Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 164
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Резени шунка, кашкавал, пълнена сурова чушка със сирене или яйце и сирене, има разни тиганички от крема сирене и яйца, печива с режимни брашна. Аз си взех шунковар, за да имам свястна шунка.

# 361
Азара, 25 кг.
Нищо ми няма, изследвах си всичко възможно.
Просто е време да сложа край.

# 362
Нещо се обърках.
Нали в нашия режим вгх трябва да са до 20, мазнините ок 60.

Дам, изтрих си малоумните въпроси 😃

# 363
Нещо се обърках.
Нали в нашия режим вгх трябва да са до 20, мазнините ок 60.

Дам, изтрих си малоумните въпроси 😃
20 грама се имат предвид, а не 20 процента. За мен е странно да се поставя така до 20 грама или до 30 грама, че кой ще ми каже колко ще ям общо че да ми е така съотношението с 20 грама примерно?
На ме ако се втелясам да гледам калории, само базов метаболизъм по разни калкулатори ми излиза почти 1500, значи и повече от това трябва да хапвам. Други и в темата пишат че се мъчат на по 1200 общо, аз се потрисам ама така са го решили. 50 грама въглехидрати за мен и за някой дето яде толкова не са едно и също, нали?

# 364
Моето кръгче по калкулатора си ми изкарва съотношение 60 мз, 20 пт, 20 вгх.
А калории ми е задало към 1800, въобще не ги докарвам.
А днес само вечерях , нали да опитам фаст, получи ми се, но протеините са ми повече, 25 про, 13 вгх, но само 800 калории. Ядох две долни пилешки бутчета, едно патешко филе и задушени зеленчуци. Сита съм.

# 365
Така и не се научих да тегля и смятам, пиша, следя калории, макроси, проценти. Не виждам смисъл, макар, че сигурно има. Просто храна, която е ок и такава, която не е. Друг е въпроса, че аз трудно се откъсвам от тая дето не е ок.
Днес ходих на преглед. Бебето изглежда добре и е почти сигурно, че ще си имаме второ момиченце. Пуснаха ми и стандартните изследвания пкк и урина, а аз си добавих ТСХ, фт4, асат, алат, холестеролите, триглицериди, пикочна киселина, цинк, селен, желязо, феритин, ЖСК, хомоцистеин, В12, В6, фолиева киселина, вит. Д, гликиран хемоглобин, кортизол... Май нямаше друго.
След няколко дни ще ви питам за мнение за изследванията.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 22:05 от fillme

# 366
Браво ураган Simple Smile последните са най-трудни....щом си изкарала 9 есеца на кето, значи имаш изградени навици вв тази насока Simple Smile

Тайс...не те ли изнервя това пресмятане? Simple Smile))

Миоки, права си....тя не търси това разнообразие, което аз се опитвам да й докарам....грешката е в мен...тя е много месоядна...и пържола да й сложа за закуска..ще си я хапне с удоволствие Simple Smile Ще си коригирам и тази лудост Simple Smile

# 367
Азара, от юни досега нищо не съм пресмятала. Но докато ти си топкаше рязания бански в елексирена водица, колегата ми ми инсталира някакъв калкулатор, който е и доста нахален, все подсеща , закуска, обяд, хапване, вечеря 🤣
И аз нали съм послушна, нанасям. Не знам кога ще ми писне, това е от ок. 10 дни.

# 368
И аз не пресмятам, но с уговорката че не гоня строго кето и не правя режимни печива и десерти, та да гледам да ги вместя и тях. И че никога не съм имала висока КЗ.
Купувам продукти и ги готвя, горе-долу ми е ясно какво и колко, въглехидратите в малко зеленчук по-скоро ги игнорирам. То на месо + зеленчуци или яйца + зеленчуци няма много какво да им пресмятам, трудно да прекаля точно с въглехидрата. Ако купувам нещо дето е готово, гледам етикета и ако В са му до към 10тина процента и списъкът съставки не е някакъв по-дълъг от CVто ми - вземам, ям и не го мисля повече. Вече супи като правя, зеленчуковите сигурно минават по ръба или малко отгоре, но и това не го правя на драма.
По-лесно и по-спокойно ми е така, но пък за други може и обратното да е. Да си намери човек неговия начин пък другите нека му се чудят щом искат.

# 369
Никога не съм използвала приложение на кето. Само преди година и половина /още нямах ИР/, когато бях решила да си броя калориите и беше много досадно да мериш и вкарваш всичко, но и така се отслабваше. Но си е ок за здрави хора, не за такива като мен дето не са ок с въглехидратите🙄

# 370
Magina, знам... Но в момента съм в една такава фаза, междинна може би, в която целта ми е да премахна безконтролното тъпчене... И всички въглехидрати, които се приемат в Зоната, не могат да се сравнят с това, което си причинявах до скоро. Благодаря за вниманието!

# 371
И аз не пресмятам, но с уговорката че не гоня строго кето и не правя режимни печива и десерти, та да гледам да ги вместя и тях. И че никога не съм имала висока КЗ.
Купувам продукти и ги готвя, горе-долу ми е ясно какво и колко, въглехидратите в малко зеленчук по-скоро ги игнорирам. То на месо + зеленчуци или яйца + зеленчуци няма много какво да им пресмятам, трудно да прекаля точно с въглехидрата. Ако купувам нещо дето е готово, гледам етикета и ако В са му до към 10тина процента и списъкът съставки не е някакъв по-дълъг от CVто ми - вземам, ям и не го мисля повече. Вече супи като правя, зеленчуковите сигурно минават по ръба или малко отгоре, но и това не го правя на драма.
По-лесно и по-спокойно ми е така, но пък за други може и обратното да е. Да си намери човек неговия начин пък другите нека му се чудят щом искат.
Все едно аз съм го написала Simple Smile))) И при мен е точно така.....Като ме питат какво не ям...винаги казвам, че ми е по-лесно да кажа какво ям Simple Smile))) Много пъти съм си мислела ако нкой ден реша да изям нещо "забранено"....какво би било то.....и често не стигам до отговор..по едно време си мислех, че ако ми сервират мекици...мммммм..умирам за тях....ама на почивката имаше,....не се изкуших за миг дори да отхапя хапка...а наистина изглеждаха много вкусни:)..ами не бих изяла нещо на чийто етикет съставките са както каза Нати  по-дълъг от CV-то ми хахахах:)

Именно такъв тип храни са ме докарали до тук.....ММ често се шегува с мен и ми казва: Изяла си си всичкото ядене през последните години....
...не съжалявам за нищо аз......

Тайс....не се занимавай с глупости....от личен опит казвам, че в момента, в който се поуспокоих и си изсних кое е добре за мен да хапвам, и кое не........нещата си тръгнаха от само себе си......Simple Smile))) не се занимавам да броя, нито гледам вече часовника....днес например обядвах в 14ч.....когато -тогава Simple Smile всичко е 6 ...

Искам да ви подхвърля едно предизвикателство........да мислите за една евентуална лятна среща  Simple Smile Би било ужасно забавно си мисля аз:))))
...И Невена /понеже видях че ми е харесала пост/ като поглежда към темата...да си организира едно прибиране от Карибите Simple Smile))))
Кой какво мисли по тази тема? Simple Smile

Филми, честито момиченце....и аз съм с 2 девойки...дупе да ти е яко Simple Smile)))

