Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 401
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Sliven
Здравейте! Влизам в темата с една чуденка. След 23 години най-верния ми Аристон ни изостави и реших, че ще си купя немска пералня втора ръка, изпробвана и с гаранция (към момента няма възможност за нова). Избрахме Бош 4 серия и даже е ексклузив с допълнителни функции. Сега обаче виждам, че е произведена в Полша, а не в Германия. Пише го на гърба, където е и модела и баркода. Това да ни притеснява ли? Някой има ли такава и доволни ли сте? От колко време я използвате? Благодаря Blush

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 21:52 от dida78g

# 556
Здравейте! Влизам в темата с една чуденка. След 23 години най-верния ми Аристон ни изостави и реших, че ще си купя немска пералня втора ръка, изпробвана и с гаранция (към момента няма възможност за нова). Избрахме Бош 4 серия и даже е ексклузив с допълнителни функции. Сега обаче виждам, че е произведена в Полша, а не в Германия. Пише го на гърба, където е и модела и баркода. Това да ни притеснява ли? Някой има ли такава и доволни ли сте? От колко време я използвате? Благодаря Blush
На Бош-овете, които са произведени в Германия, си го пише на челния панел! Бош 4 серия, втора ръка, не е ОК. Ако е нов- става. Гледайте поне да е 6 серия щом е втора ръка.  За каква сума става дума?

# 557
  • София

Според мен, ако искате пералня втора ръка да е здрава и надеждна, по-добре си вземете Miele.

# 558
  • Sliven
На Бош-овете, които са произведени в Германия, си го пише на челния панел! Бош 4 серия, втора ръка, не е ОК. Ако е нов- става. Гледайте поне да е 6 серия щом е втора ръка.  За каква сума става дума?
За 450 лева и вече е факт, така че ще се надявам пък ние да сме случили Confused

# 559
  • София
...
За 450 лева и вече е факт, така че ще се надявам пък ние да сме случили Confused

Дано да сте случили, пожелавам ви го. Също така, предполагам, че е сравнително нова - за тези пари би трябвало да е на не повече от 5-6 години. Ако е така, ще изкара още дълго.

# 560
# 561
  • Велики Преслав
Аз харесвам първата и последната. С други думи Siemens или Haier

# 562
  • София

Пред 3-те уреда, върнати от купувачите, бих избрала чисто новия, който единствен е с гаранция от производителя, безплатна доставка и т.н. Още повече, че цената му в Техмарт е промоционална, иначе струва между 900 и 950 лв.

Освен, че са от един производител, този Бош и този Сименс са от един и същи клас, с много сходни характеристики. Дори Бошът е с една идея по-тих.

Сименсът обаче е произведен преди 3 години и оттогава е стоял по складовете на търговците, а Бошът вероятно ще е произведен през тази или в най-лошия случай през миналата година. И ще е без транспортен дефект.

# 563
Здравейте. Влизам в темата, защото ми предстои закупуване на пералня и сушилня, отделни уреди. Мислех да взема Миеле, обаче чувам че имат проблем с доставките и гаранцията, откакто вече развалиха договроа си с Миеле център макс. Техномаркет надеждни ли са за закупуване от там ? Ако не са Миеле уредите, добра идея ли е да взема Бош ? За бюджет около 3000 лв. за двете неща кои бихте ми препоръчали ?

# 564
  • Велики Преслав
Вилемина, извинявайте, но защо си измисляте. Свежен предлагат само нова техника, а ако е ползвана, изрично пише че е използвано. Специално трите артикула показани там са нови! Да ви дам номера, ако не искате сами да го вземете, за да питате. Какви са тези клевети?

# 565
Здравейте. Влизам в темата, защото ми предстои закупуване на пералня и сушилня, отделни уреди. Мислех да взема Миеле, обаче чувам че имат проблем с доставките и гаранцията, откакто вече развалиха договроа си с Миеле център макс. Техномаркет надеждни ли са за закупуване от там ? Ако не са Миеле уредите, добра идея ли е да взема Бош ? За бюджет около 3000 лв. за двете неща кои бихте ми препоръчали ?

Техномикс продават Miele, ако имат наличност на даден модел доставят до няколко дни.

# 566
Мислех да взема Миеле, обаче чувам че имат проблем с доставките и гаранцията, откакто вече развалиха договроа си с Миеле център макс.
Miele Center Max бяха тези, които имаха проблеми с доставка и гаранция, и заради това Miele България развали договора с тях.

# 567
Аз купих Миле пералня и сушилня от Техномаркет наскоро и ги доставиха в рамките на 1 седмица. Предполагам зависи от модела. Ще ти кажат на място, ако има забавяне.

# 568
Вилемина, подкрепям Василев.Купихме преди години сушилня от Свежен, която няма дефекти. На всеки техен продукт има описание, дали продуктът е нов, или с дефекти. Имат и гаранция 24 месеца. Относно Сиеменса, се чудя само дали има части за него ако нещо се скапе.

# 569
Вилемина, подкрепям Василев.Купихме преди години сушилня от Свежен, която няма дефекти. На всеки техен продукт има описание, дали продуктът е нов, или с дефекти. Имат и гаранция 24 месеца. Относно Сиеменса, се чудя само дали има части за него ако нещо се скапе.
Той си е Бош на практика. И трябвало да има части.

Общи условия

Активация на акаунт