Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 125 661
  • 1 059
  •   2
Отговори
# 510
Някои има ли опит с хомеопатията помага ли при деца с аутизъм

# 511
Ако помагаше в тази група нямаше да има никого...

# 512

За съжаление не, де да беше грип.

# 513
Моето момиче е на 7г. от юли сме на шуслерова терапия,безглутенова също без мляко и  яйца диета има непоносимост.Влияе и добре по-спокойна е.Опита 3 нови вкуса храна,а тя яде само определени сухи храни.Не казвам ,че лекува изцяло определено за сега помага.Макар ,че сега покрай Коледа е малко по превъзбудена.

# 514
То е И въпрос на възраст. Говоря склонността са си позволят експеримент. На 7 има едно преминаване от количество към качество.

# 515
Ще ми препоръчате ли книги за аутизма

# 516
Доктор Мелило
" Откъснатите деца"!

# 517
Да четох я,но мислите ли ,че неговия метод е полезен или всичко е за пари.Четох че е доста скъпо

# 518
  • London
Смятам, че докато има балъци, ще има и тарикати. 😅

# 519
Да четох я,но мислите ли ,че неговия метод е полезен или всичко е за пари.Четох че е доста скъпо

лично мнение не ангажирам никого с него.
1. тиражира се че лекува- абсолютна дезинформация, може да облечкава общото състояние на някои(!) деца с някакъв дисбаланс на химическо ниво
2. всички деца имали храносмилателни проблеми- абсолютна дезинформация- има чудесно балансирани в хранене деца от спектъра и такива в норма с пропускливи черва и много злояди.
3. ако мелило лекуваше аутизма тази тема щеше да е празна- всеки щеше да е даде ХХХХХХ лева за да излезе от този порочен кръг
4. удавник за сламка се хваща - така се държи родител в безизходица- от там няма да коментирам
5. много малко се знае за децата от спектъра- причини, прогнози, състояние - всяко е уникално , на едно помага едно на друго друго, на трети- нещо. Всеки пее своята песен за излекуването, но тя може да не е вашата.
За 12 г. в този форум нямам позната "излекувала" детето си с Мелило, Хелиране , биохимичен подход , ХБОТ и още куп неща. Това би могло да бъде част от някаква съвкупна терапия но е част и то не основна. Евентуално ако детето има някакъв дисбаланс на химическо ниво може да постигне подобрение на общото физическо състояние, спокойствие, по-добра  възприемчивост , обаче да се постигне проговаряне, адекватно поведение ограмотяване - едва ли.

# 520
+ Applied Behavior Analysis терапията, някъде бяха обещали 90% достигане на деца в норма. За съжаление, детето не е бутилка да го пълниш на проценти.
Да ви кажа покрай детето аз също си направих разните там хранителни непоносимости и ми излязоха големи чудесии, но никога не са ми пречили на интелектуалното развитие.

# 521
В момента чета Мелио. Има полезни неща

# 522
+ Applied Behavior Analysis терапията, някъде бяха обещали 90% достигане на деца в норма. За съжаление, детето не е бутилка да го пълниш на проценти.
Да ви кажа покрай детето аз също си направих разните там хранителни непоносимости и ми излязоха големи чудесии, но никога не са ми пречили на интелектуалното развитие.

И тук имам какво да коментирам. АВА - та в поведенческа терапия. Тя дава едно приемливо поведение, готовност за работа, разбиране за разликите между задача и игра, мотивация, отговор на поставени изисквания - социално приемливо държане но до там. Как ще стане едно дете с Говорни затруднения или интелектуални дефицити да стане 100% нормално с Аба, ами логопед, специален педагог, тях абата как ще ги замести. Тя би могла (!) да помогне на дете да стане близко до нормата ако е само с леки поведенчески проблеми... и то не винаги, да кажем при тези с поведенчски разстройства - тревожност обсесивно компулсивни депресивни и други - ами и с Аба  няма как да стане.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 09:09 от _re_ge

# 523
Ще ми каже ли някой подходящо училище в Бургас.Препоръчаха ми Чинтолов

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 10:47 от Zizi101518

# 524
Първо държа да отбележа, че не съм сигурна дали детето ми е с аутизъм. Има изоставане, има си своите особености, но не сме правили обследване.
В момента е на 3 год. Приема хомеопатия от почти една година. Паралелно ходи при психолог и специален педагог веднъж седмично, понякога пропуска. За почти година има голям напредък. Появи се говор, започна да прави изречения, подобри се концентрацията, започна да изпълнява команди. Психоложката много го хвали. Показва ми задачите, които изпълнява, реди пъзели, изпълнявал сложни команди. Правила му е някакъв скрининг за три годишни деца, на който се е справил много добре. При мен се глези и не винаги изпълнява. В градината също много го хвалят. Според госпожите проблемите му идват от това, че изостава с говора. Иначе се заиграва с деца, но те не го разбират и е по-трудно комуникацията. Дали му дойде времето, дали покрай другите деца в градината, дали от хомеопатията не мога да кажа, но детето напредва. Докъде ще стигне...божа работа.
Голям проблем си остава памперса.  Усеща се, защото се крие, но категорично отказва всякакви гърнета, писоари, седалки и всичко.
Ако имате някакви съвети ще съм много благодарна

Общи условия

Активация на акаунт