Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 024
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
А, числата умишлено не ги коментирам, не съм убедена и аз че са коректни, че и толкова категорично сложени как трябва да са еди как си.

# 661
Ми не знам, аз винаги следя не само алтернативните източници, но и официалните, имах период от 1-2-3 години, когато отричах всичко официално, след това си попромених мисленето, мисля, че го писах, че до тая година от 7 не бях пил хапчета, ама като не стана без тях почнах да пия и изпих не едно, а цял блистер.
Хапчета за какво? Освен ковида, разбира се. Аз не пия никакви хапчета. Никога не са ми били необходими извън тези за обща употреба като аналгин, парацетамол, нурофен или антибиотик.

# 662
Джерами, горната рибна консерва /лютата/ ми харесва много. 🙂 Но аз си имам пристрастия към филетата от скумрия от консерва...и към лютото. 😁

# 663
  • Столичанин ама не в повече :D
Ми не знам, аз винаги следя не само алтернативните източници, но и официалните, имах период от 1-2-3 години, когато отричах всичко официално, след това си попромених мисленето, мисля, че го писах, че до тая година от 7 не бях пил хапчета, ама като не стана без тях почнах да пия и изпих не едно, а цял блистер.
Хапчета за какво? Освен ковида, разбира се. Аз не пия никакви хапчета. Никога не са ми били необходими извън тези за обща употреба като аналгин, парацетамол, нурофен или антибиотик.
Каквито и да били не бях пил от седем години никакви и сега изведнъж цяла седмица, и то такива с противопоказание при щитовидни проблеми. Unamused
Джерами, горната рибна консерва /лютата/ ми харесва много. 🙂 Но аз си имам пристрастия към филетата от скумрия от консерва...и към лютото. 😁
Аз пък имам пристрастия към долната долче, знам, че са най-вредни ама консервите тип рибна салата най ми харесват. Hug

# 664
Е малко сигурно са те върнали назад, но ако иначе си спазваш подходящ режим, ще се изчистиш. Явно разбиранията ни за подходящ се разминават, така че няма да ти давам акъл.

# 665
Тези данни за холестерола са доста трудни за спазване от хора, които се хранят с мазники. Не мисля, че са постижими.

Доколко енфокринолог би ме посъветвал кскво да правя с този холестерол, незнсм. Аз като му кажа, че съм на кето и веднага ще ми каже, че е от кетото толкова висок. Като гледам и лошия не ми е добре.
Ще пробвам да намаля мазнините до минимум за месец и ще изследвам отново.

# 666
При мен имаше леко подобрение на холестеролите  след 5 месеца на режим. Но и завишаване на триглицеридите.
Не знам и аз кое е по- голямото зло.
Имам по- висока долна граница на кръвното, преди режима беше по- тревожна. Сега , 9 месеца след режима, пак имам отклонения понякога, но средно ми е ок. 105 - 110 на 75- 80.
Не мисля, че от режима се влияе кръвното, но тези ми изводи са на база само мои лични самонаблюдения. А и преди години имах отоци в глезените, ходих тогава на съдов, пих детралекс, и край. В смисъл, зная, че разширените вени са прогресивно заболяване, но уж профилактика правя, не съм имала видимо влошаване.
А и като към това се прибави " любовта" ми към лекарски кабинети, си кретам така.
Покрай кз се замислих за доста неща.
Та променям не само начина си на хранене и привички, но и нагласите си . Ще се ходи и по доктори, няма начин.
Лея2015, ти ако намалиш мазнините, как ще функционираш без енергия ?
Какво мислиш да хапваш?
При мен 60- 70 поцента излизат мазнини на калкулатора, рядко са ок. 50- 55

# 667
Триглицеридите са мазнини в кръвта и при отслабване е възможно да се повишат. Мисля, че такова беше обяснението.

# 668
Мерси, Миоки.
Те не ме тревожат, защото бяха 0, 55, после 0, 75.
Сега при следващата контрола ще видя как е.
На мен режимът ми влияе добре и не се вторачвам. А и няма алтернативи .
Джерами ми е интересен с неговите крайности, но всеки сам си преценя, нали така 😜

# 669
Мда, по време на активно сваляне на тегло точно това не е много меродавно, имаше някъде из старите теми по-подробно защо и как но съм запомнила че е нормално да се вдигнат през това време.
За крайностите - ами то за мен и най-строгото кето е крайност и не е за всеки, ама има хора се кълнат в него. Карнивор също е доста краен вариант, но има хора си живеят много добре на него. Човек пробва и гледа какво работи при него, само номерът е отначало да се подобри достатъчно че да си спомни какво е да се чувства нормално. То иначе няма как да се сравнява и преценява като се изпробват неща вече и се доизкусурява режимът.

# 670
Тайс, аз още си спомням как се оцъклих първия път, когато видях триглицериди над 1- тъкмо бях свалила някакви кг и предишните седмица-две храненето беше сравнително изчистено, мисля, че имаше и някакви фастове...😆 Т.е. триглицеридите ми си бяха доста добре спрямо референтните граници (наднормени или на горна граница никога не съм имала), но аз очаквах да са под 1 със сигурност...Помня също, че онова ми беше първото изследване след като бях включила Глюкофаж XR, че и инсулинът ми беше излезнал с  малко повече, вместо да е по-нисък след включване на хапчетата. 😅 Но КЗ на гладно беше по-ниска. И затова (за леко по-високия инсулин малко след включване на хапчетата Глюкофаж с бавно освобождаване) си имаше някакво обяснение тогава...После и тук в темата се появиха други момичета с Глюкофаж XR, които отбелязваха първоначално леко по-висок инсулин след хапчетата. След малко повече от половин година обаче, с хапчета+ режим, дойде и най-ниския измерен инсулин на гладно- тъкмо започвах и с фастовете по онова време...🙂

# 671
При мен нямаше повишаване на триглицеридите когато свалях скорострелно...само пикочната к-на беше скочила в небесата...та 2 месеца живях с мисълта да не е подагра, но после прочетох в една от старите теми, че е възможно такова повишаване по време на отслабване, и при мен така се оказа/слава богу/
Моя LDL е 2.80....едната кардио искаше да ми изписва статини, теглих й една майна.......

# 672
Здравейте, бях на погребение и похапнах някакви неща. Баничка, бонбони линд, картофена салата домашен кекс. Абе лек разврат. Но не в големи количества.
Вчера кз ми беше добра като се прибрах. Но вечерта ми беше страшно отпаднало. Днес съм си на режима вече, но пак цял ден ми е отпаднало. Сега измерих кз 5,8.
Явно по-висока кз ми влияе зле на тонуса. То може и кортизол от стрес да съм вдигнала. Погребенията принципно не са весели преживявания Joy

# 673
Леле Елора верно разврат хахаха...завиждам ти малко....аз имах гости днес/които не знаеха, че имам проблеми със  захарта/ та ми донесоха домашен орехов пай/много обичах пай-ове/......ММ си облиза пръстите, цял ден ме кара да го опитам, обаче аз не смея.....голям страх бера от захар...от брашно не толкова/само от хляб/...ама захар.....шоколадов бонбон не мога да си представя да изям изобщо.....

Аз вчера си изпуснах глюкомера докато го разнасях из нас....та по едно време следобяд отсече с червена светлинка 3.1....чак и мен  ме стресна, но веднага мерих с другия и втори път с новия 5.1 беше и на двата...дано не съм го повредила....

# 674
То това за два дни. Уж не е много, ама ето на резултата.
Нищо де, няма драма, бързо ще вляза в релси.

Азара, защо не си правиш някакви кето бонбони и сладкиши, че да си начешеш крастата.
То така не се живее иначе.

Общи условия

Активация на акаунт