Ujasia, не беше конкретно към теб 🤗 Аз се бях настроила също така, а и повечето мои колеги, вкл. и ММ, го изкараха леко. Аз може старият вариант да карам. Оправяй се, бързо и ти! И хубава почивка в Милано!

# 618
Ujasia, хубаво да си изкарате в Милано!

И на двете ви с Миа бързо оздравяване! Голямо тото е с този ковид. Не знаеш как и къде ще те удари. А при хората покрай мен след месеци излизат разни проблеми, което е по-страшното. Бързо и безпроблемно да минава!

# 619
  • Leeds, UK
Оздравявайте бързо, момичета!

# 620
Здравейте! Някак си съм пропуснала да следя тази тема. Явно покрай темите за бременни от три години не съм обърнала внимание на други. Аз съм в Норич ,с едно дете на 2 и половина и едно на път. Преди живяхме в Лондон,но се преместихме преди две години и още не съм свикнала с новото място. Не работя и по цял ден сме с малката вкъщи двете или в парка, пак двете. Какъв е този наш парк никога няма никой. Наскоро тръгна на градина и имам едни три часа спокойствие, преди да се появи и бебето и отново да започне купонът. Едно време като дойдох тук, започнах със студентска бригада, запознах се с мъжа ми и си останахме. След това няколко години работих в Праймарк. И сега моментът, в който някога ще тръгна пак на работа ми се струва толкова далече. Не ми се отразява добре на социализацията това, но няма как. Чак като тръгне и малкото на градина ще мога да търся нещо пак. Радвам се,че ви намерих. Оздравявайте болните. Моето дете също е болно с температура и кашлица вече четири дни. Надявам се да минава вече. До толкова съм свикнала със системата прекрасната, че дори и не звъня на джипи. Лекуваме се вкъщи и така.

# 621
Happyday добре дошла!
И това ще мине, както обичам да казвам. С малки деца е тежко. Аз поне с второто не си причиних дълго стоение в къщи и зацикляне, почнах работа като беше на 10 месеца. Майчинството ми съвпадна с пандемията, за жалост. Както и твоето. Те са ни на сходна възраст децата.
Огледай се за групички за игра и занимания за малки деца, запознай се с майките в училище. Социален живот има богат, но не е на площадките както в Бг. Мен за това толкова ме е яд на тоя ковид, който ни заключи у дома, вместо да се забавляваме и да завържа нови познанства.

Не знам при вас как е, но ние имаме сняг🙈Мушкатите от днешната прИмоция в Лидл ще си поседят вътре преди да бъдат засадени...

# 622
  • Bristol
Добре дошла, Happyday!

Добре, че дойдох в Бирмингам, за да видя сняг тук и аз. В Бристол много рядко вали. По няколко години си минават, докато видим снежинки ❄

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 12:55 от Merry

# 623
Добре дошла Happy day!
Добре, че дойдох в Бирмингам, за да видя сняг тук и аз. В Бристол много рядко вали. По няколко години си минават, докато видим снежинки ❄
Така е, аз не съм виждала сняг 4 години Cry
Ще се отъркалям като дете, тази зима живот и здраве, ако се приберем за Коледа.
Ако няма сняг, ще го изчакам Grinning

# 624
Заповядайте на по кафе. Сняг колкото за овъргаляне има😂

Някой да има изпитана рецепта за тесто за пица? Ден ми е за разчистване на хладилника. Това измислих.

# 625
  • UK
Вече и в Бг няма сняг както едно време, по Коледа май въобще. И при нас има малко сняг и минусови температури нощем, снощи малката ми камелия спа с торба на главата, тъкмо е напъпила, но още не е цъфнала.

Добре дошла Happyday ☺️

# 626
  • Пазарджик/Лондон

Някой да има изпитана рецепта за тесто за пица? Ден ми е за разчистване на хладилника. Това измислих.

Pampers, форумска рецепта изпитана многократно:):

Пица Верди

Необходими продукти:
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесете тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/.  Откъснете топка колкото юмрук, намажете ръцете си с олио, разтеглете тестото донякъде, поставете го в намазнена тава и раздърпайте до краищата на тавата/става и с притискане с длани, тестото е много еластично и се разтила към ръбчето на тавата/. Пицата се намазва с доматено пюре или лютеница, после кашкавал и после всичко останало- тази поредност е много важна, така кашкавалът не прегаря. Пече се в предварително загрята силна фурна, 250 гр. за 10 мин.Не трябва тестото да втасва, нито да се разточва. Количеството става за 2 тави.
Всичко може да се сложи върху кашкавала - каквото обичате, мятайте отгоре и ще се получи най- вкусната пица, която сте опитвали:).

# 627
Много благодаря! Ще дам отзив довечера😁

# 628

А ние тесто правим в машината за хляб с рецептата от книжката към нея.

# 629
  • на малък остров в океана
Моята любима е по рецепта на Дженаро Конталдо. Толкова лесно, че дори и дъщеря ми се справя.
https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8

Общи условия

Активация на акаунт