Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 278
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Мерси Бръмм,помислих че преди летния сезон може всичко да премахнат.
Може лятото да отпаднат. Все още не са. Вчера или онзи ден излезе последната заповед и международните пътувания останаха с мерки. Мисля че отпаднаха цветовите зони и всички пътуват отвсякъде по еднакъв начин.
Нямам идея дали следят граничните власти тук за положителен тест. В България със сигурност не могат да видят.
Отрицателен антигенен тест може да се осигури винаги, предполагам всички знаем как. Доколко е редно няма да коментираме.

# 646
  • nowhere
Момичета, а знаете ли дали изискванията за влизане в България се отнасят само за български граждани? Ние летим другата седмица и мисля да не правим ПСР тук, а да го направим на летището в София, като кацнем, но не знам дали ще пуснат мъжа ми като гражданин на държава от червената зона (нали ЮК още е в червената зона) без ПСР. Тотално се обърках от всички постоянно променящи се мерки в зависимост от държавата.

Поправям се, намерих новата заповед. Цветовите зони отпадат, допускат се и чужденци без ПСР или сертификат, но ПСРът в България трябва да бъде направен не по-рано от 3 дни след пристигането? Това ми е малко неясно. Значи тестът на летището отпада и ще трябва поне 3-4 дни карантина.

Свекърите са с положителни тестове от вчера, а ние ги посетихме в неделя за деня на майката. Ние се тествахме днес и двамата и сме негативни, но кой знае дали няма да ни започнат симптомите тия дни. А полетът ни е след седмица.

Happyday, Здравей! И аз се чувствам като теб. Момичетата са прави, че периодът с малки деца е доста изолиращ и често самотен за майката. Може би като се роди малкото ще намериш плейгрупи и нова среда и нещата ще се наредят. Сискам палци Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 13:40 от Blue Dress

# 647
Няма зони вече. Зоните отпаднаха с последната заповед. Мъжът ви следва да лети по правилата, които се отнасят за българските граждани.
Аз бих си направила антигенен тест тук, 48 часа преди полета, ползвам Рандокс.
Напълно безсмислено упражнение ми е да ме слагат в карантина на летището, която след това ще трябва да се занимавам да отменям с тест. И без това времето в България лети и ми е свързано с много дейности, та да се занимавам и с карантина.

# 648
  • nowhere
Няма зони вече. Зоните отпаднаха с последната заповед. Мъжът ви следва да лети по правилата, които се отнасят за българските граждани.
Напълно безсмислено упражнение ми е да ме слагат в карантина на летището, която след това ще трябва да се занимавам да отменям с тест. И без това времето в България лети и ми е свързано с много дейности, та да се занимавам и с карантина.

brumm, благодаря. Ще проверя тези тестове, но на мен просто не ми се ходи отново на място да ни правят тестове с две малки деца. Беше много неприятно предния път и чакахме дълго вереме. Ако ставаше по пощата толкова експедитивно бих ги направила.

# 649

brumm, благодаря. Ще проверя тези тестове, но на мен просто не ми се ходи отново на място да ни правят тестове с две малки деца. Беше много неприятно предния път и чакахме дълго вереме. Ако ставаше по пощата толкова експедитивно бих ги направила.
Поръчваш антигенен тест вкъщи, най-бързо става на click and collect, Рандокс имат пунктове по градовете, от където можеш да вземеш теста веднага. Правиш вкъщи, снимаш тест, попълваш данните и пращаш онлайн. Сега за антигенните са направили приложение. Аз ползвам Рандокс за ПСР тестовете, защото работят 24/7 и сертификатите от ПСР идваха до следващия ден след събиране на пробата. С антигенните сега е още по лесно. Разбира се, можеш да ползваш и друга лаборатория, която имате на разположение. Точно за да избегна ходене до лаборатория правя тестове тук.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 15:07 от brumm

# 650
  • nowhere

Поръчваш антигенен тест вкъщи, най-бързо става на click and collect, Рандокс имат пунктове по градовете, от където можеш да вземеш теста веднага. Правиш вкъщи, снимаш тест, попъшваш данните и пращаш онлайн. Сега за антигенните са направили приложение. Аз ползвам Рандокс за ПСР тестовете, защото работят 24/7 и сертификатите от ПСР идваха до следващия ден след събиране на пробата. С антигенните сега е още по лесно. Разбира се, можеш да ползваш и друга лаборатория, която имате на неразположение. Точно за да избегна ходене до лаборатория правя тестове тук.

