Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 125 470
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 240
  • London
То е ясно, че няма отношение..., Но защо трябва да се обсъжда тук? Нека се придържаме към нещата, които е приела световната здравна организация по отношение на аутизъм. Ако има нещо работещо тя ще е първата открила и признала го.....

# 241
  • Испания
Извинявам се, че зададох този въпрос! Не искам да всявам смут повече! Приключвам темата, благодаря ви!

# 242
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бътърфлай, в спор се научават много неща. Опознаваш и себе си...

Пускам го отделно, като импулс, без да го адресирам към някого:

# 243
Задоволявам му всяка нужда, но той реве че баба му излиза от стаята или, че не иска да го люлее на краката и с възглавничка? Което за мен ме е нормално вече за 4 годишно дете тежи доста вече, обесняваме му,но той е изключителен инат и държи на своето. Смисъл аз се старая, да му угаждам да е спокоен, но той реве за наистина ненужни неща и небивалици, за жалост

# 244
Мисля, че бъркаш понятията.

Не става въпрос да му изпълняваш всеки каприз, за да е мирен.
Всяко дете има нужда от сигурност, а тя идва и с рутина, и с ясно дефинирани граници.
Защо в случая реве, не може да се прецени от 1-2 поста.

# 245
Аз моето си признавам искам да го променя, защото иначе не се живее като станат пубертети. Нашето дете ще стане на 13 и поведението му става непоносимо на моменти. Не ни дава вратата за терасата да е отворена за да се проветрява, не ми дава да размествам неща, бързам да не ме види за да подредя. Случвало се е да вади мръсната чиния от машината и да я връща пак на масата.  Искаш да му помогнеш  да се успокой, за да можете да оцелеете всички други в семейството. Мога да разказвам за маниите до утре.  

.........а, докато шофирам дясната ми ръка не трябва да е подпряна, а де е хванала кормилото. Огледалото против слънце не трябва да е спуснато.  Пълна трагико-комедия сме. И на луната ще направим терапия  само да ме остави на мира. Разбирам родителите, които търсят терапии.  Преди 7 та година не е имал никакви мании.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 22:35 от beo

# 246
Не нападайте Картала, много моля, все пак отделя доста време за да ви помага и да ви надъхва с проблемите с дечицата! За мен, тя е жива енциклопедия и много моля, не се нахвърляйте така срещу нея! Бъдете здрави и щастливи!❤️

# 247
Светослава за това, кое го причинява можем само да гадаем. Може да е сензорно претоварване при което дете изпада в такива състояния. Може да желание за налагане и контрол в отговор на ново предприети мерки ( терапии, обучения, ограничения). Трябва много добре специалист да прецени на какво се дължи за да се вземат нужните мерки. Ако е първото то там има отстъпване и повишаване нивата на дарзнимост с подходящи мерки. Ако е второто обаче отстъпването  ще влошава нещата, защото ще продуцира още изблици, понеже детото ще го тралтува за метод за постигане на цели и контрол. Трябва ви психолог.

Реге, родителите в 90 % от случаите не вярват, защото явно са слаби ....буквално слаби да приемат детето им и състоянието им. Да има и грешки като във вашия случай ама и на такива случаи фекални експерименти и барокамери и хапчета и инжекции и експерименти едва ли са помогнали ..... Тук имаше случаи и на умрели деца. Ще трябва да намеря да ви покажа от чистене на метали с белина. Еми....няма как да реагирам Ок на подобни въдици.

Ох да, и аз няма да  забравя ажиотажа с хелирането. Онези доктори от щатите - Кригсман и второто име не помня Усман май беше, дето ги канеха по телевизиите. И чистенето от паразити които причинявали аутизъм с ММС също помня.
Наистина всеки родител на дете с дефицити  си носи кръста на родителството, както и всяко дете според моите виждане е избрало  едни или други други за свои родители по някаква причина. При нас , в случая с моето дете имаше добро стечение но обстоятелствата но винаги си давам отчет че ако не бяха се стекли така обстоятелствата  не знам какво бих била в състояние да опитвам. Защото както казах има случаи на деца от спектъра - живи да ги оплачеш. Извинете че правя неприятен аналог но то е като при онкоболните с неблагоприятни диагнози. Хващаш се за шамански методи с надеждата.
Батърфлаи,  няма нужда да се извиняваш, не си причинила нищо което тази тема да не може да преживее и от което да излезе да продължи нататък.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 23:08 от _re_ge

# 248
  • London
Задоволявам му всяка нужда, но той реве че баба му излиза от стаята или, че не иска да го люлее на краката и с възглавничка? Което за мен ме е нормално вече за 4 годишно дете тежи доста вече, обесняваме му,но той е изключителен инат и държи на своето. Смисъл аз се старая, да му угаждам да е спокоен, но той реве за наистина ненужни неща и небивалици, за жалост
Това идва от незряла нервна система, неща които вървят по-бавно при хората с аутизъм. Той реално реагира като 2-3 годишно в бебешки пубертет, а вече е малко по-голям, но него това ще го държи по-дълго. Ще отмине....ако видиш или разгледаш аз какви съм ги писала като моя беше на 4 хах...че и 5 особено като се роди брат му, но премина както преминават и надрастват много неща при нормалните деца. Просто темпа е друг...сега той реагира спокойно, а брат му вдига бирия за някоя глупост, дори той е този, който вечно отстъпва за да има мир. Неща, които едно време не съм вярвала, че ще прави ....та спокойствие и чакане да израсте.

Бео вие сте класика....реално има остри мании типични уж за класически Асбергер пък си казвала, че не говори и моя е от маниакалните, но ето че и той макар да говори разговор като разговор и той не умее да води. Но при нас маниите много намаляха както и желанията за еднообразие и това се случи по някакъв начин по време на локдауна от нищото. За жалост мисля, че ужасната обстановка непредвидена за него в нормалното училище ги увеличаваше, сега в това училище всичко е наред и почти няма подобни желания. Сещам се за желание да пусне музиката в колата, все още иска да участва в направата ми на кафе и май почти дотам се изчерпват нещата вече....а преди години бяха много като например невъзможно беше да си пуснеш водата в тоалетната, само той ако ли не истерии. Но ето всичко е в миналото.  Просто май им трябва спокойна обстановка училищна за да е наред всичко знам ли....

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 10:27 от La Catrala

# 249
  • Испания
Аз моето си признавам искам да го променя, защото иначе не се живее като станат пубертети. Нашето дете ще стане на 13 и поведението му става непоносимо на моменти. Не ни дава вратата за терасата да е отворена за да се проветрява, не ми дава да размествам неща, бързам да не ме види за да подредя. Случвало се е да вади мръсната чиния от машината и да я връща пак на масата.  Искаш да му помогнеш  да се успокой, за да можете да оцелеете всички други в семейството. Мога да разказвам за маниите до утре. 

.........а, докато шофирам дясната ми ръка не трябва да е подпряна, а де е хванала кормилото. Огледалото против слънце не трябва да е спуснато.  Пълна трагико-комедия сме. И на луната ще направим терапия  само да ме остави на мира. Разбирам родителите, които търсят терапии.  Преди 7 та година не е имал никакви мании.
Бео, напълно те разбирам как се чувстваш, защото и аз съм така. Моя син сега ще стане на 12 г. и по същия начин има най-различни мании и направо ни командва и ни върти на малкия си пръст. Понякога наистина става нетърпимо.

# 250
Момичета, а пробвали ли сте да давате хомеопатия за тези нервни състояния. Има доста неща на пазара. Има и за сън и при безпокойство, мании и т.н. На Бах капките са добри, на Мама Натура ,Бойарон и др.

# 251
  • София
Мисля, че лекар трябва да прецени нуждата от лекарства и хранителни добавки. Първо личният, ако познава добре състоянието на детето, после психиатър. На моето психиатър му изписа сироп за подобни изблици.
Много е лесно да даваш съвети да приемаме състоянието на детето, когато  то е"високо функциониращо". Когато обаче те удря, крещи и т.н. да не описвам цялата картинка? Няма как да го приемеш.
Медицината е наука и се развива. Тези, при които терапиите не дават резултат, се надяваме да се търсят нови. СЗО няма аутисти вкъщи, да види дали не е болест и дали сме слаби, като живеем с това. Няма да подложа детето си на всяка върховна простотия, която срещна. Но има лекари, които се занимават със сериозни неща (надявам се).

# 252
Пепигрийн, втория абзац все едно аз съм го писала. Много истина има в него, писъците, виковете и агресията са част и от нашия живот и всяка година е все по трудно. До скоро нямахме агресия ,но и тя се появи преди година. Сперидан ли пие детето ви, помага ли му...

# 253
  • London
Повече време с други хора....и по-малко с вас. Интересното е, че много често тия истории се случват само при майката вкъщи.

# 254
Не искам да навлизам в ничие лично пространство, просто давам по-различна гл.т.
Не всичко е от аутизма. Да много неща са “от там”, но за мен това е по-скоро лупа, която увеличава други, налични проблеми.

В темата на психотерапевта, една майка беше питала точно за агресивно дете и той беше отговорил, че най-често детето агресира срещу майката, защото го е страх, че ще я загуби.

Имам близка приятелка с дете с Аспергер, удряше, крещеше, буйнства че, хвърлял е камък срещу витрина на златарски магазин пред мен. Даже не беше ядосан, само видя камъка, взе го и го метна 😑
Та, освен, че детето ходи на терапия от години (откак е 5.5г), то и майката ходи на терапии, отделно и семейна терапия правиха.
Тя каза, че това е също супер важно!
Ако майката се чувства изтощена, натоварена с цялата отговорност, то детето усеща това и реагира както може.
Често неразбираемо и нелогично за възрастните...

За едно дете е невъзможно да разбере защо е в тежест на майка си и защо тя се чувства жертва. Детето не може да разреши този конфликт, то е само потърпевшо. Това е работа на възрастните.

Общи условия

Активация на акаунт