излизат ли мъжете ви с жени приятелки

• 20 744
  • 528
  •   1
Отговори
# 435
Лично аз, или всяка жена, която се е поставила в позиция на зависима?

Колко време ще изкараш с тия спестени пари, ако трябва да отидеш на квартира, ако имаш разходи по деца? Повече от една дребна издръжка, не можеш да вземеш от мъжа, освен ако той не пожелае да даде, в случай на раздяла.

И каква работа се очаква, че ще започнеш, ако от години не си работила и нямаш никакви навици вече?

# 436
Не си разваляйте семейството заради малко чатове и снимки. Най-вероятно дори няма физическа изневяра.
Ако не се разбирате, не се понасяте, не се обичате, карате се и т.н ок разведете се, но за 1 снимка - не.

# 437
  • София
Не забравяйте, че не всяка неработеща жена е зависима.
И не всяка работеща е независима.

# 438
За да има човек на по-възрастни години, трябва или да е поработил на по-млади, или да е получил нещо от някого (родители или друг), или да е спечелил от лотарията.
Друг вариант? Thinking

# 439
Не забравяйте, че не всяка неработеща жена е зависима.
И не всяка работеща е независима.

Така е. Но ти сама казваш - кантората, тоест работа имаш. Едно е да имаш възможност да работиш хоум офис, друго е да се занимаваш само с домакинска работа.
За другото си права - не всяка работеща жена е независима. Въпрос на възпитание, психика и нагласи.

# 440
  • София
О, не. Аз не работя. Преди близо 15 г. я открихме, преди 6-7 г. започнах да работя частично хоум офис. Преди вече близо 3 г. спрях напълно да работя, но продължавам да съм съсобственик. Разбира се, някога се интересувам от разни неща и давам някое рамо, но това се случва много рядко и то е плод на мое желание да не забравям професията си. От любопитство.
Домакинската работа ми е същата. Тя не е станала повече с оставането ми вкъщи. И наемен служител съм била, и в кантората работех, и хо, и сега - домакинството ми е едно и също, но то си е задължение на цялото семейство, каквото е било винаги.
Но и аз, докато работех, се заблуждавах, че стоенето у дома се свежда само до домакинстване. Без да го е опитал човек, няма как да разбере какво визирам.
Разликата е, че сега имам време за себе си.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 14:13 от Fever Ray

# 441
Ехе, на мен не ми стигат парите никога, как ли пък ще спра да работя. А и какъв ли милионер ще трябва да намеря да ме издържа Simple Smile Сложна работа! Simple Smile Това да не работиш изобщо е пълен лукс, който малко хора си позволяват.

За домакиня аз не съм родена и си го знам от малка. Не съм се и напъвала натам.

Но изневерите нямат общо  с това кой къде е и дали работи. Те или се търпят от едната страна, или и от двете, или не се търпят. Толкова е просто за мен.

# 442
Нямаш никакви лични средства/доходи = зависимост. Не виждам друга опция, освен, ако не фотосинтезира. Все от нещо съществува.

Ако е работеща и зависима, явно вече става дума за друг вид зависимост, за която също си има "лечение", стига да иска.

# 443
  • София
Нямаш никакви лични средства/доходи = зависимост. Не виждам друга опция, освен, ако не фотосинтезира. Все от нещо съществува.
...

При такава ситуация, както написах, човек преценява дали може да си позволи.
Аз получавам еднакви дивиденти, независимо дали си стоя вкъщи или работя, затова не се смятам за зависима, а го възприемам като възвръщаемост на вложеното от мен през годините.

# 444
Ехе, на мен не ми стигат парите никога, как ли пък ще спра да работя. А и какъв ли милионер ще трябва да намеря да ме издържа Simple Smile Сложна работа! Simple Smile Това да не работиш изобщо е пълен лукс, който малко хора си позволяват.

За домакиня аз не съм родена и си го знам от малка. Не съм се и напъвала натам.

Но изневерите нямат общо  с това кой къде е и дали работи. Те или се търпят от едната страна, или и от двете, или не се търпят. Толкова е просто за мен.

Подкрепям те, кой е с бизнес, кантора или е работник - това е плод на собствени усилия, късмет или понякога роднинство Simple Smile
Колко уважаваш себе си, това не че не зависи от материалния ти статус, може би зависи, но не се дължи само на него.

# 445
Ми...не е само до парите на мъжа ми.
Да, ако остана без него аз ще оцелея чисто материално, но не знам дали ще оцелея емоционално. Може би да, но със сигурност ще ми е много, много тежко.
Та, в този смисъл къде е истината ? За всяка жена е различна. Някои не могат без парите му, други без любовта му. Все тая. Зависим си, щом обичаш и си си дал сърцето....
Не мисля, че жената може да стои до някого без да го обича. Не го вярвам това. Както и не мисля, че мъж би стоял с жена, която не го обича. Тези неща се усещат веднага. Не може да се заблуди никой, според мен.

# 446
Гледам, темата се е обърнала в друга посока.
Не знам, и аз не ставам за домакиня изобще. За 1 година седене вкъщи с детето и домакинстване, започнах да разбирам, защо някои жени ги наскачват щъркелите да изневеряват. Просто в един момент влизаш в такъв ужасен коловоз от еднообразни действия, че трябва да направиш нещо, което да ти напомни, че не си робот.
Та, и пари да ми дават, не бих си седяла вкъщи ( занимавайки се основно с домакинстване), ако мога да ходя на работа.

# 447
  • София
...
Да, ако остана без него аз ще оцелея чисто материално, но не знам дали ще оцелея емоционално. Може би да, но със сигурност ще ми е много, много тежко.
...

Това е и моето мислене. Емоционално без него сигурно ще ми е мъчително и затова не бих могла да понеса емоционално предателство. Физическо също.

LaCumparsita, има огромна разлика между майчинство с малко дете и оставане вкъщи, когато децата вече са големи и независими (поне физически) от теб.

# 448
Какво му е хубавото да ходиш на работа? Не виждам никакви плюсове.
Е, айде сега, никакви плюсове. Допуснете, че може да има хора, които обичат работата си и се чувстват щастливи, като я вършат.
Аз си останах за известно време вкъщи, когато децата бяха малки, защото имаха нужда от мен. Не ми беше проблемът, че ми е скучно или се занимавам само с домакинстване, дните можех да си ги запълвам с най-интересни и разнообразни неща. Но ми липсваше самата работа и онази част от личностната реализация, която при мен конкретно се случваше през нея. Работата ме кара да се чувствам удовлетворена, когато я върша, бих се отказала от нея, само ако нещо се разболея и ми е непосилно да работя повече.

# 449
Значи от някои отговори в темата аз разбрах, че можеш да имаш доверие на мъж, който изневерява. Обаче ако за нещо друго те излъже, вече няма доверие Simple Smile Съгласете се, че няма никаква логика Simple Smile
Има, има..., ако визираш точно мен. (Аз съм специален случай.Wink)
То не беше точно изневяра. Аз си знам, какво беше, но там имаше доверие.
За другото - не.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт