Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 024
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Още не ме е хванала музата.....нещо голям мързел го раздавам от към готвене последно време.....иначе муам черен шоколад като ми се прияде.

# 676
Моята вечеря (да де, 1/3 от нея, че двете яйца ги бях изяла вече😜)- 3 яйца на очи с микса пипери, салата от валериана/градинска салата, магданоз и малко краставица...и изостанали настъргани моркови от чинията на малката😅:

Магданозът беше от италианския, с крехки дръжки и нарязах и тях.😃
Купих си подправки- чеснов пипер (и други неща съдържа), сумак, лютив пипер. 😛 Тази марка сумак ли препоръчвахте? 🤔
Скрит текст:

Азара, кето шоко лавите стават и за мързеливи булки 😃  Топиш шоколада и маслото, добавяш ванилия, аз дори не чакам да се охлади и слагам яйцата. Ако има нужда и малко кокосово/бадемово брашно. Само яйцата добавям едно по едно, да не се сготвят от топлото. Пека във форми за мъфини от силикон. Най-готиното е, че можеш да замразяваш формичките със сместа и да си ги печеш едно по едно, когато ти се прияде! 🤩 Аз си адаптирам от рецептата на Йоли за шоколадови лави...

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 08:30 от dolce miele

# 677
Падна на 4,8. Супер. Инсулинчето ми си върши работата Grinning

# 678
  • Пловдив
Моето натоварване мина, прилични резултати, лекарят ми каза, че няма проблем и всичко е ок, аз като едно взискателно и упорито животно (Телец по зодия) искам да са по-добре, но и това ще стане. За сега съм решила да внимавам повече, за да няма неприятни изненади към края и попивам всяка рецепта тук(Долче, супер изглежда всичко). Между другото TSH ми е в отлична стойности, беше се качило на последните изследвания (към 2,5), което не е препоръчително, но виждам е паднало. Желязото също е в добри граници, размина ми се пиенето и на желязо, че от толкова добавки, витамини и лекарства понякога се шашкам (магнезий,витамин Д, витамини за бременни, Топ фолат, Еутирокс, аспирин) всички предписани от лекар естествено.

# 679
Падна на 4,8. Супер. Инсулинчето ми си върши работата Grinning
А това 5,8 на гладно или на кой час беше, че ми стана интересно?

Я кажете как правите алабаш в еърфрайъра, че за втори път ми става не добре, хрупкав вътре, като недоготвен някак. Или така трябва да е?

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 10:51 от Минерва

# 680
Отсъствах няколко дни и вие сте изписали сумати страници, та четох, четох...
Долче, супер идейки даваш със снимките на вкусотии. От три седмици съм на режимно хранене, но все още на моменти се чудя какво да сготвя. През седмицата ми е по-лесно, че вкъщи готвя основно за домашните, пък на мен си нося само салатка и добавям месо/ яйца/ млечни от една топла витрина до офиса.
Иначе вчера покрай сирни заговезни малко прегреших на вечеря с едно парче баница и 1 парченце домашна халва (само меда в нея е забранен, ама той сам по себе си не е хич малко). Пак си влязох в нормата от 65 гр. въглехидрати на ден, че даже и калориите ми бяха в норма. Вече за КЗ и инсулина сигурно са се вдигнали, няма как да знам. За сметка на това днес си направих мини-фастче като пропуснах закуската, 16 часа гладуване се събраха. Като за начало съм доволна, мисля да включвам по-често такива, че и без това закуската ми е проблем.
От сутринта малко ме наболява гърлото, много се надявам да не е ковид. Ендото ме предупреди изрично да се пазя, че създавал проблеми после с КЗ, ама то понякога и пазенето не стига. Та за сега съм се поизолирала и ще се ослушвам 2-3 дни да дойде време да си направя тест.

# 681
Аз след Ковид си открих проблема. Но според мен си е бил и преди това, бистрили сме я тази тема тук.

# 682
В https://mypharmacy.bg/ има промоция на магнезиев цитрат на хая лабс и на коензимиран Б комплекс.
Аз нападам Joy
Долче, да си знаеш за магнезия.

https://mypharmacy.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-minerali-i-ant … i-kaps.-x-60.html

https://mypharmacy.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-minerali-i-ant … -200mg-h-100.html

# 683
В https://mypharmacy.bg/ има промоция на магнезиев цитрат на хая лабс и на коензимиран Б комплекс.
Аз нападам Joy
Долче, да си знаеш за магнезия.

https://mypharmacy.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-minerali-i-ant … i-kaps.-x-60.html

https://mypharmacy.bg/hranitelni-dobavki/vitamini-minerali-i-ant … -200mg-h-100.html
Елора, по колко таблетки вземаш от този магнезий, гледам, че е 200 мг....по 2 ли на ден? Моят е на свършване, може да поръчам от този....
А този Б комплекс не съм го гледала....сега ме замисляш....

# 684
Елора, докога е промоцията? 😃 Ще я мисля...
Азара, аз взимам по 1 таблетка магнезиев цитрат. Няколко пъти съм взимала и по 2.
Zuhta, дано не сте с ковид! Да, фастовете са хубаво нещо.
Минерва, нарязвам алабаша на тънки пръчици /нещо като картофки тип Макдоналдс/, в купа разбърквам с малко мазнина и подправки. После пека във Фрайърчо. Разклащам 1-2 пъти кошницата.
Аlice, чудесно. За желязото можеш да наблюдаваш и феритина, че когато падне желязото, обикновено и феритинът е надолу. Днес ги видях "твоите" сармички с киноа в Лидъл- ама те...много малки. 😃
Спаначената супа стана превъзходна. 🤩

Направих няколко промени- вместо 1 морков, аз сложих 3 броя, сложих малко фиде и 1 парче настърган дайкон (колкото 1 по-голям картоф примерно), вместо олио сложих зехтин. За застройката увеличих яйцата от 1 брой на 3 броя. 🙂 Много вкусно беше.
Натка, чесновият пипер много ми допада. Подправих си моята порция спаначена супа и с него. Не е свръхсолен. 🙂

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 04:45 от dolce miele

# 685
По 1 взимам. Имам и хелатиран на солгар, менкам ги.
Комплекса е на натюреле фактор и смятам, че е читав. Хубави нещица има вътре, био, не знам какво си, че и В12 е качествената форма, фолата също.

Сега обаче комплекса не е наличен. Оф...
Долче, не пише или не мога да разбера.

# 686
Долче, в случай че аз съм тая Матка в поста ти, за сега не си правя труд и да пробвам подправки още Grinning То файда няма, повечето миризми все така ми убягват... Иначе интересно звучи чеснов пипер, ще се пробва по-нататък.
Дояде ми се кебапче, взех си от място където са хубави. И си беше хубаво, ама сещайте се като не ми мирише на кимион какво кебапче е... Joy
Хич да не е, поне не ми идва да ям глупости ами си слушкам с храната. То каквото и да хапна, няма как да ме зарадва особено ами я да си ям режимно поне. Ръся там по навик чер пипер и туй-онуй де.

# 687
Натка, да, ти си. Редактирах...😆😅
Скрит текст:
Имам големи трудности с изписването на твоя ник, понякога като се заинати моят Редакторчо и...или Матка, или Шматка...направо ставам разногледа, докато публикувам! Аз го изписвам правилно, Редакторчо "поправя" след мен...ужас 😅  
Иначе чесновото пиперче няма да избяга. Ти първо да оздравееш, че да можеш да го оцениш. 🤗

# 688
Хахаха, ами то и Шматка да напишеш, пак съм аз и си го знам Joy
Ще оздравея аз, няма де да ходя. Вече кашлям доста по-малко, планирам другата седмица да се връщам на работа. То там ще си проличи колко съм се оправила, аз вкъщи зор не си давам за нищо.
Дано ми се възвърне обонянието, че на мама например си остана странно за много неща, а при нея мина цяла година... Аз съм още сополива де, за сега с това го оправдавам.

# 689
Нати, вземи шмъркай вода със сол. Във вряла вода разтваряш морска ситна сол. Да кажем в 300-400 мл - почти пълна чаена лъжица. Това преди лягане и после мехлем.
А чесън хапваш ли?
Аз сега като бях на погребението и ревах. Що кърпички изхабих, що духане.
И се изчисти доста.
Вземи се разреви за нещо Stuck Out Tongue Winking Eye
Освен да шмъркаш ти препоръчва и след шмъркането обилно да напляскаш ноздрите преди лягане с мехлема за хрема на хигитест. Брутален е.
Аз иначе ползвам и назостад чат пат, ама защото ми е хронична хрема.

Общи условия

Активация на акаунт