Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 125 464
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Сега прочетох за този метод. Никога не бих причинила на детето си подобна интервенция. Всички възможни начини на прилагане ми се виждат силно травмиращи дори за възрастен, какво говорим за аутистично дете. Пораженията върху психиката може да са много по-големи от евентуалните ползи, ако изобщо има такива.

# 226
  • Испания
Здравейте мами! Искам да попитам какво ви е мнението за фекална трансплантация, приложена върху дете аутист и до колко тя помага? Според вас безопасно ли е да се изпробва този сравнително нов метод на лечение?

Аутизмът, не е болест, която да се лекува. Аутизмът е един по-различно функциониращ мозък и това го казвам без да го оценявам като :добро: или :лошо:.
И да, има вече изследвания, че мозъкът е свързан с втория мозък в червата, но мисля науката още не е стигнала до там, че чрез манипулация флората в червата да промени вродени мозъчни структури.

Имаше специална тема за храненето при деца от спектъра или с други "проблеми" и там имаше различни подходи, с различна успеваемост. Може да пробваш от тази страна, преди да вкарваш нещо, оттам дето трябва да излиза. Wink

Фекалната трансплантация се прилага в момента за болести по чревната система. Твоето дете има ли?
Скоро ще му правим изследвания да проверим в какво състояние са му червата и дали има някакъв проблем. Просто попитах за този вариант на лечение в случай, че има проблем с чревната флора, а и храносмилането му не е никак добро!

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 15:10 от _Butterfly_

# 227
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много е трудно да се намери донор, защото могат и патогени да се трансплантират.

Тъй като е нов метод, няма дългосрочни изследвания.

# 228
  • London
Фекална трансплантация? Ох....понякога се отчайвам. Кажете честно, че няма хора които четат, вярват и занимават с подобни буквално простотии.

Ако нещо страшно стане на площадката, след 3 минути мога да съм там. Там има и по-големи деца, и възрастни, които вярвам, че биха реагирали докато сляза. Той никак не е смел и доверчив. Всеки ден говорим за безопасност, за отношения с децата. Естествено, още с раждането на детето, у майката се раждат и много страхове. Но защо да не играе с другите деца? Гледа си часовника, знае, че трябва да е само на площадката, та да го виждам от терасата. Както и да е. Питанката ми беше дали ЛА е задължение или препоръка, и към какъв адвокат да се обърна за консултация. Също и как се разпределят часовете  Защото "казаха ми, че" е несериозно и не върши работа.
PureLove, нападаш ме неоснователно, не ми е приятно и не желая комуникация с теб. Бъди здрава и щастлива!

А, като поставяха диагнозата как стигнаха до нея и решението за асистент? Това става на база разкази от учители, вас, джипи, психолог и тн.....може в училище да не са много убедени, че сам ще се справя и че няма да стане някоя беля при избухване. Проявява ли агресия? Те си връзват гащите, ако нещо стане....ще са отговорни после. Може би да поговорите относно играта с деца и някои облекчения на плана му, ако е на индивидуален, а той навярно е.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 17:29 от La Catrala

# 229
Фекална трансплантация, лечение със стволови клетки - забелязвате ли че се завъртаме в новата врътка на спиралата, много проблемни деца, съответно изблик на алтернативни методи. ( като хелиране, ммс, хбот и др.)

За ЛА ми се струва, че няма как да е задължително. Знам го от личен опит с мой родител, който две години беше инвалид съсб100% инвалидност и чужда помощ.. Тогава разбрахме че чужда помощ под формата на личен асистент може да има ако този човек не е от член на семейството. Въобще не смятам че в нашата  ситуация някой друг би се справил по-добре от нас. Така и си  гледахме болния човек ние на смени. Та искам да кажа че и да има 100%нужда от чужда помощ в документа никой не може да.ви накара да проверите детето си на чужд човек. Вече как се обиграва в училище, доколко те могат да не допускат детето без личен асистент не мога да кажа. Това трябва наистина юрист да го каже. Но при все се получава една война между вас и училището, в която училището винаги ще бъде победител. Дори от правна гледан точка да издействате детето да бъде  без ЛА в училище те винаги ще намерят 1000 начини да ви вгорчат живота без дори да си давате отчет че го правят. Детето ще е най-потърпевшо.

# 230
  • Испания
Съвсем нормално е всяка майка на дете от аутистичния спектър да се хваща като удавник за сламка за всеки един новоизлюпен метод на лечение, само и само да помогне за подобряване на състоянието на детето си! Човек не знае на какво да вярва и на какво не!

# 231
Съвсем нормално е всяка майка на дете от аутистичния спектър да се хваща като удавник за сламка за всеки един новоизлюпен метод на лечение, само и само да помогне за подобряване на състоянието на детето си! Човек не знае на какво да вярва и на какво не!
Разбирам ви напълно. Надявам се само да има някакво вселенско възмездие за тези, които се възползват от безсилието на родители като нас.

# 232
La Catrala, понякога е по-добре малко повече да си отбираш думите.

Това си е съвсем научен метод, ползва се при хронични чревни заболявания, при които конвенционалното лечение не помага.
За Германия съм гледала предаване, лекаркста каза, че е по-лесно по програма на НАСА да се лети, отколкото някой да стане донор.
Не се знае дали така не се предават и автоимунни заболявания, затова са доста предпазливи.

Мисля, че колкото по-бързо родителите осъзнаят, че аутизмът не се лекува и пренасочат силите си да подкрепят детето си, толкова е по-голям шансът детето да се впише в обществото.
Много е важно детето да бъде прието безусловно и да му бъде осигурена емоционална стабилност, постоянно да се изтъкват силните му страни и да му се помага, където има дефицити.
Но това важи за всички деца.

# 233
Добре, да приемем аутизма, но ако родителите  са почти убедени че детето не е аутист, а има други проблеми, епилепсия, дизартия, дисфазия и още много, тогава какво се прави. Казвам, че ако едно дете е с Даун, родителите изобщо не се мъчат като нас.

# 234
Съседката има Дауни. Да ти кажа не й е лесно... малката бяга от вкъщи, заговаря се с непознати и флиртува, яде без контрол, т.е ще вземе храна и от непознати, тантрумите й са впечатляващи. Говори, хитра е, твърдоглава.
Има моторни проблеми, ходи по разни терапии, незнам подробности.

Аз изтръпвах като дойдеше сама на площадката, защото си мислеше, че дъщеря ми е подвижна кукла и играеше с нея точно като с кукла, но не можеше да прецени последиците от действията си...🙄 та ме беше страх малката да не пострада.

# 235
Добре, да приемем аутизма, но ако родителите  са почти убедени че детето не е аутист, а има други проблеми, епилепсия, дизартия, дисфазия и още много, тогава какво се прави. Казвам, че ако едно дете е с Даун, родителите изобщо не се мъчат като нас.

Мъчат си се като нас Дауните.... Но разбирам че друго имате предвид под мъчение. Какво точно му има на детето и какво точно го причинява. С Даун просто знаят каква е диагнозата. Докато при нас стой та гледай. Родителите се спускат да ти обесняват че на детето му няма нищо, че вкъщи се държи перфектно, че прави еди си какви неща без проблем. Е верно че има някои проблеми, Но.... и пак - ама той се гушка, има очен контакт... Хора, разберете, не е важно какво прави, а какво НЕ прави. И като ти е насреща един такъв родител, ти се опитваш да му кажеш, обясниш, но той винаги знае повече. И винаги търси именно коя била причината. И именно каква е диагнозата. Според него това не било верно, другото не било също , пък на Пенчо детето еди си какво не му пречило, пък на детето на  Гошо друго. И докато търсят черна котка в тъмна стая  изпускат много влакове. Защото никога няма именно една причина за ТОВА и освен това е немаловажно че всяко дете е уникален случай. И  защото диагнозата обикновено е какви мисли специалист /колектив от специалисти за текущото състояние на детето. Колкото по-бързо един родител  разбере че терапията е по-важна, толкова по-добре.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 22:48 от _re_ge

# 236
  • London

Не не е нормално... Това не е помощ, а издевателство над детето. Нормална майка ще е прочела какво казва световната здравна организация и ще е наясно, че това не се лекува и не е физиологичен проблем. Как се примирявате, че някой е гей? Едно време електрошок са им пускали ....за да се оправят. И всички тъпотии в наши дни за " лекуване " на аутизъм този път ...понеже вече се отказаха да лекуват педофили и гейове е същата глупост

Асиялейн, моля да не ме поучавате, аз все пак имам малко от малко и личен опит по темата. Вие помня сте с нормални деца и не работите в сферата нито сте от аутистичната асоциация. Четейки за неща на места в белия свят дори водещи до съд .....като вредящи експерименти винаги ще ме водят до прям тон.

