Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 104
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Въобще не боли.
Оф, това мъжете са за бой. Как ходят на война не знам Joy

Официално ме пишете вече към редиците на "наркоманките" Sunglasses

Иначе си мислех да взимам обикновена игла да се коля, ако продължа да не пускам достатъчно кръв. Замислих се и за ножа...

Ето резултатите до момента, ей там долу има нещо празно, ако се запълни ще питам.
Нещо феритина нисък.
Скрит текст:

# 466
Долчето е нашият гуру по феритина и желязото.

Не зная какво ще ти кажат в темата за Сблъсъка, май каквото е извън норма, е от скорошно боледуване.
Екстра си си.

# 467
Мен ме интересуваше за тромбозата и там д димера.
Пък другото е ясно, ще си го борим стандартно.
Димера ми изглежда ок.

# 468
Ок е, там съм чела за тройно завишаване.
Няма да получиш тромбози.
На мен след втора доза Астра Зенека ми беше ок. 30. Не помня вече, знам, че лекарката ми се накара едно хубаво, че съм давала пари за щуротии, но нали имаше истерии тогава с тези тромбози от Астрата.

# 469
Доколкото знам феритина показва запасите от желязо, а не самото желязо.
Та не знам, сигурно заради по-дългия цикъл. А той принципно си ми е обилен.
Иначе спря вече. 10 дни ме откара.
А и като намаля цикъла почнах малтоферче.

# 470
Фритинът запасите, а си има и Fe което е желязото в кръвта.

# 471
Eлора...не се ли сети, че точно след цикъл не е добра идея да изследваш желязо и феритин, а? 🙂 Особено след по-обилен? Не са особено достоверни резултатите така...Освен това, добре е поне 2 дни да не си пила Малтофер или друго желязо /това е полуживотът на феритина/. Но ти е доста нисичък, да. Като го обърнем в другата мерна единица, предполагам, че ще е нещо като 8-9...🤔 Феритинът може да е "фалшиво завишен"(не е съвсем точен изразът- имам предвид, че може да е висока стойността заради възпаление или след боледуване, но пак да си има железен дефицит), но не и фалшиво нисък, имай го предвид. Сутринта публикувах линкове за RDW, MCV- прочети ги, ако не си. Гледам, че RDW ти е нагоре, което показва анемия /дефицит на желязо, на Б 12 или и на фолиева киселина/. Със сигурност има общо и има понижение и заради МЦ и, че си се изследвала точно след него, но все пак изобщо не ми допада този феритин...
За боцкането- аз почти веднага се сетих да търся видео 😄 Просто така, нагледно, запомням много по-лесно. Иначе си чета подробно и упътванията, обаче за глюкомера ми беше интересно и бързах да пробвам. Аз "стискам" леко пръстче, което значи съвсем лек натиск от двете страни, чак такова "стискане" не е. 🙂 Но аз съм с тънка кожа и чувствителна на болка и понякога, ако не правя така, съм имала усещането, че иглата ми се забива до кокал...😅 Честно казано, когато преди години ме бодеше чат-пат друг човек, ми беше много неприятно усещането в повечето случаи- сама е много по-лесно, окото ми не трепва! 😁
Чия купувам от Кауфланд- пускат понякога пакет от 500 грама за около 5 лева, нещо такова. На "Златна нива" съм купувала на добра цена- от квартален супермаркет.
Тайс, аз обичам много сминдух. Самардалата прилича ли на него /освен по многото сол/? 😃
Миоки, в нашенски Лидъл предимно шарената сол е с царевица. Миксовете за пиле, къри, риба и др. такива са без- за щастие. 🙂
Ето ви мои изследвания, правени на последен ден от цикъла (единствения път, когато изобщо не съобразих за МЦ)...и като имате предвид, че при мен ден 3 и 4 са доста оскъдни (красота, нали? 🤣). От септември миналата година са:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 19:50 от dolce miele

# 472
Долче, самардалата малко на чесън ми мирише, пробвай. Аз харесвам тази на Биосет, тя си се казва трапезна сол Самардала. Имаше в Билла едни бурканчета , мисля, че и в ДМ ги има, там по друг начин мирише. Макар да е "Гурме класа " Grinning И аз харесвам сминдух, кимион също.

Ох , хора, дали от неяденето ми е тази висока кз, сутринта 5,7 , в 13, 30 - 6,6, сега след  бързото ходене - 6, 4. Направо се побърквам вече. Иначе хич не съм гладна, ще си фаствам.
И вчера на гладен търбух беше 6 , после спадна. Rage

# 473
Здравейте!
Назначиха ми няколко изследвания от ендокринолог. Направих ги, но доктора е отпуска. Виждам, че холестерола е висок. Не знам как да разбера дали имам ИР? Може ли за съвет. Благодаря ви, че то другата седмица ще се чудя какво се случва.

# 474
Синеочка, имаш ИР. Инсулин на гладно над 20 е доста висок, а почти 220 на втори час си е доста сериозна стойност...И КЗ скача доста, интересно- защо е изследвана само на първи час глюкозата? 🤔
Тайс, напълно възможно е да е от фаста. Не го мисли толкова. Имам предложение- направи фаст 36 или 48 ч и ще видим как в един момент ще започнеш да виждаш желаните стойности 😜 Сега просто "вадиш" глюкоза я от черен дроб (глюконеогенеза), я от гликоген...Според д-р Фънг няма нищо странно в това и означава, че в кръвообращението тази глюкоза поне има шанс да бъде изгорена.

# 475
  • София
Аз ли нещо недовиждам... На изследването има глюкоза на 0 и 60, а пък инсулина е на 0 и 120. Някакво разминаване.... Но висок инсулин на гладно, висока пикочна киселина - ИР. Триглицеридите е хубаво да са под 1.

# 476
Така го беше задал доктора за това има ИРИ на 0' и 120'.  Холесторала е висок защото консумирам протеини заради други проблеми. Отидох на ендокринолог заради кръвно, което ходи от време на време 130/90. След като проблема не е от сърцето взех да търся други варианти и кардиолога ми каза да отида при ендокринолог за да се види щитовидната. Оказа се, че не е при нея проблема. Ходих днес да ми водят резултатите, но доктора е отпуска бил.

# 477
Да добавя още един + за режимното хранене.
Винаги като си меря кръвното е към 130 /не че го меря, ако ме боли глава например/. Лекарите казват нормално било.
От както съм на режим 120 не е минавало.

# 478
Да, и аз сега четох за тези неща. Благодаря! По принцип е 110/70,но на моменти се качва 130/90. Тази седмица ще проследят какво се случва с храната преди да го питам за резултатите.

# 479
Мен като ме боли главата, обикновено кръвното е ниско и пулсът висок.

Общи условия

Активация на акаунт