Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 526
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Ами като пуснете само един тежък халат нормално е. Пуснете я празна на центрофуга и вижте дали всичко е наред.

# 256
  • Pazardjik
Не е от натоварване - вътре има само хавлиен халат след басейн. Пуснах на нова и различна програма и между пране и изплакване центрофугата действа. Но след източване на водата на финал на програмата центрофуга просто не се активира - продължава да се върти барабана все едно е пране.
Ако халата е памучен след намокряне е натежал много и пералнята не може да разпредели натоварването.Извадете го и пуснете друго да пробвате.Аз имах точно такъв случай.Ако искате ми пишете лс

# 257
Denezira, би ли снимала дисплея да видя какво е активно и коя програма е стартирана?
Мисля, че си задала функция "източване без центрофуга".

# 258
Denezira, би ли снимала дисплея да видя какво е активно и коя програма е стартирана?
Мисля, че си задала функция "източване без центрофуга".
Не я снимах, а в момента съм пуснала нова пълна програма. Ако пак се получи проблем, ще снимам. Дано грешката да е при мен, а не в програматора.
Благодаря на всички отзовали се ! Flowers Hibiscus

# 259
Добре де, а на символа за центрофуга какво свети? Поне го опиши, щом не можеш да снимаш дисплея. Грешката не е в програматора, а в едно бутонче. Така си мисля аз.

# 260
Добре де, а на символа за центрофуга какво свети? Поне го опиши, щом не можеш да снимаш дисплея. Грешката не е в програматора, а в едно бутонче. Така си мисля аз.
Проблема установих, когато отидох да извадя прането - след приключил цикъл на 60 градуса памук видях, че не е центрофугирала,  беше си напълно мокро. В опита си да го оправя, панически направих няколко опита  да пусна само центрофуга - не се получаваше. След съветите тук да пусна пълна програма, осъзнах, че аз опитвах да пусна само центрофуга на 20 минутната програма. Сега, след пълна програма вече си центрофугира. Иначе светеше знака за центрофуга на бутончето, не този за изпомпване на водата.

# 261
Паниката е лош другар Simple Smile
Радвам се, че нищо ѝ няма.

Ама тя 20-минутната не е ли за по-малко килограми? Халатът е тежък.

# 262
20 минути програма за пране или центрофуга е ?
Нещо се обърках .

# 263
Паниката е лош другар Simple Smile
Радвам се, че нищо ѝ няма.

Ама тя 20-минутната не е ли за по-малко килограми? Халатът е тежък.
Да, аз я пуснах при опит да включа само центрофуга, след като вече имаше проблем. Иначе е описана като кратка програма за пране, но явно при АЕГ, за да включиш само центрофуга, трябва да избереш програма, а пералнята изпълнява от нея само цикъла на центрофуга. Преди имах Хотпойнт и тя си имаше самостоятелна програма само за центрофуга.

# 264
Здравейте, след дълги години служба се налага да сменя пералнята си. Четох, разглеждах, но ще помоля за съвет. Бюджетът ми е ограничен, до към 800 лв. Какво е най-важно да гледам в перални за тези пари? Иска ми се да има инверторен мотор, опция да се добавят дрехи по време на прането също ми се струва полезно, както и разните функции с пара. Нямам съществени претенции за размер, не е нужно да е слим, трябва само да е с предно зареждане. Колко трябва да държа на гаранцията? Разглеждам модели на Gorenje и Whirpool, първите имат вариант само за 2 години гаранция, на вторите може да е до 6-10 и се чудя дали това е за предпочитане. Ако имате предложения и за други марки, ще се радвам да чуя.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 14:51 от The_Misery

# 265
Няма пералня с 10 години гаранция, освен няколко
 модела на Миле.
Пишат 10 години гаранция на мотора, но не и на управляващата го платка. То на инверторния мотор няма какво да му изгори, ама ако тази платка изгори и сте без пералня. Вземете тази:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew-6f349-s

# 266
Благодаря за предложението! Да, обърнах внимание, че 10 години е гаранцията на моторите, което не е чак толкова полезно.

# 267
  • София
Здравейте! Имам проблем с прането, ако въпроса ми не е за тук се извинявам предварително.
С пералня на Бош сме, от която сме доволни, но от известно време всички дрехи след като изсъхнат са страшно прашни, сякаш някоя дреха се разкъсва и пуска мъхчета. Имам подозрения, че е от едното килимче за баня, което беше изпрано грешно и от тогава е ад. Пухсках пералнята няколко пъти на самопочистваща се програма, смених и препаратите, които ползвам. Прането винаги е разделено (според мен) правилно.
Въпроса ми е как да почистя пералнята най-ефективно защото каквито и дрехи да пусна се случва това?
Благодаря предварително!

# 268
Някоя забравена еднократна кърпичка? Изчистихте ли филтъра на помпата? Маншонът по всичките му гънки?

# 269
  • София
Кърпичка няма, но другите две ще ги почистя. Дано да е в тях проблема и да се оправи. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт