Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 676
  • 520
  •   1
Отговори
# 360
Гледай клипчета как става поставянето. Като му хванеш цаката, става с едно движение.
При мен лично най-удобно е класическото сгъване на две, но има и други начини, зависи при теб кое ще е оптимално.

Първите месеци е трудно, обаче после е голямо удобство. Както съм писала по-назад, понякога дори забравям, че съм в цикъл. Нямам намерение изобщо да се върна към превръзките.

# 361
Soul Free, четох аз последната тема и като почна да се мъча с мойта чашка все за твоите думи се сещам, наистина Joy Дано и аз да свикна.
Иначе я купих в края на миналия цикъл и тогава някак си успях и усещането беше точно както казваш - забравих, че съм в цикъл. Сега нещо не мога да се справя, но няма да се откажа. Последно исках да ви питам ползвате ли някакви специални измиващи средства за чашките? Гледах някакъв спрей в Ремедиум.

# 362
Последно исках да ви питам ползвате ли някакви специални измиващи средства за чашките? Гледах някакъв спрей в Ремедиум.
Две от моите чашки си имат контейнерче за стерилизация, което ползвам за всички. Преди цикъл измивам със сапун и стерилизирам, от специализирани няма нужда.

# 363
  • София
Аз дори понякога пропускам стерилизирането, като нямам време. Много гореща вода, дезинфектант.

# 364
Днес получих Мerula ХL midnight , доста е големичка 🤣

Ще видим когато ми дойде цикъла как ще се справим с нея 😅

Значи ,това нещо е огромно.
Дръжката мога ли да я отрежа напълно,излиза изцяло ,дори дъното на чашката като съм седнала на клекалото усещам с напипване .
Мисля, че ми е твърде голяма.
Два пъти вадих и слагах .

Като стана ,не я усещам. Дали ще има някакъв проблем  ?

Ще пробвам да я понося,но сега за по-сигурно си сложих моята .
Изключително съм тъжна 😭

# 365
  • На изток от Ада
Дръжката излиза да ..Грамадна чашка и ако я навреш боли. Не веднъж съм я навирала.

# 366
Аз й викам "кофата", но уви, мен само тя ме спасява.
Не бих махнала всички пръстени честно казано. Поне не преди да съм тествала дълго, ако не я захвана за пръстена просто не си представям как ще я извадя. Но пък и аз съм с висок цервикс. Нямаше ли някакъв трик за припъхване на пръстените отстрани до чашката? Сякаш съм го срещала някъде, но отдавна не следя и не ми е много актуална информацията.

# 367
И мен тя би ме спасила ,но нз дали е нормално така да излиза или ми е голяма .. не се пробвах да изкарам с нея .. може би на следващия цикъл ще се престраша .
Ето днес едвам изкарах до обяд , трети ден от мц с органикъп

# 368
Здравейте,
Купих си от ДМ менструална чашка TIERRA VERDE, р-р L. Пробвах я няколко дни у дома по време на предишен цикъл и сякаш биваше. Този месец пробвах да я нося навън, но ми излиза, сякаш се измъква като се движа. Прави вакуум. Въпреки, че се смъква толкова надолу, за да я извадя първо трябва да наруша вакуума. Освен това й усещам опашката. Слагам я дълбоко и удобно, но като се раздвижа започва да се смъква.

Може ли да е от текстурата на чашката, да е много хлъзгава? Не мисля, че ми е малка. Други, което се чудя е дали причината не е в анатомията ми.

Когато си поставите чашка и минете с пръст по ръба за проверка дали се е разтвотила овална ли е формата на чашката при вас? При мен не е овална, да разтворена е напълно, но имам извивки, които променят формата, т.е. канала не е като тръба с кръгло сечение, а с друга форма.

Обмислям да пробвам с диск. Моля за мнение, ако сте имали възможност да сравните чашка и диск.

# 369
При мен е овална. Сплесква се от вакуума. Моите чашки са меки. Понякога ми се качват доста нагоре и едвам ги стигам (сравнително дълги са; пръстите ми също са дълги), понякога се подава дръжката, но не ми пречи.

# 370
При цикъл цервиксът се смъква леко. Ако е по принцип по-ниско разположен (при мен напр.е), това оказва влияние на положението на чашката. Може би ти трябва по-къса чашка или да отрежеш дръжката, ако има такава.

# 371
Обаче без дръжка може да е затруднено ваденето.Имам три чашки и тези, които са с права, но оребрена дръжка, ми е трудно да ги захващам.Без дръжка не знам дали ще успея, без да я стисна и да се излее.

# 372
  • На изток от Ада
Ох аз имам Мерула хл и някога я натъпквам  мн навътре и после бе мога да я извадя .

# 373
  • София, България
Здравейте, ще възродя малко тази тема като попитам за дисковете. Някой със скорошен опит? Да сподели мнение?
До сега 5 години съм с Мерула One Size за слабите дни и XL. XL я изгубих за съжаление (комична ситуация с една тоалетна), а и ми беше много голяма и ме болеше, но пък беше незаменим помощник 2-3 ден от Ц Simple Smile
И сега този месец се замислих да взема да пробвам диск.
Гледам в Емаг има едни Femi.eko датски са май. С пръстен за по-лесно вадене. Някой ползвал ли е?

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 16:45 от Purple_Peanut

# 374
Здравейте, ще възродя малко тази тема като попитам за дисковете. Някой със скорошен опит? Да сподели мнение?
До сега 5 години съм с Мерула One Size за слабите дни и XL. XL я изгубих за съжаление (комична ситуация с една тоалетна), а и ми беше много голяма и ме болеше, но пък беше незаменим помощник 2-3 ден от Ц Simple Smile
И сега този месец се замислих да взема да пробвам диск.
Гледам в Емаг има едни Femi.eko датски са май. С пръстен за по-лесно вадене. Някой ползвал ли е?
Бихте ли пуснали снимка или линк за тази менструална чаша с диск?

Общи условия

Активация на акаунт