Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 167
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Е как се наяде много добре, това само салатата ли или имаше и мръвка до нея? Аз ако ям само това, включително и маслини да има, няма да изкарам дълго с него и след малко ще съм се навряла в хладилника да търся и друго. Айде да не е след малко, давам си до към час и половина Grinning Иначе много вкусно звучи наистина, аз също харесвам такива комбинации.

# 346
Азара, обожавам такава салата. Не съм си правила скоро. Аз си запичнах и козе сирене. Зелена салатка със запечено козе сирене 🥰

С елда също съм си правила салати. Едната е с елда, спанак, магданоз..., а другата е елда, домати, краставички, нарязани на малки кубчета.

# 347
Нати нямаше мръвка Simple Smile Аз някак свикнах вечер да карам на салатка....но не само голи зеленчуци.....добавям някакви млечни...предполагам, че мазното Пекорино подпомага за засищане.....Аз понякога на зелена салата си слагам и лъжица кисело мляко...харесва ми Simple Smile

Юпитер, може да се каже че сме "близначки" по мерки хахахахах Simple SmileДелят ме 3кг до шейсеттака:)    Въпреки че "балкона" ми доста спадна и сега не знам колко ми е гръдната......направих нов опит да си купя нов сутиен......чашка С ми е малка....а Д ми е голяма........то само кожа.....ще карам със спортни сутиени засега Simple Smile

Елда не съм пробвала никога......ще опитам Simple Smile

# 348
Е, кажи честно 😀 и аз съм така с чашките.
Момента съм точно между С и Д. Подгръднатаа ми е малка в същото време и трудно си намирам сутиени. Но си поръчах комплект бельо със сутиен размер 75Д бриджитка, че С на бриджитка ми е малък, не точно малък, но ми изскачат гърдите (имам два такива от преди бременността в шкафа). А тези, които носех от миналата година досега, са ми големи вече.
Верно сме близначки по мерки 🙂

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 15:08 от Jupiter sea

# 349
Това хранене по зоната ок ли е за нас? Ендото ми спомена за него, защото според нея вече трябва да спра с кето режима.

# 350
Аз съм много начинаеща, но според мен Зоната е един много балансиран режим и е подходящ при инсулинова резистентност. Сега съм 5 ден на нея и се чувствам отлично. Но може да е и от добавките, които пия - вит. Д и Омега 3.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 22:39 от ~Tony~

# 351
И аз съм с витамин Д дефицит. Започнах капки по предписание, още не мога да усетя голяма разлика.

# 352
  • Sofia
В Зоната има хляб , ...и плодове за десерт 🤔

# 353
  • София
При ИР трябва много да се внимава с въглехидратите. Въглехидратите повишват КЗ, като се повиши КЗ се вдига инсулина. Затова храненето трябва да е такова, че да повишава КЗ минимално.

~Tony~ твоя инсулин на гладно е доста висок.

# 354
Това хранене по зоната ок ли е за нас? Ендото ми спомена за него, защото според нея вече трябва да спра с кето режима.
Кето режима не е подходящ за дълго време, ако казваш на ВМ-НВХ кето, то има разлика.....кето-то е до 30 ВХ дневно/поправете ме ако греша/ а ВМ-НВХ е до 50....но може и по-либерално да се кара.....това ми харесва че не се налага да броя ВХ......да, етикети  чета....но  трябва да е луд човек с подобни проблеми да не гледа какво слага в устата си..........друго си е когато съгрешава по собствено желание.....човешко си е Simple Smile Разберете че това си цялостна промяна в начина на хранене, и си остава до живот......Аз отдавна съм го приела, и се чувствам чудесно......първата промяна трябва да стане в главата....психическо пренастройване.........казвайте си, че не сте наказани да не ядете това и онова, а че сте превилигировани че НЕ ядете това и онова/имам предвид пълните с боклуци бързи ВХ/:)
За Зоната съм чела/чувала само хубави неща, но всеки трети се оплаква че е трудна за смятане на блокове.....може би е въпрос на навик....не знам. Не съм чела в какво се състои, за сега начина ми на хранене ме устройва.....знам какво мога да ям в изобилие..и какво не....

# 355
Супер елементарна е Зоната, нужен е период на свикване само. Дали ще смяташ макроси или блокове, все тая. А можеш и на око да си определяш нещата, както и тук, не всеки смята.

# 356
Азара, кето спазвам, въглехидратите са до 20гр. Знам много добре разликата между НВ-ВМХ и кето. И точно, защото съм го спазвала вече близо 9 месеца е време да го спра. И за това търся друг режим в който да си досваля 4 5 кг и да си поддържам здравословното състояние.

# 357
Азара, може да даваш на малката овесени ядки, но гледай да не са от тези дето само се накисват с мляко леко и са готови. Те са си обработена храна. Освен това, аз бих се въздържала да ги давам често. За мен това е храна за коне, не за хора.

# 358
Азара, кето спазвам, въглехидратите са до 20гр. Знам много добре разликата между НВ-ВМХ и кето. И точно, защото съм го спазвала вече близо 9 месеца е време да го спра. И за това търся друг режим в който да си досваля 4 5 кг и да си поддържам здравословното състояние.
Според мен това е много дълъг период....на 20 ВХ.....има опасност да си прецакаш бъбреците.. Колко кг свали за тези 9 месеца?

Миоки Благодаря за съвета......и аз не съм фен на овеса...но не знам с какво да й заменя зърнената закуска, че само яйца на този етап....дали да не й правя само кисело мляко с чия и плод? Май е по-добър вариант....то и киселото мляко не ми е никак ок....ама с какво да го храня туй малкото не знам .....хляб не може....и сандвичите отпадат....чудо Simple Smile))) за закуската говоря ....

# 359
Според мен, трябва да се абстрахираш от идеята, че закуската трябва непременно да изглежда по определен начин. Може да закусва и това което яде на обяд или вечеря. Детето какво мисли по въпроса?
На мен примерно, разнообразие не ми е нужно и мога да ям едно и също дълго време. Синът ми пък яде едно и също, но на продължителни периоди и после сменя и пак така.

Общи условия

Активация на акаунт