излизат ли мъжете ви с жени приятелки

• 20 773
  • 528
  •   1
Отговори
# 405
ММ има много приятелки. Но обикновено винаги ме слага в сметките като излиза с тях. Нямат някакви тайни теми за разговор от мен.

# 406
Lady, ама какви приятелки имаш. Не работела, гледал я бил като яйце, само дето изневерявал Simple Smile И тя 15 години не намерила друг да мързелува и да я гледа пък той. Горката Simple Smile Сигурна съм, че иначе щеше да го остави да кръшка на воля Simple Smile
Познавам десетки такива семейства, все българи. Мъжете буквално биха умрели за жените си, осигуряват им макс комфорт, не само материален, но пък пробват при всяка, която им хване окото, като, разбира се, не биха си мръднали пръста за която и да е от тях, освен в леглото. И все се случва на семейства с дълъг стаж и отгледани деца.

# 407
Бианка - Мислиш ли наистина така, аз все съм си мислила, че богаташите с амбиции да издържат жени дългосрочно и да им осигуряват много неща, не са чак пък толкова много на брой и конкуренцията е голяма.

Аз на тоя принцип предпочетох да имам работа и да съм спокойна, че сама трябва да се оправям. Както и че е моя отговорност да си осигуря доколкото ми е възможно каквито материални неща искам.

# 408
  • София
Тази сериозна крачка - да работят и да се издържат сами - я правят милиони жени по света всеки ден и за мен е нещо нормално. Между другото учудвам се, че не е намерила мъж да я издържа отново. Всяка жена, която има това за цел, може да го постигне. Даже може и да не кръшка мъжът й, което е доста по-добре.

Явно четеш само това, което искаш да прочетеш. Крачката е, че сама замина за чужбина и там започна да работи. Не, че просто е започнала да работи.
И не, целта не й е някой да я издържа - не работеше, защото мъжа й така искаше и така се бяха разбрали. Между другото доста семейства са така - това не е единичен случай Simple Smile

# 409
  • София
Като жена, която (вече) не работи, за да се грижи за себе си и семейството и след точно 30 г. заедно, не разбирам как бих стояла с някой, който ми изневерява и ме лъже. Дори само съмнение да имам, не бих останала с него и секунда, независимо от никакви обстоятелства.

# 410
Lady, ама какви приятелки имаш. Не работела, гледал я бил като яйце, само дето изневерявал Simple Smile И тя 15 години не намерила друг да мързелува и да я гледа пък той. Горката Simple Smile Сигурна съм, че иначе щеше да го остави да кръшка на воля Simple Smile

След като се разведе замина за чужбина САМА и започна работа. И вече 15 години работи и се издържа сама. За сама жена, която е свикнала да не работи и мъжа й да я издържа, си е доста сериозна крачка и не бих се изказвала толкова подигравателно за човек, когото не познавам. Хубаво е понякога да приемем, че има съдби, животи и решения, които са различни от нашите представи и да бъдем малко по-широко скроени, приемайки, че всеки има право да взима сам решение за собствения си живот

Подкрепям,  ценностите на хората могат да бъдат диаметрално различни. Все едно не сме виждали всеки от нас жени или мъже, които са във връзка само заради материални ценности. Аз поне не мога да ги упреквам, лично не го разбирам изцяло, но не мога да ги съдя.

# 411
Може би защото през целия си живот съм работила, трудно ми е  да разбера жени, които остават цял живот в къщи, грижат се за семейството(в което няма нищо лошо) и са тотално зависими от мъжа си. При нас малък разрив и тук се получи. Докато живеехме в България, той беше човекът с по-големи доходи, с огромен кръг познати. Аз оставах някак си в сянка, но не и изцяло зависима от него, и аз внасях нещо в семейната каса. Нещата се промениха когато дойдохме да живеем в чужбина. Аз работя по професията си, той малко по-неквалифицирана работа. Аз имам тук много познати, бивши съученици. Той - никого, освен мен и моите познати. Никога не съм го изолирала, запознах го с всички, навсякъде сме били заедно и никога не съм показвала или демонстрирала превъзходство. Обаче кой знае какво му е било в главата и дали това не едовело до забежки. за да докаже, че още е пич и търсен. не знам!

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 10:47 от etome

# 412
Аз не ги съдя, само не искам да съм им на мястото.

Иначе съм твърдо убедена, че ако целта на някоя жена е да я издържа мъж, то тя е винаги постижима. Може да има компромиси - напр. да е много по-възрастен или друго - но която жена търси, винаги намира.

# 413
  • София
Ама какви материални ценности бе хора - мъжа й беше полицай. Запознаха се, още когато той излезе от казармата и влезе в школата, а тя беше 9-ти клас /бяхме съученички/. Вие какво си представяте - чанти Прада, Мерцедеси и шопинг всеки ден в някой МОЛ? Не - има и нормални семейства, в които мъжа работи, а жената си стои вкъщи и си гледа домакинството. Не е задължително да са супер богати - всичко е въпрос на това как са се разбрали съпрузите.
Между другото имам и друга съученичка, която се ожени за наш съученик веднага след гимназията - стои си вкъщи да си гледа двете деца. Мъжа й работи на 2 места, а зимата допълнително работи на още едно място, което е сезонно. Не дава дума да се каже жена му да работи. Винаги е казвал, че ще работи колкото трябва, за да може жена му да се занимава с домакинството и децата /каране на училище, на курсове, на тренировки и т.н./.
Не знам защо стоенето на жената вкъщи задължително се свързва с изкарване на много пари от страна на мъжа, изневери и охолен живот, който жената не иска да остави.

# 414
Комплеските и егото понякога са страшна сила

# 415
Че на мен това ми е още по-странно, ако не говорим за охолен живот, да ти кажа честно. И като изключим периода за отглеждане на наистина малки деца, какво толкова има да му се гледа на едно домакинство? Ако се поддържа чисто и жилището не е 200 квадрата не мога да си представя с какво си уплътнява човек времето. За толкова неща вече има уреди, че наистина не ми е ясно.

Не го приемай като нападка, не е, просто си разсъждавам.

# 416
  • София
Че на мен това ми е още по-странно, ако не говорим за охолен живот, да ти кажа честно. И като изключим периода за отглеждане на наистина малки деца, какво толкова има да му се гледа на едно домакинство? Ако се поддържа чисто и жилището не е 200 квадрата не мога да си представя с какво си уплътнява човек времето. За толкова неща вече има уреди, че наистина не ми е ясно.

Не го приемай като нападка, не е, просто си разсъждавам.

Не го приемам, като нападка Simple Smile
Аз например не работя вече 6 години. Децата пораснаха и сега имам повече време за мен. Имам време да си почистя къщата, да сготвя, да обърна внимание на дъщеря ми /2 клас/, ако в училище има пропуски, да я закарам и да я прибера от курсове или тренировки, да я заведа на среща с нейни приятелки да поиграят, а ние майките да пием по кафе, да си пиша в БГ МАМА Grinning, да напарувам, да обядвам с приятелки, да отида на аеробика, да почета книга. Запознах се с доста жени, които също не работят. Виждаме се редовно, правим разни неща заедно

И да, първата 1 година ми беше някакъв ужас, защото от малка работя и също като теб се чудех какво ще правя по цял ден, като остана въщи. Около година ми трябваше, за да свикна. Но сега ми харесва и се надявам да не ми се налага повече да ходя на работа. И не се чувствам, като държанка, и не ми се налага да искам пари на мъжа ми - парите си стоят на определено мясти и аз си взимам, когато ми потрябват.

# 417
В едно семейство няма място за определение като “държанки”. Аз за описаните случаи по-скоро си мислех, че аз лично не бих се чувствала комфортно мъжът ми да работи на две места и вероятно да е хронично изморен, а аз да си стоя вкъщи. След като работи на две места вероятно парите са проблем. Аз бих го гледала като отговорност към моето семейство да се включа доколкото мога. Но кой както иска и се е уредил, де.

На нас много ще ни падне стандарта, ако един от двамата спре да работи. Няма да имаме проблеми с парите, но не бих посмяла да си позволя нещата и почивките, които си позволяваме сега.

# 418
  • София
Затова тези неща се обмислят предварително. Аз и да работя, и да не работя, абсолютно нищо няма да се промени. Работила съм повече от 25 г. Буквално от дете. Стигат ми.

# 419
Оле, звучи ужасно за мен, честно.. аз последните месеци от майчинството вече откачах, а като се върнах на работа все едно си станах пак аз. Ама може би това е, защото мразя домакинската работа и някак си ежедневието ми да се върти около прахосмукачката и печката, е кошмар за душевността ми.
Бих се съгласила да не работя, само ако мъжа е много богат, препише ми няколко имота или бизнес, за да съм осигурена, имам си прислужници, детегледачки,  а аз само да ходя на шопинг дестинации и процедури. /С уточнението, че сигурно за година-две пак ще ми омръзне и все с нещо ще се хвана, поне благотворителност някаква/.. Ама средностатистически индивид да иска д ане работя, ам да обслужвам домакинство.... ужасен ужасон

Общи условия

Активация на акаунт