Реге, родителите в 90 % от случаите не вярват, защото явно са слаби ....буквално слаби да приемат детето им и състоянието им. Да има и грешки като във вашия случай ама и на такива случаи фекални експерименти и барокамери и хапчета и инжекции и експерименти едва ли са помогнали ..... Тук имаше случаи и на умрели деца. Ще трябва да намеря да ви покажа от чистене на метали с белина. Еми....няма как да реагирам Ок на подобни въдици.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 20:32 от La Catrala

# 237
Майчета здравейте,пиша Ви пак, понеже сега пък от близо седмица имаме нов проблем!
Започна да прави  нервни изблици и реве изключително много,хапе си ръцете и целият е в синини одраска ме и мен жестоко по лицето и ме удря и щипе когато опитвам да го успокоя 😭.
Много ми е гадно да го виждам така, давали ли сте нещо което да успокои нервната система? Сиропче примерно, не съм си позволява да давам до сега нищо подобно, но ме е страх да не се случи нещо по-зле при тези изблици. До сега никога не беше посягал мен камо ли на себе си, Да нервен е доста, но и това ни дойде на главите.

# 238
  • Испания

Не не е нормално... Това не е помощ, а издевателство над детето. Нормална майка ще е прочела какво казва световната здравна организация и ще е наясно, че това не се лекува и не е физиологичен проблем. Как се примирявате, че някой е гей? Едно време електрошок са им пускали ....за да се оправят. И всички тъпотии в наши дни за " лекуване " на аутизъм този път ...понеже вече се отказаха да лекуват педофили и гейове е същата глупост

Асиялейн, моля да не ме поучавате, аз все пак имам малко от малко и личен опит по темата. Вие помня сте с нормални деца и не работите в сферата нито сте от аутистичната асоциация. Четейки за неща на места в белия свят дори водещи до съд .....като вредящи експерименти винаги ще ме водят до прям тон.

Реге, родителите в 90 % от случаите не вярват, защото явно са слаби ....буквално слаби да приемат детето им и състоянието им. Да има и грешки като във вашия случай ама и на такива случаи фекални експерименти и барокамери и хапчета и инжекции и експерименти едва ли са помогнали ..... Тук имаше случаи и на умрели деца. Ще трябва да намеря да ви покажа от чистене на метали с белина. Еми....няма как да реагирам Ок на подобни въдици.
Благодаря, че си изказвате мнението, но не мислите ли, че трябва да смекчите тона все пак? Ние не сме тук, за да се караме и да се заяждаме, а просто да обменяме опит и да се подкрепяме!

# 239
Катрала, фекалната трансплантация няма никакво отношение към аутизма и не разбирам защо ми отговаряш къде съм и къде не съм по отношение на аутизма?! И от къде знаеш с какво се занимавам.
Писах по въпроса за тази терапия, че не е върховна глупост, просто е за чревни заболявания.

Светослава, точно за това говорим в последните постове: разбери нуждите на детето, задоволи ги и то няма да проявява (авто)агресия.
За да се държи така, трябва да има причина. Наблюдавай, помисли какво се е променило. Също е важно ти да си уверена и спокойна, децата усещат интуитивно емоционалното състояние на майката и реагират както могат. Обикновено с тръшкане.

Бътърфлай, трябва да промениш погледа си над нещата.
Понякога по-голяма при детето се постига, когато родителите тръгнат на терапия.
Позицията да “поправяш” детето, да се хващаш като удавник за сламка наистина не е здравословна за детето.
Еволюцията е по-мъдра от нас и определено има замисъл в neurodiversity и той не е родителите на такива деца да страдат.

Общи условия

Активация на акаунт