Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 096
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Долче, самардалата си е много готина но имай предвид че това си е направо чеснова сол като готова подправка. Много я уважавам и аз.

# 481
Значи да докладвам положението.
40 минути интензивно карах кроса. Преди това 2 планка по 35 секунди.
След кроса малко стречинг и пак 3 серии планк и лицеви.
В 15,25  преди спорта се набодах пак - 5,1 беше.
Явно съм поизбълвала глюкоза. Лошо няма.
След спорта кз 4,3. Значи спорта си е полезен, кой каквото ще да приказва.
След малко сядам да ям салата от маруля, скумрията с печен лук, чушки и моркови. То може и без салата, ама ми се хапва.

Долче, мерси за линковете. Ще ги чета тия дни като мога. Ако остане време, че ще пътувам.
Не се сетих за феритина, защото Роналд ми чете малко конско за тромбозата и в другата тема също. Та димерчето ми беше по-важно.
Вчера желязо не съм пила. Оня ден не помня вече, май пих. Ама карай.
Не знам защо ги обръщаш тия единици. А Дева оттатък каза, че ако феритина е висок пак било проблем. Не знам вече.
Но пък хемоглобина ми се струва супер. Така че може драмата да не е голяма.

Сега като се набодах пръста вече не ще да пуска кръв, та смених на безимения Grinning

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:00 от Елора

# 482
Натка, аз вчера гледах в Кауфланд и един чеснов пипер...😃
Елора, обръщам ти феритина в другите единици, защото най-често те се използват за ориентир. Примерно, повечето инфо го откривам в другата мерна единица и за тях си има ниски и препоръчителни стойности. 😉 Все едно да ме питаш защо си конвертирах КЗ в ммол преди- когато я мерех с апаратчето, което мереше в другите мерни единици. 😉 Примерно КЗ 4 в ммол, в другата единица е 72. Ако напиша тук, че имам КЗ 72, ще изглежда, че е някаква космически висока стойност и едва ли не ще съм вече в кома...Затова си е важно какви са мерните единици при изследванията. 😃
А повишен феритин- сега, ако аз боледувам от ковид, преди това съм имала феритин примерно 15, а след това е 100, 200, 300 или повече /без да съм променила нещо съществено, т.е. без прием на желязо или без да съм увеличила дозата/, много, много вероятно феритинът ще е повишен заради вирус/възпаление. От друга страна, нисък феритин не може да е фалшиво понижен /да приемем, че не е лабораторна грешка/ и винаги показва железен дефицит. Пък ако ще и да е моментен железен дефицит след цикъла...Затова си има и други маркери, които помагат да се разбере какво се случва. Според мен, наблюдавай го този феритин по-нататък, прочети си линковете, които ти пратих. Все пак са и на български. Аз целя стойност на феритин поне 70 (в моята си мерна единица), пък някой хубав ден се надявам и на повече...В "твоята" мерна единица това 70 е около 140-160, нещо такова, грубо смятам...
П. С. Също и ЖСК е важен.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:31 от dolce miele

# 483
Ще видим другия път.
Абе като цяло желязото си го пия и това е. Има дни пропускам нарочно.

Пак да докладвам, че съм голям наркоман Joy

Значи 4,6 -  10 минути след ядене
19,05 часа - 5,3 - това е почти час след предишното боцкане.

Ще боцна след час да видя.
Иначе усещам как бързо ще ми писне това бодене, но пък имам да експериментирам с доста храни. И режимни и чат пат нережимни.
А игличките ми казаха, че били евтини. Някакви стотинки.
Ако ще бода майка ми ще трябва да сменям игла, няма начин.

# 484
Май 7 лева бяха 5 ланцети, не помня.
Елорка, изравних твоята кз , един час след обилна вечеря, и мойта е 5, 3.
Само дето на гладно те " бия" с два пункта 🤣

Долче, ти много ме надцени. Тъкмо свиквам да фаствам 24 часа, ти викаш да скоча на 48 🙃
Чакай малко, пътят е дълъг, това си е голгота за персонаж като мен.

