Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 2

• 57 601
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Тая сутрин станах с намерение да си купя златна монетка Simple Smile Речено сторено. Заплатих я. След няма и половин час цената и падна с 2 лв! Аз ли съм карък...или пропускам нещо?
И продължава да пада...

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 11:09 от pandorina

# 646
Ти си мислеше, че цените вървят задължително винаги само нагоре ли?

# 647
Не, но не си мислех, че така бързо се променят....и..си помислих дали има някакво препоръчително време за покупка приз деня, примерно следобед, а не сутрин..нещо такова..

# 648
Ами, променят се много по-бързо от на половин час, всъщност, търговия със злато има постоянно.

# 649
Цената се мени постоянно , все пак е борсова стока. 2лв. дори и за 1 гр. са нищо.

# 650
Вече се смъкна с 10 лв цената на която го продават ..хахахах..спирам да гледам, нали и без това е дългосрочна инвестиция...

# 651
Вече се смъкна с 10 лв цената на която го продават ..хахахах..спирам да гледам, нали и без това е дългосрочна инвестиция...
Естествено, че няма смисъл. Аз например купих суверени на 803 лв. малко преди войната да избухне. Буквално  за седмица станаха с 50 лв. отгоре.  Допреди месец и половина гр. беше паднал до около 116 лв.

# 652
Емпирично си достигнала до най-важния извод за всеки инвеститор - тръгне ли надолу, кажи си "аз съм дългосрочен".
Това в рамките на шегата.
-----------
Не го мисли толкова, ще се качва, ще пада, после пак и така с години. Когато тръгне нагоре, ще се питаш "защо не купих повече". И така.

# 653
Принципно в момента златото е в пик. Което значи, че в средносрочен план шансовете котировките да вървят надолу са по-големи от шансовете за още растеж. И баш днес нещата наистина не са весели, но мисли дългосрочно.

https://tavex.bg/grafika-tseni-zlato-srebro/

# 654
Но странно защо баш днес се събудих с толкова силен порив да купя, при положение, че от доста време го замислям и понеже съм пълен аматьор и не мога да разчитам на някакъв анализ реших да чакам интуицията да ми проговори и да купя в момент в който ето така като днес получа силен порив. Хахаха, и какво значи, интуицията ме саботира ли...ще видим...в дългосрочен план Simple Smile

# 655
Аз така една вечер ,прибирайки се към нас отворих сайта, от който купувам инвестиционно сребро.Хванах някакъв рязък моментен спад:).

# 656
Аз така една вечер ,прибирайки се към нас отворих сайта, от който купувам инвестиционно сребро.Хванах някакъв рязък моментен спад:).

Ми значи интуицията ти е приятел. А аз...освен да правя обратното на това което уж ми подсказва "усета" ми...хахах
Изивинявайте за разводняването на темата.
Но да, днес е голяма нестабилност - нагоре-надолу....

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 13:38 от pandorina

# 657
  • София
Няколко часа по-късно...Simple Smile

Търпение трябва в тази работа Simple Smile

# 658
Така е. И като си решил да е дългосрочна инвестицията, да не следиш всеки ден борсите, че може да не понесеш някой срив. Simple Smile

# 659
Офф...още по-нодолу падна. Уж да не гледам...ама поглеждам..и ега ти и късмета! И все пак мисля, че интуицията ми е показала деня..ма сигурно не е очаквала такава светкавична реакция...

Общи условия

Активация на акаунт