Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 150
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Да, до структура. Може би когато ханша е по-голям и това вдига обиколката.
Не...при мен е точно обратното- ханшът изобщо не ми вдига обиколката на талията...😃 Просто си нарастваха успоредно с теглото, като при отслабване винаги стягам първо корема. Чак при последните кг започнах да качвам една идея повече и в корем, врат. Някакси "външно" качвам мазнини, вижда се, че са под кожата (което все пак е по-добрият вариант). Приятелките с другия тип структура качват най-много на бюст, корем, врат, горна част на ръце.
Тони, не е искрено и да се напълнее от Зоната. Много зависи.🙂

# 301
Тони, недей да "лежиш на тази кълка", и със Зоната можеш да надебелееш. 😛😉

Да не отслабна допускам, но чак да надебелея 😜
Елора, за да не ми писне мерене и теглене на храната, съм измислила готвене на 4 порции наведнъж. Нямам проблем с еднообразието.
Натка, засмях се от сърце на талията в неизвестност 😂

Ми то и аз цял живот не знаех, че съм имала талия. Даже открих, че имам и кокали там при талията Joy
Еднообразието не е хубаво и не касае само вкусовите качества.
Преди години с употреба на много лимони си докарах алергия към лимони. Тия дни установих, че към лайм нямам такъв проблем. И затова рибката вече с лайм.
Аз яйца повечко ям, но не искам и не мога 5 дни само това да ям. То и ми писва. Затова има пилешко, телешко, риба, гъби, че и фаст.
Имай го напредвид да не стане беля.
Какъвто режим си искаш избирай. Важното е да върши работа - тоест да си оправиш здравето и килата.
Да не се налага да казвам после " абе аз казах ли ти нещо"

# 302
Здравейте, момичета!
От скоро чета в групата, подозирам че имам ИР. Последната 1г напълнях с 10кг/ обездвижване.. Ковид../и то в областта на корема. Пробвах диета с броене на калории, но резултатът е 1-2кг. Минала седмица три поредни дни КЗ на гладно варираше 7.0-7.2., едва когато бях на пълен глад видях 5.1. Имам глюкомер.
Опитвам се да спазвам режима, но е много трудно, когато трябва да готвя за домашните? В повече ми идва да готвя за всеки поотделно Confused Вие как се справят?
Ще се опитам следващата седмица да си запиша час за ендокринолог. Имам и Хашимото...

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 17:09 от Dimitrinka Kostova 709749

# 303
Защо е нужно да готвиш за всеки по отделно?Готвенето никога не ми е било проблем.Обичам да готвя и сега е достатъчно разнообразно.Има и тема отделно за рецепти по режима.Има и доста момичета с блогове с рецепти.

# 304
Здравейте, момичета!
От скоро чета в групата, подозирам че имам ИР. Последната 1г напълнях с 10кг/ обездвижване.. Ковид../и то в областта на корема. Пробвах диета с броене на калории, но резултатът е 1-2кг. Минала седмица три поредни дни КЗ на гладно варираше 7.0-7.2., едва когато бях на пълен глад видях 5.1. Имам глюкомер.
Опитвам се да спазвам режима, но е много трудно, когато трябва да готвя за домашните? В повече ми идва да готвя за всеки поотделно Confused Вие как се справят?
Ще се опитам следващата седмица да си запиша час за ендокринолог. Имам и Хашимото...
Повечето споделят че готвят примерно месо някакво за всички, а за тия дето ядат и въглехидрати само хляб/гарнитура е отделно ако искат друга. Картоф, ориз, някакви такива. Пак е улеснение.
Аз правя и заготовки на някои неща, правя си нещо месно там кюфтета или друго за няколко дни, а пък въртя гарнитурите да не е съвсем едно и също. Или ям едно и  също само за обяд в работата, а вечер сменям я с някакъв омлет, я с друго. Ти свикни с режима, не е проблемът готвенето а да не те мами да посягаш и ти на такава храна.
Сестра ми се храни на такъв режим от известно време, но освен нея и двама мъже са у тях... те си ядат всичко. Хлюб се пече, за малкия и кутии с храна за училище. Справя се, въпрос на навици и организация.
И на мотивация, но КЗ на гладно 7 би трябвало да те стресне достатъчно за да се мотивираш, това си е вече диабетна стойност.

# 305

НВ-ВМХ по-скоро ще ме накара да надебелея още повече, като се знам колко съм лакома. В Зоната всичко е балансирано и идеята й ми звучи много логично.

При нвмх няма как да преядеш. Но ще ти трябва време, много грешки и четене докато се усетиш какво, кога и колко да ядеш.

ами тя ми каза само Tsh да си пусна 3.58. Увеличи ми доза та на 50 всеки ден, иначе чиех 5 дни 50, 2 дни 25мг. Чудно ми е дали пак да правя обременяване другия месец  А за въпроса дали си спазва режима предният ден да, хапнах само много, много тънко парче кекс на обяд. Вечерях си зелен боб със ребра. А относно хляба, започнах да хапвам по малко по време на ковида със супа, защото не ми се ядеше нищо друго и ми се караха, че съм "изсъхнала" много, че ще ида в другата крайност, защото съм висока 176 и всеки като ме види се шашка, че съм свалила толко кг за толкова кратко време. И мъжа ми взе да ми се кара много, и ме следи какво ям, че не съм била яла нищо и се плашел.
3,58 не ми говори нищо, не ги знам реф. стойностите, но ми се струва високо. Може и да бъркам.
Обременяване всеки месец е безумие да се прави, но ако искаш да товариш организма и да се влошиш, както си прецениш. Много пъти сме писали за това обременяване.
Предвид резултатите и ковида би трябвало да се стегнеш и да си стриктна.
Зеления боб го остави, ама кекс, хляб...няма общо с режима ни.
Все пак се чудя как е възможно да си 58 кила и да имаш 83 см талия при ръст 176.
защо?

# 306
Абе Нати, ти да не си ковидясала нещо?

loveme_2016, ами странно ми е. Принципно при жените от ръста се махат 110.
И би трябвало да си добре на 66 кг.
А пък ти си с по-малко кила. Даже звучи,че си с поднормено.
Макар че то да си слаб не е гаранция.
Познавам жени, които са с ниски кила, ама трупат на корем и талия.

# 307
Loveme, и на мен ми звучи много тази талия, на тези кг и височина. Може би структурата ти е без талия, не знам. Моята е 76, на 61 кг, на 168 см и имам над 15 см излишни на талията. Коремът ми изглежда огромен, все едно съм бременна.

# 308
Абе Нати, ти да не си ковидясала нещо?
Повредих се точно като от такова, до тук само отрицателни тестове обаче, луда работа. Според лекарката ми също е от това и като за такова ме лекува. Като ми разчитаха рентгеновата снимка и те на такова мнение бяха. Със сигурност разбират повече от мен, приемам че е това и съм се запряла вкъщи макар че не съм под карантина.
Папкам, нанкам, псувам, плювам... и те така.  Да ми минава вече че изтрещях тука. Не беше това начинът да си почина от работа.

# 309
Значи не е корона, а някаква диадема  Joy

# 310
Бе мани, направо принцеса ще съм... ако не, пишете ме жаба Joy
Ще се оправя, няма къде да ходя, ама ще се поизмъча първо. Не бях хващала нещо повече от сезонна настинка от двуцифрен брой години, а откакто съм на режим и настинките повечето ме подминаваха. Явно беше крайно време все нещо да прихвана и аз, пък както щат да му викат. Вирусна пневмония може и от друго да е, макар че най-честата напоследък причина я знаем щото ни я повтарят навсякъде.
Че и моят цикъл подрани с 3 дена, само това ми липсваше и то...
Я кажете режимна храна която си е вкусна и без да е ароматна особено, че от вчера и обонянието ми почти го няма. Все с нещо трябва да се прилъгвам сутрин заради тъпите хапчета, а мразя да ям рано и всичко ми е като трици в устата.

# 311
loveme_2016, според мен, резултатът ти е такъв, защото си на режим. И също така, отново според мен, не трябва да правиш повече натоварване - напълно излишно е докато се храниш режимно. Тези стойности са за хора хранещи се на общо основание. Гликираният ти е 4,6, което значи че държиш глюкозата ниска.

Disito, 1-2 кг са нищо, само като минеш през тоалетната и може да си минус, но КЗ на гладно 7 е диабетна захар.
Относно готвенето - готвя режимно, а за домашните добавям гарнитури. Понякога правя за тях по-въглехидратна манджа като мусака или ориз с месо и си оставям за мен от каймата или месото и си ги ям така. Каймата си я правя запържена с яйца. Като правя кюфтета, за домашните може да направя картофено пюре за гарнитура и в този дух, но те и те не ядат вече много ВХ.

# 312
Напоследък съм фен на крем супите, с участие на карфиол и сметана. Прекрасно за небцето и кормето, ароматите са вторичен ефект.
Нати, ти как си, имаш ли температура, енергия

# 313
Бе мани, направо принцеса ще съм... ако не, пишете ме жаба Joy
Скрит текст:
Ще се оправя, няма къде да ходя, ама ще се поизмъча първо. Не бях хващала нещо повече от сезонна настинка от двуцифрен брой години, а откакто съм на режим и настинките повечето ме подминаваха. Явно беше крайно време все нещо да прихвана и аз, пък както щат да му викат. Вирусна пневмония може и от друго да е, макар че най-честата напоследък причина я знаем щото ни я повтарят навсякъде.
Че и моят цикъл подрани с 3 дена, само това ми липсваше и то...
Я кажете режимна храна която си е вкусна и без да е ароматна особено, че от вчера и обонянието ми почти го няма. Все с нещо трябва да се прилъгвам сутрин заради тъпите хапчета, а мразя да ям рано и всичко ми е като трици в устата.

Ми да те целуне някой, да не останеж зелена форевър Joy
Яж чесънче, пий сребърна вода.
Даже в сребърната вода клеева тинктура капни.
Най-добре преди лягане да ти са минали всякакви хранения.
Какво значение има какво ще ядеш? Нямаш вкус, прави нещо там да ти се пълни стомахчето Grinning

# 314
Абе ако кажа че съм много добре, ще излъжа, но очаквах по-зле да съм така че не се оплаквам чак толкова. Температурата ми беше до вчера, не беше нещо много драстично, повече ме измъчи жестокият синузит дето направих. Чак сега усещам тежест от пневмонията, до вчера по-голям зор имах със синусите и не обръщах внимание...
По-бодра съм отколкото очаквах, не че правя кой знае какво но не е и едвам да се влача из къщи или да се тръшкам все в леглото. И продължавам да твърдя че щях да съм много по-зле ако не бях на такъв хранителен режим, убедена съм просто.
Елора, чесън си ям, не съм много за целуване точно сега Joy. За вкуса бъркаш - той си е на място, само мирис не усещам много много. На обяд и вечер не ме бърка особено, но сутрин ядях насила дори и като можех да си помириша храната... и кафето. Сега хептен мъка, а ще трябва да го правя още известно време.

Общи условия

Активация на акаунт