# 485
Тайс, ми да вземеш да видиш стойност под 5 и да се кротнеш, че всичко ти е наред. 😘😝😛
Не мисля  че 5 ланцети са 7 лв...😵😵😵 200 броя мисля, че са горе-долу, колкото лентичките или по-малко даже...🤔
Елора, аз само не разбрах...ЗАЩО ти е да се боцкаш 10 минути след хранене? 😛 Това никога не съм го правила....🙂

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 19:51 от dolce miele

# 486
Тоест ти е по-висока ли Таис?
Да бе, вярно че се оплакваше. Или бъркам?
Невена беше писала преди време, че има хора сутрин са с по-висока кз, но причините може да се един тон.
Карай си, след време може да се оправи.

Долче, ми де да знам, хрумна ми Joy
Заиграх се с глюкомерчето, какво да правя Joy

# 487
Ланцетите са много евтини, в сравнение с лентичките де. Моите даже идват колкото лентички, толкова и иглички и имам вече няколко кутийки които не знам какво да правя, освен да изхвърля.

# 488
Натка, аз вчера гледах в Кауфланд и един чеснов пипер...😃
Е такова пък не бях чувала. Червен пипер ли е било или черен? Някакъв лимонов съм мяркала, що пък да няма и чеснов.
Самардалата не е съвсем с точност чеснова сол, но повечето хора на това биха го оприличили. Друга трева е, някакъв вид див чесън който се смила със сол и се суши и пак се смила - от готовата подправка повечето си е сол де. Леко различен аромат от нормален сух чесън, но определено чеснов. Много я обичам.

Голяма игра си играете с тия играчки, че и околните бодете вече Grinning

# 489
Натка, черен чеснов пипер- на Атани е. Не че не мога и аз да си смеся пипер и сух чесън...😃
Моята вечеря /не е фотогенична, но ми е много вкусно/:

4 яйца, 2 броя авокадо /от малките/, малко останала накълцана скумрия от вчера, няколко листа от репички+ 2 репички, 3 листа китайско зеле, едрозърнеста горчица, оцет, зехтин, сол, пипер, чесън, пресен магданоз. Липсва ми малко майонеза или заквасена сметана, но и така си ми е вкусно! 😃 Никакви катаклизми не очаквам при КЗ...🤩 Преди това бях на 2 кафета със сметана 30% и малко ядки- не ми се и ядеше.
Вчера пак си бях направила подобна салата /с по-малко яйца и без скумрията, но вечерях скумрия/.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 19:38 от dolce miele

# 490
Елора, това е от два дни, днес е третият, в който ям само вечеря.
Сутрин е между 5,3 - 5,7.
Докато си обядвах, преди вечерята си падаше до към 4,9, дори 4 , 4. Не меря всеки ден, освен сутрешната.
Но вчера и днес удрям дневни стойности над 6, при пълен глад и добре, че тук момичетата всеки път ми обясняват биохимията, и друг път съм пискала за същото. Не че не четох книгата, не че не помня обясненията, ама друго си е вие да ми кажете, че има биологична логика.

Нали съм се наточила да ходя в края на месеца за нова контрола и ако гликираният ми е по-висок от предния път, много ще се демотивирам и отчая. Като на състезание със себе си съм, искам да съм отличник. получа ли по-слаба оценка, край.

# 491
Мисля, че черния ти дроб бълва глюкоза. Освобождава се.
След време ще се оправи.
То и аз много подробно не съм чела за фастовете, трябва да се поправя.

Сега пак се набодах, че е 8 часа - 5,5

Скрит текст:
Да знаеш, че аз и двойкаджийка съм била и отличничка. Та иде момент да не ти дреме. Паднеш, па станеш, изтупаш се и пак.
Като дете имах фалшив бележник Joy
Него представях вкъщи, подписа на майка ми го научих перфектно.
Е, разбра се истината в един момент. Нищо скрито няма на тоя свят Joy

# 492
Начииии, шъ въ перадашЯ.......Като бях почивка...темата умряла....днес цял ден на работа.....не мога да ви насмогна на четене хахаххахах
Елора.....голям смях...хахахах..... паднах... ....видя ли ся каква е краста тоя глюкомер.....Simple Smile)))) Ам и аз не съм се бола чак 10 мин след ядене Simple Smile)))))) Той самият пик е на 1ви час Simple Smile ПОследствията на 2ри .....
Няколко съвета ......сменяй пръстите....недей да бодеш един и същи.....аз залагам основно на кутрето и безименния, като сменям ръцете.....гледам до бода от горната страна на пръста/близо до нокъта/ там е по-нежна зона и пуска хубава капка кръв....пазя си показалците и средния, че с тях съм най-работлива ....най-много кутретата бода, че тях най-малко ги използвам в ежедневието.....Сменяй иглите, ако бодеш друг човек....те са цветни, така че може да я прибереш после. Не е добре да се ползва спирт непосредствено преди убождане, четох че се смесвал с кръвта и не показва достоверен резултат, аз лично се измивам с топла вода и сапун, добре е ръцете да не са студени също така.....

Аз снощи си хапнах едни солетки/след режимна вечеря голяма зелена салата и руло стефани/....моята мечта.....толкова ми липсваха......бях пробвала с разни био щуротии, последно някакви от ръж....ама гадни....та на 1ви час КЗ беше 6.7....малко след това си легнах , Но тази сутрин КЗ беше 5.3.....очаквах по-висок резултат след солетите......
Вижте само каква картинка са сложили в долната част на опаковката.....хахаххаха....те си казват, че който яде такива неща , ще стане заоблен Simple Smile)))))) Ужас......
Скрит текст:

Тайс, дай си още малко време и не изпадай в паника.....и аз така се притеснявах за ГХ.......той е най-показателен. Пусни си го да видиш как се движат нещата....

Долче такъв миш маш си заформилаа, че чак не успях да запомня съставките хахахаха това не бих го яла за нищо на света .....

Да кажа и аз за кръвното.....винаги съм била с нормално /заковавах 120/90/, но пък имах артериална хипертония последните 5 год, и приемах бета блокери от 10мг/ден.....малко преди режима забелязах, че кръвното ми стана 130/90......пулса си беше висок..въпреки бета блокера.......сега/5месеца на режим/ съм пушка.....намалих Бизогамата от 10 на 2.5 мг, кръвното ми е около 100/70-вече свикнах и не ми се вие свят при ряко изправяне...пулса ми е 70......

# 493
Таис, за цикъла спря. Гледам, че си питала. 10 дни общо. Последните 5 слаба ракия, но все пак...

А за чията, купих на Драгон, отворих само и видях клечица малка. Аман вече.
Азара, вярно е смях Joy
Някой друг писа за друга чия и не намирам коментара.

А да питам нещо. Тъп е въпроса, ама знам ли.
На последното бодене си бях намазала лицето с мед. Това оказва ли влияние върху меренето с глюкомер? Joy

Азара, иначе на 2 час е 5,5. Ама с тия морковчета и лука. Ама пак е супер.
Ще видим на по-изчистена храна как ще показва.

# 494
Азара, че какво му е странното на варени яйца, авокадо, малко зеленчук, овкусяване?! 😃 Сложих и малко скумрия, защото беше останала (честно казано, изобщо не се натрапваше като вкус). Половин свят си прави подобни салати, само обикновено слагат риба тон и/или царевица...😉
За солетите...на мен дори заекът ми прилича на облечен с болнична пижама...😆
Елора, проблем е...само ако си имала мед и по пръстите. 😉 Аз писах за чията, върни се няколко поста назад. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт