Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 665
  • 520
  •   1
Отговори
# 390
И аз имам една супер мека и тънка, с която не се сработваме понякога и не знам на какво се дължи. Уж си застава, прави вакуум и по някое време я усещам как протича. С по-твърдата, като първата, винаги се получават нещата, но ваденето е малко неприятно.
И да, има значение размера. Ползвам S /раждала секцио/, М - горе-долу става, понякога я ползвам на втория ден, но предпочитам малките. Имам и една L, пробвах я само един път за кратко - твърде голяма и неудобна.
За нераждали или секцио с по-обилен цикъл е по-добре М, за оскъден и кратък - S.

# 391
И аз имам една супер мека и тънка, с която не се сработваме понякога и не знам на какво се дължи. Уж си застава, прави вакуум и по някое време я усещам как протича. С по-твърдата, като първата, винаги се получават нещата, но ваденето е малко неприятно.
И да, има значение размера. Ползвам S /раждала секцио/, М - горе-долу става, понякога я ползвам на втория ден, но предпочитам малките. Имам и една L, пробвах я само един път за кратко - твърде голяма и неудобна.
За нераждали или секцио с по-обилен цикъл е по-добре М, за оскъден и кратък - S.

А твоята L на къде е по-голяма? На ширина или дължина?

Аз не съм проверявала дали има някакви реални стандарти за кои да са L и кои М и S или всеки бранд си решава.
Сега погледнах че на моята L последното отчетено е 20мл... сигурна съм че съм виждала по-големи...

Едит: сега погледнах... няма стандарти за размера... всеки бранд си слага каквато буква реши...

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 15:37 от Eli..........

# 392
С моя обилен цикъл само Мерула ХЛ ме спаси, и то пак не съвсем, на моменти просто изтича много и тя не се справя. Затова пък съм супер доволна от менструалното бельо. Ползвам го основно за бекъп на чашката, пералнята ми го пере, не се занимавам с такива неща.

# 393
А твоята L на къде е по-голяма? На ширина или дължина?
На ширина и като обем, сложени една до друга е сравнително по-голяма като цяло, но на дължина са горе-долу еднакви.

# 394
Здравейте,

Да, раждала съм 2 пъти по естествен път, но нямам усещане това да има значение. Ползвам едни и същи чашки.
За мен единственото по-важно е чашката да е с по-дебел и твърд горен ръб,което позволява да се постави правилно и най вече да не се размести.
Винаги ползвам размер Л. Не се усеща и е по лесна за вадене.
Харесвам си тази:

Скрит текст:

И НЕ препоръчвам от този тип:

Скрит текст:

На първата менструална чашка-оранжевата Lani (ако съм прочела правилно) ли е марката? Тя L размер ли е? Откъде я купихте?

# 395
Да,бранда е Lani, но не живея в БГ, затова повече наблягам на какво да се гледа а не на определения бранд. Все пак много препоръчвам просто да си изберете дебел горен ръб.

# 396
Аз пък с дебел горен ръб хич не се спогодих. Раждала съм вагинално, но тези твърди чашки са ми ужас на вадене, че и на слагане. И преди съм споделяла, че най-любимите ми чашки са Lily-тата. Голямата побира 30 мл.

# 397
Aз най-накрая успях да се справя с Мерула ХЛ и то тоя месец  ,цикъла не беше толкова обилен .
Но успях 🤣
Другия месец ще пробвам само с нея,прибирам Organicup- a

При вас, ако пиете болкоуспокояващо,цикъла намаля ли ви?
Аз пия ли,гарантирано намаля и като дни и като количество

# 398
Болкоуспокояващите няма как да намалят количеството или дните менстуация.
Само хормони могат.
Аз затова сложиш спирала Мирена и съм супер щастлива, но нямам планове за деца от тук нататък.

# 399
При мен количеството определено намалява от Нурофен.

# 400
Е, как? За NSAIDs се знае, че намалят кръвотечението. Ето наслуки първото попаднало ми проучване: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6751587/.

Аз не пия болкоуспокояващи и нямам опит, но съфорумките потвърждават.

# 401
Сега го прочетох... намалява контракциите /спазмите, които изтласкват течението... но това не означава, че ще се произведе по-малко, просто няма да тече на големи приливи и отливи, което пак е ок.

Кръвта, която се е акумулирала в ендометриума вече е там когато ти дойде, как ще я намалиш? Затова, ако веднъж ти дойде няма как да спреш течение докато не си мине само.

# 402
Не е точно така. Няма насъбрана кръв, която трябва да изтече. Лигавицата, която трябва да се отдели, може да се махне и с по-малко, и с повече кръв. Т.е. хич не е субективно усещането за по-малко кръв. Пък и съфорумките ползват чашки, абсолютно им вярвам на преценката.

Тук в Германия продават и един препарат на основата на овчарска торбичка. Не съм го пробвала, но ето тук има отзиви и са доста добри: https://www.medpex.de/kadezyklus-bei-starken-blutung-w-d-menst-4 … 4401/erfahrungen/.

# 403
Здравейте дами. Доста често чувам за удобството и хигиената на менструалното бельо. Доста умело навлиза на пазара и все повече се предпочита. Други дами в същото време изобщо не са чували за тази "иновация ".
Нека тази тема да послужи с цел споделяне предимства и недостатъци, както и за препоръчване добрите брандове и модели.
Аз лично, до момента само следя тази новост и предстои да закупя с цел личен опит. Наближавайки зряла възраст, интензитетът на МЦ значително се увеличи и досегашните методи вече не посрещат моите очаквания. Другите алтернативни методи ми се струват доста "инвазивни" и трудни за привикване, затова стоя на страна от тях. Един удобен и иновативен подход обаче винаги е добре дошъл.
Нека темата бъде отворена за всякакви коментари, отзиви и препоръки!

# 404
Алмира, в темата доста време се обсъждаше менструално бельо.Има отзиви за марки, модели, даже бански.Не знам с търсачката ще излезе ли инфото.

Общи условия

Активация на акаунт