Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 668
  • 520
  •   1
Отговори
# 375
  • София, България
Нарича се менструален диск и разликата с чашката е, че няма нужда от вакуум, влиза навътре точно под шийката и се поставял и вадел много по-лесно. Твърдят, че с него могло и секс да се прави (аз не бих рискувала Joy ), но набира доста популярност след чашките. Навила съм се да го пробвам.

Сайт на Femi.eko

ЛИНК към Емаг, които го продават.

А от това обяснение как се използва ми хареса Hello disc, но е само от Америка доколко виждам и не ми се рискува като за първи опит да чакам от там. https://youtu.be/dZnBaYAqOqo?si=ZQ9KQ561k-2qPF3Q

# 376
Аз имам един китайски диск, който е точно копие на Зиги. Доста се размества и не ми е удобен. Така си седи в торбичката вече не знам колко години.

# 377
Нарича се менструален диск и разликата с чашката е, че няма нужда от вакуум, влиза навътре точно под шийката и се поставял и вадел много по-лесно. Твърдят, че с него могло и секс да се прави (аз не бих рискувала Joy ), но набира доста популярност след чашките. Навила съм се да го пробвам.

Сайт на Femi.eko

ЛИНК към Емаг, които го продават.

А от това обяснение как се използва ми хареса Hello disc, но е само от Америка доколко виждам и не ми се рискува като за първи опит да чакам от там. https://youtu.be/dZnBaYAqOqo?si=ZQ9KQ561k-2qPF3Q
Звучи примавливо. Дали има размери според кръвотечението. Аз съм с обилна менструация. Използвам тампони O.B. Super Plus. Не знам този диск ще успее да събере толкова кръв. Сигурно трябва да я махам и изливам кръвта от нея на около всеки 2 часа. Притеснява ме и още нещо: Дали ще успея лесно да го извадя? Да не се самонараня или да остане вътре и да отида на гинеколог да ми го извади?

# 378
Да не се самонараня или да остане вътре и да отида на гинеколог да ми го извади?
JoyJoy Надявам се, че се шегуваш.
Ще се огледам и аз за някой китайски диск да пробвам, въпреки че не ме блазни особено като видях колко е голям и как застава вътрешно от един клип. И ваденето му си представям в стил тексаско клане, както е почти плосък и настрани.

# 379
  • София, България
Няма къде да изчезне диска или чашката Simple Smile влиза донякъде и после най-лесно е ако се притесни човек, да клекне долу и да напъне, така се открива повече достъп. Simple Smile

Да, evencee, и аз това си помислих като гледах клипчета, че сигурно всичко се излива още преди да го извадиш Unamused
Ще пробвам и ще се върна да споделя резултати. Този месец тамън свърши Ц Relieved

# 380
Дами, понеже видях коментар по-нагоре за ОВ, аз забелязвам напоследък, че в мрежата ги няма в продажба тампоните им? 🤕
А бяха спасение за мен, защото още не мога да се стиковам с нито една чашка..

# 381
В ДМ има. Ако ги виждаш онлайн, но не ги откриваш физически в магазина, може да пускаш онлайн поръчка с доставка до магазин. Аз такива продукти съм ползвала толкова отдавна, че изобщо нямам идея какво има на пазара в момента, акибеого потърся специално.

# 382
Дами, понеже видях коментар по-нагоре за ОВ, аз забелязвам напоследък, че в мрежата ги няма в продажба тампоните им? 🤕
А бяха спасение за мен, защото още не мога да се стиковам с нито една чашка..
Как ги няма? В Лилито ги има, в ДМ, по аптеки.

# 383
Ами няма ги. Дори в аптеки Гален.
Само във Фантастико, но там цените са…..

# 384
  • Банско
Аз си купих дамско бельо за меснтруация и съм много доволна. Удобно и мекичко е, и нямат запаряващ ефект.
Но трябва да вземете няколко чифта, поне 10 за да се сменя често и докато изсъхнат другите бикини. Със средно силен цикъл съм и издържат поне 6 часа. Седяла съм последния ден и 8 часа с едни бикини и е ок, но зависи от силата на цикъла.

# 385
Привет на всички,

Аз съм с много обилна менструация и много години ползвах ОБ супер+ превръзка. Дори през нощта съм слагала будилник за смяна...

За мен решението беше чашка... да, купих и пробвах сигурно 6 модела и размера. Мина поне 1г да я ползвам, да стане някой гаф и да се откажа и после пак... накрая си намерих моята и се научих да ги слагам добре...

Така докато не си сложих спирала Мирена, т.е. хормонална. Нещата се промениха радикално, но разбира се, това е според плановете за имане на деца.

# 386
  • София
...Аз съм с много обилна менструация и много години ползвах ОБ супер+ превръзка. Дори през нощта съм слагала будилник за смяна...

За мен решението беше чашка... да, купих и пробвах сигурно 6 модела и размера. Мина поне 1г да я ползвам, да стане някой гаф и да се откажа и после пак... накрая си намерих моята и се научих да ги слагам добре...
На кой модел и марка се спря финално при толкова обилен цикъл?

# 387
Менструално бельо не бих ползвала. После да пера тази подгизнала.кръв от тях. Гадост. А когато престои тази кръв толкова дълго време, не започва ли.да мирише? 6-8 часа ми се струва доста време да не се смени бельото.
Интересувам се какъв вид и размер менструална чашка е използвала Eli..? Раждала ли.сте-от това зависи и размера на чашката?

# 388
Здравейте,

Да, раждала съм 2 пъти по естествен път, но нямам усещане това да има значение. Ползвам едни и същи чашки.
За мен единственото по-важно е чашката да е с по-дебел и твърд горен ръб,което позволява да се постави правилно и най вече да не се размести.
Винаги ползвам размер Л. Не се усеща и е по лесна за вадене.
Харесвам си тази:

Скрит текст:

И НЕ препоръчвам от този тип:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:46 от Eli..........

# 389
  • София, България
С тези от втория тип и аз така и не се сработих… пробвах всякакви марки, дори и най-китайските и тази форма така и не успях да я поставя правилно.
От тогава само Мерулата си ползвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт