Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 145
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Виж сега Нати, ако някой те обича истински и на чесън да ухаеш ще те цунка.
Само вампир би отказал.
Около мен няма впрочем Joy
С тая сребърна вода и върколаците гоня.

За хремата. Аз отдавна капки не ползвам. Те ми действат още по-зле.
 Имам каничка за промиване на носа. Правех си разтвор от гореща вода и сол, чаках да изстине и шмръ-мрък. А като си легна някакво кремче в носа. Ринолекс или на хигитеста мехлема за хрема.
Аз ям доста чесън. 4-6 големи скилидки без вътрешната зелена част, че ме дразни.

# 316
tays, я кажи за крем супата с карфиол и сметана, че ми се хапва нещо такова в този сняг.

# 317
Натка, Елора, ще ме уморите от смях с тези целувки и жаби😆😆
Натка, сега е моментът да проядеш риба 😝😝😝 Сещам се за мазна пържолка или крем супа. Предполагам, че не са вариант млечните (заради АБ), а и луканките...
Елора, от утре мисля, че има скумрийка в Кауфланд на промо, около 4,50 лв/кг мисля, че ще е. 😉

# 318
О да, знам. Ще ходя сигурно вторник или сряда.
Иначе си взех от кварталния рибарски една маслена да я видя.

# 319
Натка, Елора, ще ме уморите от смях с тези целувки и жаби😆😆
Натка, сега е моментът да проядеш риба 😝😝😝 Сещам се за мазна пържолка или крем супа. Предполагам, че не са вариант млечните (заради АБ), а и луканките...
Елора, от утре мисля, че има скумрийка в Кауфланд на промо, около 4,50 лв/кг мисля, че ще е. 😉
Божкее, наистина не бях се сетила за това, аз тая водната храна съм я отписала. Ама пак си е риск де, някои миризми все още ги усещам. Като си знам късмета, точно рибата ще ми засмърди ако реша да пробвам Joy
За млечни гледах уж и на двата антибиотика листовките, не пише да се избягва такова нещо и хапвам по някоя хапка там сирене или от сорта, не се пазя изрично. Луканките не ги броя за храна, ако някой се излъже да ми подари домашна бих я хапнала ама стандартна купешка и здрава бих се замислила дали да я изям. Абе ще мъча там две сварени яйца сутринта, колкото да се каже че съм яла нещо. Не че тая сутрин не си доядох патешката супа от миналия ден Grinning
Егати... хората апетит губят като са болни, пък аз ям повече Grinning Не че е задължително ама пък за мен сядане колкото да изям три хапки на кръст не съществува - или се наяждам като хората с нормално количество, или хич не ям. По обед се усещам че не съм огладняла като за цяла порция, ама пак си я изяждам щото пък иначе вечерта ще огладнея много рано. Та добре си се храня въпреки всичкото мрънкане, хич да не е Grinning

# 320
И аз трудно губя апетит.
Веднъж имах за три дни 40 градуса температура и нямах апетит.
Иначе и болна си хапвам. Трудно може да ме спре нещо.

# 321
Натка, доколкото знам, млечните може да намалят ефективността на АБ, затова е хубаво да прочетеш какъв интервал трябва да има между млечните и АБ. За някои даже съм чела, че е препоръчително изобщо да не се консумират млечни, докато се приемат антибиотиците...
Аз пък нямах никакъв апетит първата седмица с ковид😃 По принцип по време на боледуване приемам с отворени обятия температура, която не ме кара да се чувствам зле и тогава я свалях само, когато беше съпътствана от гадното усещане за вледеняващ студ. 🙂 Иначе и аз рядко губя апетит, когато съм болна, но тогава изобщо не ми пречеше да нямам апетит...
И аз вероятно ще купя още малко скумрийка от Кауфланд. Фризерчо се пръска по шевовете😅, но мисля за утре да размразя от наличните запаси и да освободя малко място за новите попълнения.
Елора, какво да не и' харесваш на маслената рибка...Тя сигурно и на Натка може да се хареса- това е рибата, която най-малко мирише на риба, от тези, които съм яла аз...😃 Сочна, нежна, има малко за чистене, лесно се отделят костите...🥰 А като и' се сложи и лимон, съвсем се замаскира.

# 322
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз пък все още изяждам брутални количества храна та чак се плаша, днеска съм изял поне кило картофи (не бях ял такива поне от месец-два), поне кило месо зелена салата и вино.
За риба има на примоция и сигурно утре ще ям една маринована херинга (която всъщност ми е единствената неконсервна вкусна риба, но и ужасно солена).

# 323
Долче, чувала съм и аз някакви такива неща ама даже не помнех дали бяха за млечни изцяло, дали специфично за прясно или за кисело мляко... та рових от-до в листовките и на двата, за единия гледах и онлайн в аптека питано, отговорили са че не пречи. А и те не са ми основна храна все пак, няма да го мисля повече и това. Може би не е за всички антибиотици, те толкова видове се навъдиха... Но си е добро напомняне де, хубаво е тия неща да се имат предвид винаги.
Рибата си я дръжте... помирисах едни капсули рибено масло дето имам, имат си съвем лек дъх, ами него го усещам Grinning И това беше хубава идея иначе де, да пробвам точно сега ако не мога да я надуша Grinning

# 324
Джерами, брат ми беше така- над седмица неядене и легло, после апетит за всичко и особено за вгх...Но той изкара ковид доста зле. При мен след ковид имаше по-скоро желание за кисели и пикантни храни  отколкото за големи количества. Не можех да правя фастове, една идея повече вгх имах в някои дни (не като кило картофи де 🙂, по-скоро малко боб понякога или плод)...
Натка, маслената риба наистина е много нежна. Особено с лимон, почти няма да разбереш, че ядеш риба.

# 325
О, ще я папна тия дни. Може би във вторник ще бъде.

# 326
loveme_2016, според мен, резултатът ти е такъв, защото си на режим. И също така, отново според мен, не трябва да правиш повече натоварване - напълно излишно е докато се храниш режимно. Тези стойности са за хора хранещи се на общо основание. Гликираният ти е 4,6, което значи че държиш глюкозата ниска.

Disito, 1-2 кг са нищо, само като минеш през тоалетната и може да си минус, но КЗ на гладно 7 е диабетна захар.
Относно готвенето - готвя режимно, а за домашните добавям гарнитури. Понякога правя за тях по-въглехидратна манджа като мусака или ориз с месо и си оставям за мен от каймата или месото и си ги ям така. Каймата си я правя запържена с яйца. Като правя кюфтета, за домашните може да направя картофено пюре за гарнитура и в този дух, но те и те не ядат вече много ВХ.
Благодаря Миоки! Бях и при личната ми след това, показах и изследването и разказах какво ми е казала едното, тя каза че гликирания е важен, че е толкова нисък, да си спазвам режима, да внимавам, че съм пред разположена за диабет. Каза разходки колкото може и да не се паникьосвам излишно. Важното е, че без хапчета имам напредък.

# 327
tays, я кажи за крем супата с карфиол и сметана, че ми се хапва нещо такова в този сняг.
Като готвя, много рядко ползвам рецепти, импровизации правя.
С крем супите имах опит само с такава от картофи, докато синът ми беше покрай мен. После правих една крем супа, преди режима  с червена леща, моркови тиква , червен пипер, скилидки чесън  и куркума, ставаше мноооого хубава.
Сега открих замразените пакети с броколи, карфиол и моркови и се родих направо. Ако имаш глава карфиол от ПЗ, естествено, слагаш нея, ако не- сваряваш си други неща, преди да изсипеш пакетите . Най- хубави станаха последните ми две крем супи. Първата беше с глава карфиол, разрязвам я на две и варя, сложих и тиквичка, защото бързо се скапват, морков, спанак имах, и него набутах, винаги имам и селъри, няколко стръка нарязани, бе въобще, каквото имах, сол, масло и като се разври хубаво, пасирам в тенджерата, сместа трябва да е по-гъстичка, иначе много пръска , после разреждам с вода и кипвам, ако се налага, накрая доливам ок. 100 гр. течна сметана от Лидъл, от животинската , 30 процента. Втората успешна беше точно от пакет броколи, моркови и карфиол, добавих пак селъри, имах и две парчета тиква и шепа червена леща / последните можеш и да си ги спестиш/ но на мен не ми вдигна тази супа кз, та - и още добавих кейл, който за първи път вземах от лидъл, за моя изненада стана много яка крем супа с него. Подправки почти не слагам, защото продуктите си имат индивидуалност и не ща да ги унифицирам.
Много добре ми се отразяват на стомаха крем супите, те са плътни и хранителни, не е като да изсърбам супа зеленчукова или пилешка, и след половин час да вия от глад.
Ние у нас ги пием в порцеланови чаши за чай, аз си добавям ябълков оцет, понякога с чесън, мм си слага лимон.
Доволна съм в този беден на истински храни сезон от крем супите. Heart

Някой питаше какви храни готвим за семейството. В началото на режима и аз установих, че много съм готвила с картофи и ориз, викам си как ще се живее без мусака, пилешка супа, пълнени чушки, пиле с картофи, спанак с ориз .
Пък се оказа, че като съм влизала в магазина, не съм търсила варианти, щото лесно по инерция. Сега си купувам всевъзможни зеленчуци и за пръв път в живота ми ям пащърнак, репи, целина слагах само в телешко варено, пък тя била вкусна и т.н.
С гъбите още съм в конфликт, безвкусни са ми, магданоз ям насила, има още какво да възпитавам у себе си, но няма как, ще се свиква.

loveme_2016, ти си постигнала много за по-малко време от мен, и имаш съществен напредък. Аз не съм правила обременяване, но инсулинът ми беше 7 на гладно, кз 5,4 / от 6, 4/, гкх 5,2 / от 5,7/, и Невена ме похвали. Аз си продължавам, ще видя на следващата контрола какви ги върша.
Ако отида сега на доктор и ми каже ужас при такива драстични снижавания на нивата , трябва да търся въже или пищов да се гръмна.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 09:49 от tays

# 328
Здравейте.... отработих си работата от почивката...та днес и утре ще ви досаждам Simple Smile)))
Юпитер...с теб имаме еднакви мерки.....164 см съм висока...ти колко кг си?..81-82 ми беше талията до скоро, а сега я мерих ..79 станала Simple Smile Тръгнах от над 100 хахахха...но имам още мазнина на корема и увиснала кожа.....т.е не знам дали са и двете или само кожа........но имам...ще се махне/надявам се/ Simple Smile Имам покачен 1 кг.....но и усещам засилен апетит......за първи път ядох снощи черен шоколад непосредствено преди лягане.......май чакам цикъл до седмица.......предполагам, че задържам течности,защото няма от какво да кача иначе.......ще се разбере...не драматизирам Simple Smile

Моля ви за мнение.....за режима на малката......ок ли е да й правя овесени ядки? Спряхме със зърнената закуска/шоколадовите топчета/.....но се чудя с какво да й разнообразявам яйцата......Купих си междудругото лешников тахан......мнооооого ми хареса.....ужасно е вкусен, все едно ям шоколад с лешници......нямах отражения на КЗ, та правих на малката с кисело мляко овесени ядки/мисля че са пълнозърнести....знам, че не е голяма разликата/ и някакъв плод/ягода...боровинка...гледам да не ги смесвам/ слагам и малко чия  и от лешниковия тахан...на нея много й харесаха.......аз не ям овесени ядки.....знам, че не са много ок....не знам на нея дали е добре да й давам...тя нали все пак расте....

# 329
Ох, Азара, лешников тахан и бадемов, и от кашу - моя страст и моя болка Sunglasses
Направили са в Алмонд и големи буркани, уж да имам за повече време, но много ги ям, с голямата лъжица. На кз и на мен не ми се отразяват, но спират отслабването, спрях да ги купувам в изобилие, защото поне по 100 гр. изяждам, а нали ядки на ден най-много 30 гр. Аз съм малко като алкохолиците с тахана, без една лъжица мога, но с една не мога.

Снощи и аз мерих талия, но никъде не записвам , моята беше 76 см, 168, 62 кила, но и аз си имам едно добре оформено коремче, дали ще спада , не знам. Преди си мислех, и бях чела, че с годините отслабва мускулатурата на корема и затова дамите на зряла възраст имат корми, та предпочитам така да си мисля, вместо че имам мазни органи Nerd

Общи условия

Активация на акаунт