Много ти благодаря! Точно така ще направим. Последния път, когато правихме ПСР по пощата, получихме резултата след 3 седмици, което напълно го обезсмисли, и затова мислех, че тестовете за летене не могат да се правят по този начин.

# 651
  • Bristol
Alex_Sandra, ако не ти искат тест, за да се качиш на самолета или страната, която посещаваш, аз не бих си правила тест. Вече толкова объркано стана, тотално занижиха контрола и масово един друг се заразяваме, няма спирка просто.
Аз ходих болна в офиса, писах преди. Казах им, те ми отвърнаха, че ако тестът ми е отрицателен, няма проблем. Тествах се вторник и сряда сутринта, но повече не съм. Болна не болна, щом съм тръгнала, трябва и да се прибера. Кихам, кашлям, не само аз. Маски никой не носи. Сега влакът е фраш, има и правостоящи, а сме бърз влак на мейн лайн, по 30 мин минимум между спирките има. До мен мъжът не спира да подсмърча, зад него двама души кашлят хрипкаво... Забравихме го Ковида вече. Само някакви безсмислени формалности останаха 😔 За първи път, от как започна пандемията, се возя в такъв влак и въобще някой седи толкова близо мен. Но трябва да свивам.

# 652
Благодаря на всички. Мисля да не правя ПСР-а за всеки случай, въпреки че едва ли уведомяват граничните власти. Ще се тествам тук преди пътуването, само с цел да не заразя роднините ни. За сега антигенните ми тестове са негативни, но мъжът е позитивен, а детето с температура и кашлица, кашля ми в лицето по цял ден, милото и се гушка. Аз имам лека кашлица и хрема. Имах само една седмица пауза от 5 седмичното ми боледуване, но за сега съм добре.

# 653
  • Манчестър
Благодаря на всички. Мисля да не правя ПСР-а за всеки случай, въпреки че едва ли уведомяват граничните власти. Ще се тествам тук преди пътуването, само с цел да не заразя роднините ни. За сега антигенните ми тестове са негативни, но мъжът е позитивен, а детето с температура и кашлица, кашля ми в лицето по цял ден, милото и се гушка. Аз имам лека кашлица и хрема. Имах само една седмица пауза от 5 седмичното ми боледуване, но за сега съм добре.

Ако имаш ваксини или документ за преболедуване тестове не ти трябват.

Ако нямаш горните , може без тест, но 10 дена карантина. Или , ако правиш тест в БГ и пак излезе позитивен , ще стоиш в карантина.

Аз лично си правя тестове преди пътуване, защото времето ми е много лимитирано и няма кога да се занимавам с тестове и карантинни без значение в България или другаде.

# 654
  • ENGLAND
А аз да питам, по Великден ще ми идват на гости първа ми братовчедка и внук и. Има ли някакви изисквания за влизане тук? Да не ги върнат обратно? Разбира се ще покажат билет за връщане, но повече се притеснявам за внука, 19 годишен е, студент, да не решат, че ще остава тук.

# 655
Doret, имат право 6 месеца в годината да са в страната без да рбаотят/учат. Няма причина да се заядат.

# 656
Като сме на тема пътуване, да попитам, къде и как в Бг да направим застраховка на баща ми, който вече е на 70г и мисли да ни погостува тук, няколко месеца през лятото? Недай Боже да се наложи спешна помощ, знам че ще е солено, и мисля за травъл застраховка. Идеи, предложения и споделен опит ? Simple Smile Благодаря.

# 657
  • Истински се вижда само със сърцето.
Веджи виж Алианц, мисля че там прави брат ми там прави за моите родители.

# 658

Цял ден откарахме навън. Сетих се, че утре свършват фигурите на Morph и бях на "лов" за няколко. Ей такова чудно слънце ни пече цял ден.
Хапнахме тортичка и направихме лежерна разходка. Не помня от кога не бяхме сядали на заведение. С тея нови щамове и приятели с усложнения и long covid, не знам ще скъся ли скоро дистанцията.

Това са двата ми фаворита от фигурите:

# 659
  • Истински се вижда само със сърцето.
Как сте момичета?

Дорет оправи ли стоматологичния проблем?

Аз днес съм в къщи че детето е с ковид, утре баща й ще си остане, аз на работа. Снощи никак не беше добре, днес все едно нищо не е било.

Общи условия

Активация на акаунт