# 372
Не знам, на мен пък ми е странно като някой ме пита Е добре де, ти какво е останало за тебе да ядеш като толкова неща избягваш? Ами има си какво, ям си много неща и много добре даже. Сега, аз цял живот мразя чушки, патладжани, риби и всякакви водни, плюс още 1-2 неща дето повечето хора ги обичат и недоумяват как тъй. Та съм малко перде в това отношение, не ми е нещо ново да отсичам че еди какво си не го ям Grinning
За мекиците не съжалявай - аз също винаги съм ги обичала, много. Мекици, пърленки, всякакви такива. Случвало се е да се изкуша и да си купя ако мина някъде и ми замиришат пресни... и да се чудя защо съм го направила, като даже не ме радват толкова вече. Ако пробваш, ще видиш че на вкус няма да са ти същите. А пък тесто с мая е едно от нещата дето най-много съм отвикнала от него, стомахът ми предимно отказва да го мели вече, ако е повече от само опитване. И съм сигурна че е точно от тесто с мая, забелязах си когато ми е било най-проблемно какво съм изяла, случвало се е да кривна и с нещо друго пак с брашно и да нямам ядове, е освен че огладнявам скоро пак разбира се.

# 373
За кето и нввмх съм сложила линк в първия пост. За разликите
Аз на кето никога не съм била.

За среща може. Дано да сваля още малко да не се посрамвам Joy

Филми, честито бъдещо момиче.

# 374
Най-накрая успях да ви изчета... 😃
Аз изкарах непредвиден (за пореден път) почти фаст- следобед хапнах малко леко отпуснати замразени вишни, кафе със сметана. Вечерята ми беше 2 яйца на очи с течни жълтъци, намачкано авокадо с червен лук, оцет, сол, гъби със зехтин. Отделих от авокаденото "пюре" и за утре, заситих се повече от чудесно (всъщност, чак за вечерята огладнях):

Азара, харесва ми предизвикателството 🙂 За бъбреците- не се увреждат от кето, а от режими с много белтъчини (пък и зависи дали има вече бъбречни проблеми). При кето не се прекалява с белтъчините.
За закуските- изобщо не са отпаднали сандвичите! 😜 Можеш да ги правиш с режимни печива, таханов хляб, бадемов, ленен, опалянки и др. И мекичките не са отпаднали- виж режимните кето мекички от Mywholesomelife с подправки. И още 100 неща... Но съветът ми е да пестиш сили и да правиш лесни неща (примерно, ако печеш режимен хляб, изпечи една тава, нарежи и замразявай във фризера- после само вадиш, запичаш и гарнираш). А и щом детето яде. 😃
За овесените ядки- има и овесени баници, които вероятно са доста подобни на овесените питчици от Зоната 🙂
Hurricane, просто можеш от кето да минеш на ВМ-НВХ. Не е нужно чак коренно различен режим да търсиш...
За сутиените- аз от Ню Йоркър съм намирала такива, които си отговарят и като подгръдна, и като чашки.🙂
Аlivi, може ли линк за шунковара и как правиш шунката? Отдавна му се каня...🤔
Тази седмица ще има с Лидъл+ мисля (не съм сигурна) брюксекско зеле по 1,69 лв/500 гр. На подобна цена ще е и в Кауфланд.
В Лидъл Има микс "зеленчуци за супа" около 450 грама пакет е 1,19 лв, ако не се лъжа. Вътре има брюкселско зеле, карфиол, зелен боб и може би малко моркови.
Понеже гледам, че сте обсъждали проценти, грамове и съотношения...20-20-60...Това, доколкото съм запомнила, е съотношение в проценти, а не грамове на вгх, белтъчини и мазнини. А 50-те гр вгх при ВМ-НВХ мисля, че се изчисляваха на база 2000 калории на ден. А калориите варират, хората също. 🙂
Аз имам периоди, когато ми е забавно да въвеждам макросите в приложение, като ми омръзне- просто спирам. Чак да въвеждам с досада или мъка никога не е било...😃
Fillme, честото момиче! 😊 Когато разбрах, че ще имаме момиче, така се бях захилила, че ММ ми се смееше...😆😅
П. С. Посмейте се с телефонния ми редактор 😃 "Въвеждам си макросите" стана "Въвеждам си матросите", а "овесените питчици" по Зоната бяха станали "обесени потници", ха ха... 😆

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 07:46 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт