Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 123 411
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 750
На тази възраст често дори и не търсят проблем, защото детето е малко. Освен ако не е силно изразен проблема. При нас беше така - на 1г и 4 м ни казваха какво искаш от детето, малко е. Една ранна помощ би била много полезна, но често ако няма диагноза е трудно да се запишете дори и платено.
Другото е, че дори и да се постави диагноза има голяма вероятност да е неточна. Това, което ще видят, е "снимка" на детето в момента, но никой не може да каже дали нещото ще се израсте или ще остане, дали има проблем или не.

# 751
Всички казват , колкото по -рано по -добре ,ами добре детето е на 2г. и очевадно има проблем и никой не иска да работи с него ,какво правим от тук насетне ? Идва време за ясла. Кажете ми как да се справя с това цирикане по цял ден , и казвах не и по устата го удрях (с риск да ме линчувате ) не се издържа,няма резултат

# 752
Извинявам се предварително ако въпроса ми звучи прекалено тъпо, но какво имаш предвид под “цирикване” ?

# 753
Всички казват , колкото по -рано по -добре ,ами добре детето е на 2г. и очевадно има проблем и никой не иска да работи с него ,какво правим от тук насетне ? Идва време за ясла. Кажете ми как да се справя с това цирикане по цял ден , и казвах не и по устата го удрях (с риск да ме линчувате ) не се издържа,няма резултат
Предполагам хленчене, мрънкаме, циврене и т.н. Има няколко начина за справяне - да не му объщаш внимание, да се опиташ да го зализаш с друго или да го пратиш някъде да цирика на някой друг примерно на ясла. Детето ти е "лепка", какво да се прави има и такива, които непрекъснато искат внимание. Те повечето са така на тази възраст.  Няма лошо и това ще мине.

# 754
Извинявам се предварително ако въпроса ми звучи прекалено тъпо, но какво имаш предвид под “цирикване” ?
Не е тъп въпроса ти . Както стои и започва да цирика с все сила , особено ако нещо иска или не му се угоди .Аз имам проблем и с ехолалията -споменах и някъде нагоре. Понякога като се удари казва " удари се " и аз го питам къде си удари ? От вчера започна " да повтаря това ,което казвам аз " удари се ,къде се удари " Sad

# 755
"цирика" е -  Постоянно вераблизиране без да има цел комуникация ( може да е реч звуци, измислен език, приписквания, ехолалия  и т,н, ) . Може да бъде обяснено като самостимулация...
може(!) да бъде симптом на разстройство от спектъра но ако има И двата основни симптома ( стереотипия и липса на социални взаимоотношения)

# 756
И дъщеря ми е на 2г., същото мрънкане и хленчене, трудно е, но си повтарям, че е период и ще мине. Дано към 3 г. се пооправи.

# 757
Здравейте! Искам да попитам тези, които са посещавали Детско психично здраве какъв е реда на прегледите и в какъв диапазон трябва да се случват? Искам да минем детски психиатър, клиничен психолог и логопед. Кой трябва да е първият специалист, може ли същия или следващия ден да минем втория специалист или се чака някаква оценка от първия преглед? Не сме от София и трябва да планирам добре. Благодаря!

# 758
Преди това установени ли са безпроблемен слух. Невролог, еег?
Нещата за които питате се правят в комплексна оценка примерно в Александровска болница.

# 759
Няма проблем със слуха.  В Александровска се чака много. Искам да минем сега.

# 760
тогава оценката няма как да е комплексна ще получите мнението на всеки отделен специалист отделно. Просто докато не навлезете малко в детайли няма как да бъде изчерпателни. Ред няма. зависи какво целите. какво означава за вас диапазон - поредност, важност

# 761
За Детско психично здраве, което е на ул. Найден Геров ли питате? Ако е за него там може да получите комплексна оценка. Първо посещавате някой от психиатрите, той след това ще ви насочи към психолог и логопед. Не е хубаво в един ден да се случват прегледите, детето ще се умори и няма да имате достоверно изследване.

# 762
Да, точно за него става дума. Благодаря!

# 763
Нещата за които питате се правят в комплексна оценка примерно в Александровска болница.
Когато се поинтересувах  за ЕЕГ посъбрах доста мнения ,че ЕЕГ на малко дете трудно се прави

# 764
Когато се поинтересувах  за ЕЕГ посъбрах доста мнения ,че ЕЕГ на малко дете трудно се прави

приспиват ги с райски газ - и така минава по лекия начин. Има изкривяване на резултата но ползата надвишава вредата.  Защото това изследване е изключително нужно и информативно, когато става въпрос за проблем чиято причина не е очевадна. Защото ако детето има епилепсия без да пада на земята с пяна на уста няма друг начин да се разбере. Аз има повярвайте ми напълно незабележими припадъци. Както и функционалното ЕЕГ разбрах че дава информация за по-специфичен начин на работа на мозъка който чертае посока за проблеми от сферата на аутистичния спектър.

Общи условия

Активация на акаунт